tiistai 7. syyskuuta 2021

Vaatevaraston uudistusta pienemmällä budjetilla

Miten vaatevaraston uudistaminen onnistuu helposti kun budjetti on pieni? Tarvitseeko koko vaatevarastoa pistää uusiksi, kun sesonki vaihtuu vai selviääkö vähemmällä?

Tämä postaus on kaupallinen yhteistyö Sortterin kanssa.Kannattaa aloittaa vaatekaapin siivouksella

Vaatevaraston uudistus kannattaa aina aloittaa vaatevaraston läpikäymisellä. Karsi rikkinäiset, huonokuntoiset tai sellaiset vaatteet mitä et tule käyttäneeksi. 
Hyväkuntoiset vaatteet josta luovut kannattaa myydä (saat lisää vaatebudjettiin) tai lahjoittaa pois.
Näin sinä tiedät mitä vaatevarastosi oikeasti tarvitsee seuraavaan sesonkiin ja ne vaatteet tulevat helpommin otettavaksi käyttöön.
Hankittavista vaatteista kannattaa tehdä lista esim. mustat housut töihin jne. Ja laatia myös budjetti mitä olet valmis käyttämään uusiin vaatteisiin. Näin tiedät oikeasti mitä sinun tarvitsee ostaa.
Vertailu kannattaa

Kannattaa aina miettiä mistä ostaa vaatteensa, sillä vertailemalla saat helposti säästettyä vaateostoksistasi. Jaksottamalla vaateostoksia sinun ei tarvitse hankkia kerralla kaikkea sesonkiin vaan voit ostaa vaatteita pikkuhiljaa sesongin kuluessa.
En tarkoita, että aina kannattaa ostaa halvimmista halvinta, sillä usein laatu ja materiaalin tuntu ovat ovat ihan eri luokkaa kuin laadukkaammissa vaatteissa. Esim. laadukas paita maksaa itsensä takaisin kestämällä kulutusta ja käyttöä toisin kuin super edullinen 3 euron t-paita. Jos vaatteen eettisyys ja alkuperä merkitsee, niin suosi kotimaisia tai kestävän kehityksen kautta tuotettuja vaatteita.  
Saatat säästää tuntuvasti ostamalla toisesta kaupasta saman tuotteen, koska siellä oli vaikka alennusmyynti.
Samoin kannattaa myös harkita vaatelainaamoja, jos tarvitset vain kerraksi käyttöön jonkin takin tms. ja sinulla ei ole sille muuta käyttöä.
Kirpputorit ovat myös hyvä tapa tehdä vaatelöytöjä pienempään hintaan.Säästösuunnitelma auttaa

Isompiin hankintoihin (ja miksei pienempiinkin) kannattaa tehdä säästösuunnitelma. Kun pistää edes muutaman kympin säästöön joka kuukausi, niin siitäkin kertyy mukava summa käytettäväksi johonkin tiettyyn juttuun minkä haluat, vaikka designer-laukkuun.
Tai sitten vaikka uuteen talvitakkiin ja kenkiin.
Säästäminen kannattaa myös siksi, että välistä tämä haluamasi tuote siirtyy alennukseen ja sinulla onkin säästössä jo tämä alennettu hinta. Näin vältät sen ahdistuksen, kun säästät johonkin vain huomataksesi, että tuote on jo loppuunmyyty alennuksella.Yllättävät hankinnat

En kannata lainan ottamista vaatteiden hankintaa varten periaatteessa, mutta välistä sitä joutuu yllättäviin tilanteisiin.
Itse olen nuorempana joutunut siihen tilanteeseen, että olin varma vaatekaapissani olevan kunnolliset talvikengät. Joten jätin niiden ostamisen, mutta kun satoi kymmenisen senttiä lunta ja todellakin tarvitsisin lämpimät kengät jalkaan huomasin, että kenkien pohjassa oli iso viilto, joista lumi ja märkä pääsivät sisään. Talvikenkien sesonki oli tullut siihen pisteeseen, että alennuksesta ei löytynyt enää minun kokoa edellisestä sesongista. Palkkapäivään oli runsaasti matkaa ja rahaa olin jättänyt vain ihan välttämättömään.
Siinä vaiheessa pieni laina kyllä pelasti minun jalkani ja sain uudet kengät hankittua. 

Jos lainan ottaminen on sinulle se vaihtoehto ja sinä tarvitset rahaa vaatekaapin uudistamiseen, sekä muuhunkin elämiseen, niin myös tässä vertailu todella kannattaa. Nykyään on tullut loistavia lainan vertailupalveluja, jotka oikeasti säästävät sinun rahojasi, kuten Sortter https://sortter.fi/kilpailuta-lainat/ . Tälläiset palvelut hoitavat kilpailuttamisen sinun puolestasi ja sinä säästät helposti rahaa.
Mitkä olisivat sinun vinkit pienempään budjettiin vaateostoksilla?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä sävy sopii eri värityypeille: Vihreä

 Vihreä on yksi tämän talven ja syksyn muotiväreistä mutta minkä sävyinen vihreä sopii millekin värityypille? Tästä pääset lukemaan aiemman...