tiistai 5. lokakuuta 2021

Kapselivaatekaapin helpoin aloittaminen

 Onko sinulle käsite kapselivaatevarasto tuttu? Se tarkoittaa lyhyesti minimalistista vaatevarastoa, jossa ideana on että kaikki sopii yhteen kaiken kanssa. Eli vältetään se aamupaniikki vaatekaapin edessä, kun ei löydä housuihin sopivaa paitaa jne.

Olen jo aiemmin kirjoittanut aiheesta, voit lukea sen tästä.




Mistä aloittaa?

Kannattaa ensin mielestäni miettiä omaa tyyliään ja käydä nykyistä vaatevarastoa läpi. Oletetaan vaikka, että haluaisit pienen työvaatekapselin, silloin sinun kannattaa miettiä minkälaisia vaatteita tarvitset töihisi. Oletko jo nyt huomannut jotain puutteita esim. sinulta puuttuu siistit yläosat.
Näin sinulle tulee enemmän selkeyttä minkälaista vaatevarastoa olet suunnittelemassa. Tai oletko muuttamassa koko vaatevarastosi tähän suuntaan.



Värien valinta


Kapselissa tulee korostetusti minun mielestäni esiin oikeiden värien tärkeys. Koko juttu rakentuu siihen että valitaan pääväri (musta, sininen ja joissain tapauksissa tummanruskea), jonka tarkoitus on toimia selkärankana koko vaatevarastolle. Aika usein valintaan vaikuttaa minkä värisiä housuja pidät, eli farkut niin yleensä sininen, mustat housut jne.
Tämän jälkeen vuorossa on neutraalien valinta mukaan. Siis 1-2 väriä neutraaleista (harmaa, valkoinen, beige...). 
Sen jälkeen tulee tehostevärit 1-2 kpl, joiden tarkoitus on tuoda sinun omaa persoonaasi esiin ja toimia piristeenä.

Värien valintaan asiakkailla olen nykyään käyttänyt oman värityypin mukaisia värejä, alla näet tummalle syksylle tehdyn värien valinta oppaan. 
Tässä tarkoituksena on tuoda kaikkiin väreihin sinulle parhaita sävyjä valittavaksi, jotka tuovat sinun omat parhaat puolesi esiin.
Voit lukea lisää värianalyyseistä tästä.



Kuinka monta saa olla mitäkin vaatekappaletta?

Minimalistinen vaatevarasto on yleensä koostettu alla olevan esimerkin mukaisesti, mutta yleisesti ottaen n. 20-40 vaatekappaletta muodostaa arjessa toimivan kapselin.
Itselläni on periaatteessa myös käytössä kapselimainen vaatevarasto, sillä haluan helposti yhdisteltäviä vaatteita. Eli mietin vaatetta ostaessani kolme asuyhdistelmää jo olemassaolevasta vaatekaapistani. Jos yhdistelmien miettiminen on helppoa, niin vaate sopii hyvin vaatevarastooni. Jos taas joudun keksimällä keksimään yhdistelmiä, niin luultavasti vaate jäisi minulta käyttämättä.



Siinä oli nopeat vinkit kapselivaatevaraston perustamiseen. Kannattaa myös hyödyntää jo olemassa olevia vaatteita.

Onko sinulla käytössä kapselivaatevarasto?





UUTTA! Nyt myös saatavilla Kapselivaatekaapin suunnittelu palvelu. Palvelu toimii etänä sähköpostin avulla, autan sinua suunnittelemaan unelmiesi vaatevaraston.
Lisätietoa tästä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2025 trendivärit

 Vielä on hieman tätä vuotta jäljellä muttakäännetään katseet jo ensi vuoteen ja mitkä värit silloin ovat muodikkaita. Ensi vuoden värit ova...