tiistai 26. lokakuuta 2021

Ilo takaisin pukeutumiseen

Tunnetko sinä innostusta päästessäsi aamulla valitsemaan päivän asuyhdistelmän? Olo tuntuu kauniilta ja itsevarmalta valitsemassasi asussa, etkä malta olla sisällä neljän seinän sisällä, vaan täytyy päästä näyttämään muillekin päivän valintasi.

Aina ei tietysti voi tuntea noin, mutta siinä vaiheessa kannattaa alkaa miettimään, kun olo tuntuu ahdistuneelta vaatekaapin ääressä aamuisin. Ei tiedä mitä valita vaikka kaappi tursuaa täpötäytenä valinnanvaraa. 
Ja mikään vaate kaapissasi ei tunnu miltään, pelkästään tympeä blaah olo, kun ajattelet että onhan se puhdas, sekä mahtuu päälle.
Ajatus ulos menosta ahdistaa, toivot ettet törmää kenenkään tuttuun kiiruhtaessasi kauppaan.

Tässä kirjoituksessa kerron miten olen itse tuollaisesta tilanteesta elämässäni selviytynyt ja miten oikeasti saat ilon takaisin pukeutumiseesi.


Isot vartalon muutokset hämmentää

Itsellä ilo pukeutumiseen meni, kun kiloja tuli yhtäkkiä paljon lisää ja vartalonmuoto muuttui. Se ei tapahtunut yhdessä yössä, mutta muutamassa vuodessa huomaamattani olin kadottanut oman iloni pukeutumiseen.
En ollut huomannut asiaa, mutta koko vaatevarastoni oli muuttunut mustan väriseksi. Jos tunnet minut tiedät, että pinkki on aina ollut suosikkivärini ja se näkyy päivittäisessä pukeutumisessani. Nyt se oli huomaamatta vaihtunut mustaan, tajusin sen vasta ripustaessani pyykkejä kuivumaan ja nähdessäni mustien vaatteiden meren edessäni. 
Muutenkin tyylini oli mennyt mukavuus edellä, koot oli huomaamatta isontuneet ja kuminauhavyötäröt antoivat paljon anteeksi. Tyylini on normaalisti ollut naisellinen, joten en enää tunnistanut sitä legginsien ja t-paitojen keskeltä.
Sitten kun menin kauppaan ostamaan uusia vaatteita ja tarkoituksena tällä kertaa, että nyt ei mennä se mahtuu päälle edellä, vaan haluan näyttää kauniilta. Luulin tietäväni mitkä vaatteet näyttäisi upealta päälläni (olenhan ennenkin ollut kiinnostunut muodista ja vaatteista), mutta toisin kävi. Entiset suosikkimerkit eivät enää näyttäneet hyvältä päälläni, ja suosikkihousutkin jäivät pussittamaan kun vyötärö oli sopiva. Vartalonmuotoni oli muuttunut, joten se tarvitsi jotain ihan muuta kuin entiset suosikit isommassa koossa.
En sano, etten olisi kaunis myös isompana. Se ei vain tuntunut itseltäni, enkä enää tuntenut iloa vaatteistani. Omalla kohdalla myös paino tippui, kun tein täyskäännöksen asenteessani. Olen nyt tämän kokoinen ja mallinen, joten päälläni näyttävät upealta erilaiset vaatteet. Aloin pukeutua silloisen vartaloni tarvitsemalla tavalla ja pikkuhiljaa ilo pukeutumiseen palasi, sekä hyvä olo omassa vartalossani.

Oma muutokseni vuosien varrelta


Mistä lähteä liikkeelle?

Ilo löytyy usein miettimällä ensin syitä miksi se alunperin katosi. Mikä elämässäsi muuttui ja miten se näkyi pukeutumisessasi? Oliko syynä esim. lasten saanti, raskaus, sairastuminen, eläkkeelle jäänti tms. Tai kilojen väheneminen tai lisääntyminen yms.
Kun tiedät oman tyylisi tarinan, niin on paljon helpompi lähteä muuttamaan sitä, kun tietää taustasyyt.
Sen jälkeen kannattaa keskittyä siihen mikä nyt on hyvin. Mikä on kaunein kohta sinussa juuri nyt?
Kun tiedät 1-3 kaunista asiaa itsessäsi, lähde korostamaan niitä pukeutumisellasi. Jos vaikka sanot silmät niin voit käyttää paidoissa tai huiveissa silmiesi väriä, joka saa silmäsi esille. Eli keskity vähän enemmän tuomaan niitä omia hyviä piirteitä esille.Parhaimmat puolet esiin kaikkialla

Kun aloitat kevyesti korostamaan yhtä kaunista asiaa itsessäsi, niin voit olla varma, että niitä löytyy lisääkin. Olo itsessään alkaa tuntua paremmalta kun alkaa keskittyä niihin hyviin asioihin ja miten niitä tuo esille.
Väreillä on myös valtava voima omaan mielialaan. Onko sinulla jokin lempiväri, joka saa sinut tuntemaan olosi energiseksi ja voimaantuneeksi? Saisitko oman voimavärisi esiin pukeutumisessasi?
Toinen vaihtoehto on etsiä sinulle ne kaikkein sopivammat värit, eli värianalyysi , joka antaa sinulle värikartan mitä kannattaa suosia ja mitä välttää.
Kuten aiemmin mainitsin, niin itselle suurena voimavarana toimi oman vartalotyypin mukainen pukeutuminen. Vartaloanalyysi on loistava hankinta, kun haluat tietää mitkä leikkaukset ja pituudet yms. saavat sinun vartalosi parhaimmat puolet esiin.


Ylläoleva kuva on tyylivalmennusasiakkaani muutoksesta. Tyylivalmennus on henkilökohtaisempi palvelu, joka sisältää koko paketin. Autan sinua omana tyylin personal trainerinasi, tsemppaan, annan palautetta ja neuvon, jotta sinä saat sellaisen tyylin kun olet aina halunnutkin. Opetan sinulle parhaimmat tavat saada oman vartalosi parhaimmat puolet esiin ja värit jotka saavat sinut hehkumaan.
Lisätietoja palvelusta löydät täältä.
Siinä muutama nopea neuvo millä voit aloittaa löytämään pukeutumisen ilon takaisin arkeesi. 

Olen tässä pyöritellyt ideaa tehdä tästä aiheesta tammikuussa Tyylihaaste tai webinaari, jos tarpeeksi kiinnostuneita löytyy. Eli 3-5 päivän pikastartti videoilla yms., jonka aikana ilo pukeutumiseen palaa ja arjen pukeutuminen helpottuu. Saat kysyä neuvoja juuri omiin ongelmiin ja saat tsemppiä myös muilta saman asian kanssa kamppailevilta naisilta.

Miltä kuulostaisi? Jos kiinnostuit niin jätä kommentti tai vaikka viestiä stylisti.annika@gmail.com . :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaatteille rajoituksia painon mukaan ?!?

 Törmäsin jo pari viikkoa somea selatessani juttuun, jossa naiselle oli selitetty kaupassa, että poolopaitoja voi käyttää vain normaalipain...