tiistai 6. heinäkuuta 2021

Miten saada maksimekko sopimaan kun olen lyhyt?

 Maksimekot on kesäisin aivan ihania, ne ovat viileitä, tyylikkäitä ja helppoja pukea. Mutta ne myös lyhentävät helposti pituutta tai yleensä helmat tulevat liikaa pitkiksi, jos olet lyhyt niinkuin minä.

Voimmeko me lyhyet silti käyttää maksimekkoja kesähelteillä?


Hyödynnä Petite-kokoja

Petite koot ei suinkaan tarkoita että ne on tehty vain kokoihin xs ja s, vaan niiden mitoitus on tehty alle 160cm pituisille. Kokoja löytyy ihan kuten muistakin mallistoista ,mutta istuvuus on suunniteltu lyhemmille raajoille. 
Petite kokoja löytyy aika monen vaateliikkeen valikoimista ja myös isommista nettimuotipaikoista kuten Zalando.


Tuo vyötärö esiin

Vyöt ja maksimekot on hyvä yhdistelmä. Isommat ja väljemmät maksimekot saavat käyttäjänsä näyttämään helposti isommalta kuin onkaan. Vyötärön esille tuominen saa sinut näyttämään itsesi kokoiselta ja plussaa jos nostat vyön ylemmäs (vähän alle rintojen) sillä se luo illuusion todella pitkistä sääristä.
Vyöllä voi myös ns. kerätä hametta vähän ylemmäs, jos pituus on sinulle liikaa, etkä halua alkaa lyhentämään hametta. Laita vyö siihen paikkaan kuin haluat ja vedä hametta vyön yläpuolelta vähän ylöspäin, niin että lopputulos näyttää rennolta, mutta kannattaa välttää liian isoa pussiefektiä.



Kuviot avuksi

Kuvioista pystyraidat pidentävät ja vaakaraidat leventävät. Kannattaa suosia kuvioissa muutenkin isompia ja ei niin säännöllisiä kuvioita, sillä näistä tulee pidempi ja hoikempi vaikutelma. 
Myös kaksivärisyys ja vain toisessa osassa kuvioita toimii loistavasti. Eli vaikka yläosa on yksiväristä ja alaosassa on kuvioita.
Jos haluat liukuvärjätyn (ombre-effekti) niin kannattaa suosia yläosassa vaaleampaa ja joka tummenee helmaa kohden. Tämä luo jälleen kerran lisää pituutta.



Kengät avuksi

Korolliset kengät tuovat lisää pituutta, sekä antaa mahdollisuuden valita pidempiä helmoja. Eli jos olet ostanut itsellesi liian pitkän mekon voit kokeilla pelastaa tilanteen valitsemalla korkeammat korot avuksi. Kiilakorot ja paksumpipohjaiset korokepohjasandaalit on hyvä testata, jos ajatus koroista tuntuu ahdistavalta.
Lisää pituutta säärillle saa myös valitsemalla teräväkärkisemmän kengän pyöreäkärkisemmän sijaan tai valitsemalla nuden sävyisiä kenkiä. 
Yksi kiva tapa on myös valita kengät jotka sopivat kesähatun sävyyn. Näin ohjaat katseet menemään nopeasti ylhäältä alas ja lisäpituutta syntyy kuin itsestään.




Pidätkö sinä maksimekoista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...