tiistai 22. kesäkuuta 2021

Miksi valitsen aina mustan laukun?

 Sain viime viikolla asiakkaalta kysymyksen minkä ajattelin olevan mielenkiintoinen blogikirjoituksen aihe.

"Ihailen aina kauniin värisiä laukkuja, mutta sitten kun lähden ostamaan uusia laukkuja itselleni, niin valitsen aina mustan. Mistä tämä johtuu?"


Tämä on itse asiassa varsin yleinen asia ja liittyy myös muuhunkin pukeutumiseen. Tykätään väreistä mutta valitaan silti mustaa huomaamattaan.



Miksi musta?

Musta tulee usein valittua tälläiseksi turvaväriksi, sillä se on yksi neutraaleista ja helppo yhdistää kaikkeen. Muutenkin ihmisten tulee käytettyä mustaa hyvin paljon, joten senkin puolesta musta on helpoin yhdistää.
Lisäksi musta ei ole niin arka väri kuin esim. valkoinen, joten siinä ei näy niin helposti liat ja pikku kuluminen.  Ja tietysti se, että mustia laukkuja riittää klassikkona kauppojen valikoimissa enemmän melkein, kuin muita.



Miten otan käyttöön värejä?

Vaikka ostatkin ehkä värikkäämpiä juttuja, niin aika usein ne jäävät kaappiin ja tulee otettua se tuttu ja turvallinen musta taas käyttöön.
Suurin syy siihen on se, että silmäsi ei ole tottunut uuteen tyyliin. Se näyttää ehkä oudolta ja vie sinut pois omalta turva-alueeltasi. Ja, jos kiireessä otat sen aamulla käyttöön, niin epävarmuus tulee enemmän esille, kun päätösten pitää olla nopeita.
Voit kyllä valmistua tähän esim. laittamalla kassin valmiiksi illalla ja vaikka aamulla olisi miten kiire, niin ottamalla sen käyttöön.
Paras keino on totuttautua käyttämään värejä hitaasti ja pienessä mittakaavassa. Eli päätät mitä värejä haluat ottaa käyttöön ja tuomalla niitä vähitellen pukeutumiseesi, vaikka kynsilakalla, huivilla, koruilla tms. Kun sinä totuttaudut pikkuhiljaa väreihin voit huomaamatta lisätä niiden kokoa esim. todellakin laukkuun, takkiin...
Ja helposti silmä tottuu väreihin ja saat vanhaan laukkuusikin uutta ilmettä käyttämällä helppoa kikkaa. Sido laukun kahvaan värikkäämpi huivi. Se on helppo ottaa pois ja näin totuttaudut uuteen tyyliin pitämällä silti vanhaa mukana.




Yhdistele muuhun pukeutumiseen.

Nopea keino ottaa käyttöön ihanan värinen laukku on ostaa samalla myös jotain mihin sen yhdistät. Eli etsi samaa sävyä olevat kengät, takki tai vaikka huivi tai rintakoru.
Näin sinulle ei tule sitä ahdistusta että mihin ihmeeseen sen sitten yhdistän, vaan sinulla on jo valmiiksi vastaus tähän.
Mutta vaikka käyttäisit muuten kokomustaa, niin yksi iloinen väriläiskä ei riko kokonaisuutta, vaan päin vastoin piristää sitä. Anna väreillekin mahdollisuus näyttää voimansa.

Myös meikkiin tai kynsilakkaan yhdistely toimii.


Musta on silti klassikko, eli jos rakastat tätä väriä, niin ei sinun tarvitse sitä muuttaa jollet itse halua ottaa enemmän värejä käyttöön.

Useimmat värianalyysiasiakkaanikin kertovat käyttävänsä paljon mustaa pukeutumisessa, kun eivät tiedä mitkä muut värit heille sopisivat. Itseasiassa muuten musta värinä sopii oikeasti hyvin harvoille meistä suomalaisista, mutta kyllä miltei jokaiselta sitä vaatevarastosta löytyy, minä mukaanlukien.

Sitten värianalyysin saatuaan he ovatkin yllättyneiltä miten hyvältä värit oikeasti näyttävät heillä. Oikeat värit saavat ihon ja koko muun olemuksen näyttämään upealta ja virkeältä. Jos värianalyysi etänä kiinnostaa sinua enemmän voit lukea siitä lisää täältä.


Onko sinulla kysymyksiä pukeutumiseen ja tyyliin liittyen, mihin haluaisit stylistin vastaavan? :)



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...