tiistai 28. syyskuuta 2021

Tehostevärien käyttö pukeutumisessa

 Syksy on tullut ja se yleensä tarkoittaa myös oranssia, keltaista ja punaista piristävänä lisänä pukeutumiseen, mutta miten käytät tehostevärejä hyvänä lisänä arkipukeutumiseesi?

Tässä jutussa nopeat vinkit mitä tehostevärejä kannattaa suosia ja miten niitä käyttäisi parhaalla mahdollisella tavalla.Mitä on tehostevärit?

Tehostevärit on asuyhdistelmässä ne värit jotka heti kiinnittävät katseen ja erottuvat kokonaisuudesta. Neonvärit, kirkkaat värit yms. ovat varmoja tehostevärejä, mutta myös muut sävyt toimivat hyvin kun yhdistät ne oikein. Esim. mietitään vaikka hyvin vaalea pastellisinistä. Ensimmäisessä yhdistelmässä käytetään vaaleita neutraaleja vaikka valkoista. Silloin pastellisininen erottuu vähän ja tulee hieman esiin yhdistelmässä. Mutta entä jos yhdistän sen graffitinharmaaseen. Silloin pastellisininen tulee erottumaan enemmän johtuen värien välisestä kontrastista.Mitkä tehostevärit sopivat minulle?

Tehosteväreissä on se juttu, että niiden kuuluukin erottua, eli voit suosia myös sinäänsä värejä mitkä eivät kuulu normiväreihisi. Harmonisimmat yhdistelmät saat kuitenkin suosimalla oman värivuodenaikasi erottuvampia sävyjä. 
Eli kirkkaat ja lämpimät keväällä, kesän utuiset kylmät värit, syksyn mausteisen lämpimät ja talven kirkkaat ja kylmät jalokivisävyt.
Miten käytän värejä pukeutumisessa?

Hyvä nyrkkisääntö on, tehostevärit kohdistaa katseen. Eli silloin sen kannattaa olla asia mistä pidät itsessäsi ja on kauneimpia piirteitäsi. Ei ole mitään järkeä kohdistaa katseita sellaiseen asiaan mistä olet epävarma itsessäsi, ellet tietysti halua totuttautua siihen että ihmiset katselevat juuri sitä asiaa.
Tehostevärejä voi käyttää myös yksittäisenä asiana jos kyseessä on suurempi elementti esim. takki. Mutta jos kyseessä on vaikka värikäs pipo, niin kannattaa yhdistää se vaikka samansävyisiin hanskoihin. Sillä muuten se hauska pipo saattaa jäädä liikaa ironaiseksi elementiksi ja tuntua ettei se kuulu mihinkään yhdistelmässä. 
Eli kannattaa käyttää luovuutta, esim. ensimmäisessä kuvassa tässä postauksessa. Kauniin punainen takki yhdistyy huulipunaan ja toimii silti hyvin tehostevärinä asuyhdistelmässä.


Siinä muutama neuvo miten voi aloittaa tehostevärien käytön, kannattaa muuten aloittaessa panostaa enemmän asusteisiin. Ne on helppoja juuri kun aloittaa tehostevärien käytön.

Jos sinua kiinnostaa värit enemmänkin, niin minulla on saatavilla nettivärianalyysi ,joka toimii kasvovalokuvan avulla. Saat tähän palveluun parhaat värit juuri omiin väreihisi (bonuksena myös meikkivärit), parhaat neutraalit ja värit mitä kannattaa välttää.

Mikä on sinun lempi tehostevärisi pukeutumisessa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kohdeyleisön tunteminen työhaastattelussa

 Kirjoitin elämäni ensimmäisen vieraskynäkirjoituksen , voit lukea sen täältä.  Aiheena pyydettiin businesspukeutumisen koodien selvitystä y...