tiistai 21. syyskuuta 2021

Vaatteiden hyvä istuvuus, miksi se on tärkeää?

 Käytätkö sinä oikeata kokoa sinun vartalollesi vaatteissa?

Nyt muodissa on jo pitkään ollut hyvin väljä istuvuus ja ylisuuret vaatteet. Mutta miksi tätä trendiä ei kannata liikaa suosia?Istuvuus ennen kokolappua

Oikein istuvat vaatteet näyttävät aina kaikkein parhaimmalta. Liian pienet vaatteet eivät saa oloasi hyväksi, jos jostain kiristää, puristaa ja ahdistaa. Vaikka olo voikin tuntua hyvältä että jee, mahdun xs kokoon vaikka normisti olenkin m-kokoa, niin mahtuu ja sopii on kaksi eri asiaa. Koot vaihtelevat hirveästi ja voihan oikeasti olla, että se xs näyttääkin sinulla paremmalta. Mutta silloin kun vaate on selkeästi liian pieni se saa meidät vain näyttämään suuremmilta kuin oikeasti olemme. Plussana vielä epämukava olo. 
Jos sinulla on joku vaate jäänyt liian pieneksi niin myös tavoitevaatteiden pitoa kannattaa miettiä kaksi kertaa. Jos kysymys on ihan pienestä erosta, niin siinä vaiheessa kannattaa säästää vielä nämä vaatteet jos haluat. Mutta jos kokoeroa alkaa olemaan useampi vaatekoko, niin siinä tapauksessa kannattaa alkaa miettimään tuoko ne vaatteet sinulle iloa. Kun sovitat niitä eivätkä ne mahdu, niin pilaako se päiväsi? Saatat tuntea olosi upeaksi ja kevyemmäksi ja päätät sovittaa niitä ennen raskautta olleita farkkuja, koska olo selkeästi tuntuu kevyemmältä. Ja sitten ne eivät vieläkään istu. Masentaa ja viskot farkut kaapin perukoille ja vaihdat ylle ne kaikkein mukavimmat verkkarit. Mutta et ehkä huomaa sitä että olet oikeasti tiputtanutkin muutaman kilon ja olosi on hyvä. Ne farkut eivät vielä pari kuukautta sitten edes menneet reisien yli mutta nyt sait ne ylös asti. Eli kaikki hyvä hukkuu sen alle, että farkut jotka ovat nyt paitsi sellaista mallia, jota kukaan ei käytä niin vääränkokoiset sinulle.
Suosi ennemmin sellaista tapaa, että ostat kiitokseksi juuri niitä nyt oikean kokoisia vaatteita itsellesi.Liian suuri suurentaa 

Entäpä se vaihtoehto, liian suuret vaatteet? Nekään eivät toimi sinun eduksesi. Sillä jos yhdistät liian suuret vaatteet näytät helposti suuremmalta kuin olet. Ja jos olet ekstrapieni ihminen saat aikaan saman efektin kuin lapsena kun kokeiltiin äidin vaatteita. Tuskin toivottavaa.
Jos käytät ylisuuria vaatteita niin kannattaa huolehtia siitä että asun toinen puolisko on oikeaa kokoa niin asuyhdistelmä näyttää paremmalta.
Minulla oli juuri asiakastapaaminen itselläkin ihanan naisen kanssa, joka väitti että hänelle ei mikään normikaupassa enää sovi päälle. Hänestä näkyi myös se että hän käytti ehdottomasti liian suuria kokoja itselleen. Pienen sovituskierroksen jälkeen hän joutuikin toteamaan käyttävänsä liikaa suuria kokoja ja mahtuvansa ihan hyvin kauppojen valikoimaan, sekä näyttävänsä niissä upealta. Koko on myös mielentila, älä vangitse itseäsi liikaa isoihin vaatteisiin.Hyvin istuva vaate:

  • Tunnet olosi hyväksi 
  • Se ei roiku, eikä kiristä
  • Olkapäät istuu hyvin ja ovat oikealla kohtaa
  • Mikään kohta ei "pussita" (ellei kuulu malliin)
  • Lahkeet päättyvät oikeaan kohtaan, etkä kompastele niihin
  • Hihansuut eivät roiku liikaa alhaalla (eri asia jos tykkäät tästä efektistä)
  • Napit menevät kiinni ja vetoketjut myösJos sinulla on jokin vaate joka ei tunnu sopivan sinulle, niin kannattaa ottaa ompelijalta selvää voiko istuvuutta parantaa. Kokeilla vyötä ja muita asusteita avuksi sekä kerrospukeutumisen mahdollisuuksia.

Onko sinulla ongelmia vaatteiden istuvuuden kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kohdeyleisön tunteminen työhaastattelussa

 Kirjoitin elämäni ensimmäisen vieraskynäkirjoituksen , voit lukea sen täältä.  Aiheena pyydettiin businesspukeutumisen koodien selvitystä y...