tiistai 9. marraskuuta 2021

Kuvioiden yhdistely

 Miten yhdistelet eri kuvioita niin ,että yhdistelmä on oikeasti kaunis ja toimiva? Tässä postauksessa annan sinulle nopeat neuvot miten otat kuviot käyttöön omassa arkipukeutumisessasi helposti.

Tein instagrammissa kyselyn kumpi kiinnostaa enemmän, eri värien vai kuvioiden yhdistely. Kuviot voitti täpärästi, joten ensimmäinen postaus tulee tästä aiheesta. :)Yhdellä kuviolla

Helpoin tapa aloittaa kuvioiden käyttö on aloittaa yhdellä kuviolla ja yhdistää se yksiväriseen vaatteeseen. 
Kuvioiden käytössä kannattaa vähän huomioida sitä, että missä käytät kuvioita herättää heti huomiota. Miksi se on tärkeää? Sanotaan esim. että olet vartalotyypiltäsi päärynä ja sinulla on jumalaisen upea lantion alue mutta et itse pidä siitä, että ihmiset huomaavat sinusta vain sen kohdan. Joten käyttämällä kuvioita paidoissa ja topeissa kiinnität huomion heti yläosaan.
Jos haluat käyttää silti kuvioita hameissa vaikka edellisen esimerkin mukaan päärynänä, niin valitse enemmän abstrakteja ja isompia kuvioita. Niissä on paljon vaikeampi kiinnittää huomionsa tiettyyn kohtaan vaan katse harhautuu enemmän. Samoin tietysti pystyraidat kaventaa ja pidentää joten ne toimisivat hyvin edellisen esimerkin tilanteessa. Jos haluat tietää enemmän vartalotyypistäsi, niin suosittelen vartaloanalyysi palveluani.

Poimi väri suoraan kuviosta

Kun käytät kuvioita, niin kannattaa poimia toiseen osaan väri itse kuviosta. Se on kaikista helpoin tapa saada asuun harmonisuutta ja viimeistellympi kokonaisuus.

Jos taas haluat vähän enemmän vaihtelua niin kannattaa muistaa muutama perusjuttu:

  • Yhdistä kylmiä sävyjä kylmään ja lämpimiä lämpimään. Jos yhdistää kylmää lämpimään kokonaisuudesta tulee hyvin harvoin oikeasti onnistunut.
  • Huomioi kuviossa käytettyjen värien kontrasti. Eli yhdistä pehmeisiin väreihin mieluummin pehmeää kuin kirkasta ja toisinpäin. Toisaalta esim kirkas toimii kyllä katseenkiinnittäjänä kokonaisuudelle mutta silloin se miltei vaatii kolmannen vaatekappaleen (ja pehmeässä sävyssä) toimiakseen.
Useammalla kuviolla

Henkilökohtaisesti uskon että asuissa kaksi erikuviollista vaatekappaletta on tarpeeksi. Suurin osa kolmea eri kuviota käyttävistä yhdistelmistä ei oikein saa minua vakuutettua, sillä yhdistelmä on oikeastaan aika sekava. Pienet asusteet yms. ovat eri asia, mutta isompiin vaatteisiin valitsisin korkeintaan kaksi eri kuviota ja kolmanneksi kappaleeksi jotain yksiväristä ja värit poimisin muusta asuyhdistelmistelmästä rauhoittaakseno kokonaisuuden.

Kahdella kuviolla yhdistely:

  • Yhdistele mieluummin värejä kuin samaa kuviota. Eli vaikka kukkayläosaan etsi mieluummin raidallista tms. alaosaa.
  • Koon vaihtelu on todella tärkeää harmoninisiin asuyhdistelmiin. Eli jos sinulla on pientä kuviota alaosassa niin valitse yläosaan isompia kuvioita.
  • Eläinkuvioissa ei kannata yhdistellä eri eläimiä. Eli vaikka leopardia käärmeeseen, sillä se näyttää helposti siltä, että sinulla on koko savanni ylläsi.


Siinäpä minun neuvot onnistuneisiin kuvioyhdistelmiin. Käytätkö sinä kuviollisia vaatteita pukeutumisessasi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaatteille rajoituksia painon mukaan ?!?

 Törmäsin jo pari viikkoa somea selatessani juttuun, jossa naiselle oli selitetty kaupassa, että poolopaitoja voi käyttää vain normaalipain...