tiistai 23. marraskuuta 2021

Värien yhdistely pukeutumisessa (1.osa)

 Miten yhdistät eri värejä niin, että yhdistelmistä tulee helposti upeita ja ne näyttävät kuuluvan yhteen?

Tästä on tulossa kaksiosainen sarja, ensimmäisessä osassa annan kaikista helpoimmat vinkit värien yhdistelyyn ja toisessa osassa mennään vähän syvemmälle värien maailmaan. Vuorossa on silloin väriympyrän käyttö vaatteiden värejä valitessa.

Olen muuten julkaissut aiemmin kirjoituksen eri printtien yhdistelystä asuyhdistelmiin, löydät sen täältä.Samanlainen lämpöaste

Helpoin tapa yhdistellä vaatteita on suosia kylmiä värejä kylmien kanssa ja lämpimiä lämpimien kanssa. Tämä ei siis tarkoita että kaikki siniset on kylmiä ja punaiset taas lämpimiä. Koska jokaisesta väristä on olemassa jokaiselle värityypille sopiva sävy, esim. syksylle sopii sinapinkeltainen (lämmin) kun taas sitruunajäätelö (kylmä) näyttää kesällä paljon paremmalta. Jos värianalyysit kiinnostavat enemmän käy tutustumassa palveluuni.
Nopein tapa selvittää värin lämpöaste on verrata sitä selkeästi jompaakumpaa edustavan kanssa rinnakkain. Eli löydät vaikka vihreän paidan mutta sinulle on epäselvää kumpaa se edustaa, kylmää vai lämmintä. Vertaa sitä vaikka hopean ja kullan värisen alaosan kanssa. Kumman kanssa se näyttää selkeästi paremmalta? 
Sama värimaailma vaatteissa näyttää aina harmoniselta.


Sama kontrasti

Kannattaa myös yhdistää samankaltaisia värejä pehmeysasteeltaan. Eli yhdistää kirkkaita värejä kirkkaisiin ja pehmeitä pehmeän pastellisiin. Kun värit edustavat samaa eikä esim. yhdistä kirkasta murrettuun väriin (ellet halua kirkkaasta katseenkiinnittäjää, lisää tehosteväreistä löydät tästä tekstistä. ) niin yhdistelmät onnistuvat helpommin ja näyttävät hyviltä. 
Sama kontrasti sopii yhteen helposti.

Saman värin eri asteet

Nopea keino saada harmoninen yhdistelmä on hyödyntää saman värin eri asteita asuyhdistelmissä. Eli vaikka tummansinistä ja paria astetta vaaleampaa sinistä. Väreillä on silloin sama pohjasävy, mutta parin asteen vaihtelu tekee yhdistelmästä heti mielenkiintoisemman kuin pelkällä yhdellä sävyllä.
Kannattaa kuitenkin huoioida, että väreillä on sama pohjaväri. Esimerkkinä vaikka mustan ja tumman laivastonsinisen yhdistelmä. Omaa silmää tämä yhdistelmä miellyttää, mutta osalle se on selkeä tyylimoka. Miksi? Koska värisävyt on niin lähellä toisiaan mutta pohjasävy on erilainen se näyttää siltä kuin olisit pikkuisen värisokea etkä huomaisi eroa vaan olisit pukeutunut huolimattomasti ja pimeässä.
Musta ja harmaa sopii aina yhteen.


Poimi värit kuvioista ja neutraalit menee kaiken kanssa yhteen

Neutraalit värit, eli beige, harmaa,musta, valkoinen yms, sopivat periaatteessa kaikkien värien kanssa yhteen ja ovat siksi hyvin helppoja käyttää myös useammissa värihdistelmissä.
Toinen hyvä vaihtoehto on poimia värit suoraan kuviosta jos käytät värikkäämpiä printtejä. Voit valita täsmälleen saman sävyn, kuin vaatteen kuviosta löytyy tai miettiä värimaailmaan sopivan sävyn joka ei ole silti ihan täydellinen mätsi.
Poimi värit kuvioista.


Siinäpä oli helpoimmat tavat yhdistellä värejä. Ensi viikolla tulee juttua miten käytät väriympyrää tehdessäsi asuyhdistelmiä ja missä suhteessa värejä kannattaa käyttää.

Lisäsin muuten uutta nettisivuilleni: www.stylistiannika.fi ja nyt voit löytää pukinkonttiin lahjakortin haluamaasi palveluun tai haluamallesi summalle. Samoin kuin pakettitarjoukset palveluihini löydät täältä.
Kaksi etävärianalyysiä 120€ (norm 70€/kpl)

Väri- ja vartaloanalyysi yhteishintaan 120€ (norm. 70€/kpl)

Lahjakortti haluttuun palveluun tai tietylle summalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaatteille rajoituksia painon mukaan ?!?

 Törmäsin jo pari viikkoa somea selatessani juttuun, jossa naiselle oli selitetty kaupassa, että poolopaitoja voi käyttää vain normaalipain...