tiistai 30. marraskuuta 2021

Värien yhdistely pukeutumisessa (osa 2)

 Tämä kirjoitus on jatko-osa viime viikon blogipostaukseeni värien yhdistelystä.

Tällä viikolla keskitytään enemmän tekniseen puoleen ja otetaan avuksi väriympyrä. Eli miten voit hyödyntää väriympyrää pukeutumisessasi ja mitä hyötyä siitä on.

Vastavärit on helppo tapa piristää pukeutumista


Lähekkäin olevat värit

Helppo tapa hyödyntää väriympyrää on valita kaksi vierekkäistä sävyä. Esimerkkinä vaikka sininen ja vihreä. Vihreässä on mukana sinistä, joten se on hyvä kumppani siniselle vaatteelle.
Yhdistellessäsi näitä värejä voit joko valita täsmälleen samaa sävyä, tai piristä asua ja valitse toiseen selkeästi eri sävyä jos liika mätsäys ei ole sinun juttusi.





Vastavärit luo mielenkiintoa

Jos haluat enemmän mielenkiintoa ja rohkeutta asuun, niin silloin vastavärit on siihen hyvä keino. 
Helpoin tapa on piirtää suora viiva väriympyrässä puolelta toiselle ja katsoa mihin väriyhdistelmään päädyt.
Vastavärejä voi myös käyttää kolmen eri värin kanssa kuten näytän toisessa esimerkkikuvassa. Samassa kuvassa käytän myös mustaa yhdistelmässä, sillä se on neutraali väri sopien kaikkien kanssa yhteen.

Jos haluat käyttää toista vastaväriä vain hillitysti niin silloin kannattaa suosia sitä pelkästään pienemmissä elementeissä, kuten asusteissa tai vaikka kynsilakan sävyssä.

Vastavärit helpommalla tavalla

Voit myös hyödyntää kolmea eri sävyä vastaväreillä





Mielikuvitusta peliin

Väriympyrää yhdistellessä voit myös hyvin käyttää eri muotoja hyväksi, jos koet 2-3 sävyn olevan liian vähän sinun värimakuusi. Kokeile vaikka neliötä, tai kuten esimerkissä kolmiota.
Käytännössä mielikuvitus on ainoa rajoite, kun mietit eri kuvioita ja väriympyrää. Kun värisävyjä tulee useampi käyttöön kannaattaa kuitenkin huomioida vähän asuyhdistelmän yhteneväisyyttä ja käyttää ehkä jotain väriä pienemmässä  mittakaavassa (asusteet on jälleen hyvä keino).
Tärkeintä muutenkin väriyhdistelmissä on huomioida värin sävy ja lämpöaste, jotta yhdistelmistä tulee mahdollisimman helpon tyylikkäitä.

Kolmio käytössä värien valinnassa


Siinä oli tämän viikon aihe käsiteltynä, mutta jäikö sinulle jotain kysyttävää aiheesta?

Muutenkin jos sinua kiinnostaa pukeutuminen ja erilaiset vinkit asiaan liittyen niin kannattaa liittyä mukaan kuukausikirjeen tilaajaksi. Saat kerran kuukaudessa sähköpostiisi pukeutumisvinkkejä, kuulet tarjouksista ja uutuuksista yms. mukavaa. 
Liittymislahjana on nyt takkien valintaopas eri vartalotyypeille. Lisätietoja tästä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensi kevään muotivärejä

 Miltä näyttää ensi kevään ja kesän värimuoti? Viime vuonna kevään värimuoti yllätti koska siinä oli mukana paljon perinteisiä syksyn värejä...