tiistai 13. heinäkuuta 2021

Vyöt ja niiden valitseminen

 Onko sinulle tuttua vöiden ostaminen netistä? Kun ostat suoraan paikan päältä vyön, niin se on paljon helpompi kokeilla, kuin että ostat sen netistä ja olet epävarma miten mittaat oman kokosi.

Vyöt on asuste mikä on paitsi käytännöllinen, olleet myös hyvin muodikkaita tänä vuonna. Joten tässä nopeat neuvot miten löydät itsellesi parhaan vyömallin.




Mitoitus

Kun olet ostamassa vyötä, ilmoitettu senttimetrimäärä tarkoittaa vyön pituutta soljesta aina keskimmäiseen reikään asti. Mittaa tämä koko vaikka aiemmista vöistäsi, tai jos sinulla ei ole aiempia niin aseta naru kulkemaan vyölenkeistä, niinkuin laittaisit normivyösikin ja mittaa tarvitsemasi narun pituus.
Vyön pituus ei ole sama kuin vyötärönympärys. Varsinkin korkeavyötäröisten kannattaa huomioida tämä, sillä vyötä pidetään alempana kuin sinulla on vyötärön kapein kohta. 



Käyttötarkoitus

Mihin tarkoitukseen olet vyötä ostamassa? Perinteiseen malliin pitämään housuja yllä, vai näyttäväksi asusteeksi? Hameiden kanssa pidettäväksi, tai ehkä villatakkien päälle solmittavaksi? Juhla-asuun vai kenties arkeen?
Perinteisiin vöihin löytyy monta erilaista mallia(ohutta, leveää, palmikoitua jne.) , tässä vaiheessa voit miettiä myös minkä värisiä housuja käytät, jos haluat värin matsaavan. Tai sitten valitse joku räväkkä väri tai koristelu tuomaan esille vyötärönseutuasi.
Perinteiset värit (musta, valkoinen, ruskea) ovat aina turvallinen valinta, mutta jos olet vaikka valinnut ruskean kietaisuvyön ja huomaat ettet tule sitä käyttäneeksi, kun se ei vaikka sovi käyttämiesi vaatevärien kanssa. Silloin kannattaa matsata se laukkuun, tai vaikka kenkiin, niin saat vyön helpommin käyttöösi.




Vyöt asusteena

Kun vyön tarkoitus ei olekaan käytännöllisesti housujen pitäminen ylhäällä, vaan niiden tarkoitus on olla asujen viimeistelijä, silloin kannattaa panostaa niiden ulkonäköön.
Koristuksissa löytyy ihania juttuja, vyölaukuista löytyy versioita joissa on pelkkä tasku, materiaaleissa on valinnan varaa...
Vyöt on hyvin kätevä tapa loihtia itselleen pidemmät jalat, kiedot vyön vain normaalia ylemmäs (toimii silloin kun käytät korkeavyötäröisten housujen tai sitten kietaisumallina mekkojen, paitojen yms. kanssa). Sama kannattaa muistaa, että jos olet korkeavyötäröinen niin käytä hyväksesi luonnollista vyötäröäsi (kapein kohta). Osa pukeutumisen ammattilaisista suosii sitä että vyötä käytetään mieluiten normaalia alempana, jotta mittasuhteet tasaantuvat. Omasta mielestäni tämä tapa näyttää yleensä vähän luonnottomalta ja mieluummin käytän kapeinta kohtaa hyväkseni, sillä kuka meistä ei haluaisi näyttää vähän hoikemmalta.


Alkukosketus designer-muotiin

Oletko aina unelmoinut käyttäväsi designer vaatteita, mutta et ikinä ajatellut että sinulla olisi niihin varaa? Vyöt on hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi tutustumiseksi suosikkisuunnittelijasi teoksiin. 
Niiden hinta on aina vähemmän kuin laukkujen, kenkien tai muiden vaatekappaleiden. Ne näkyvät ja yleensä ne ovat selkeästi merkityt, eli jokainen tunnistaa Louis Vuittonin, Chanelin yms. Mutta ne eivät ole niin räikeät kuin esim. designereiden t-paidat, joissa lukee kissankokoisilla kirjaimilla muotitalon nimi.




Siinäpä muutama vyömietiskely. Onko vyö sinulle välttämätön paha, vai todellakin yksi asuyhdistelmän viimeisistä silauksista?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...