tiistai 7. joulukuuta 2021

Vaatteille rajoituksia painon mukaan ?!?

 Törmäsin jo pari viikkoa somea selatessani juttuun, jossa naiselle oli selitetty kaupassa, että poolopaitoja voi käyttää vain normaalipainoiset?! Halusin heti kirjoittaa tämän tekstin, mutta vuorossa oli tätä ennen värien yhdistely kirjoitukset, joita olin jo siirtänyt viikolla.


Vaatteilla ei ole rajoituksia sen mukaan paljonko painat. 

Sinulla on oikeus pukeutua niihin vaatteisiin, joissa itse tunnet itsesi kauniiksi. Kenellekään ei kuuluisi olla siihen valtaa miten aikuinen ihminen pukeutuu riippumatta siitä kuinka vähän tai paljon vaaka sinulle kiloja näyttää.
Kerro myyjälle, jos koet palvelun loukkaavana

Helpommin sanottu kun tehty, mutta kannattaa kertoa vaatekaupassa, jos koet myyjän palvelun loukkaavana tai saavan sinulle muuten huonon olon. Yleensä kyseinen myyjä ei varmaan edes itse koe sanovansa mitään väärin ja voi parantaa asiaa vain jos saa palautetta.
Vaatteet ja oma kehonkuva on yleensä sellaisia asioita missä tunteet ovat oikeasti herkässä. Se vaatii myyjältä paljon toisen tunteiden lukemista ja herkkyyttä saada asiakas tuntemaan olonsa hyväksi. Senhän pitäisi olla tarkoitus, että ihminen tuntee olonsa kauniiksi ja hyväksi heidän vaatteissaan.
Aina ei myyjät tule kuitenkaan ajatelleeksi että miten heidän kommenttinsa voi vaikuttaa toiseen.
Sanotaan vaikka, että sinähän olet niin pieni, että hukut noihin vaatteisiin. Eihän se ole loukkaavaa vaan kehu? Vaikka itseasiassa jollekin sekin saattaa olla loukkaus.

Jos sinusta itsestäsi tuntuu asia pahalta, niin sano siitä myyjälle. Vaikka mitä sinä tuolla tarkoitit, tai voisitko jatkossa jättää tuollaiset kommentit. Ja omasta mielestäni myös palautteen jättäminen sähköpostilla tms. on ihan hyvä. Sillä mikään asiakaspalvelussa ei muutu jollei siitä tiedetä.

Meillä ei ole mitään sinulle sopivaa?

Tietysti välistä voi itsekin miettiä miksi kyseinen kommentti minkä koit loukkaavaksi vaikuttaa sinun noin paljon. Mutta jotenkin omasta mielestä, se on parempi saada ulos itsestä ja pyörimästä omassa mielestä.
Itse menin vuosia sitten yhteen pikkuliikkeeseen Turussa. Olin jo pidempään katsellut heidän näyteikkunaansa ja ihastunut väreihin ja vaatteiden tyyliin. Sinne mennessäni ja aloittaessani katsomaan mekkovalikoimaa, niin paikalle saapui liikkeen myyjä. Mitä etsit? Johon vastasin etsiväni jotain ihanaa kesämekkoa, Siihen vastaus oli sitten: Meillä ei ole mitään sinulle sopivaa, joitain isompia tunikoita voi ehkä löytyä.
Ne tunikat jäivät kyllä siihen kauppaan ja poistuin itsekin samantien. Olin tuolloin noin m-l kokoinen enkä kokenut itseäni mitenkään isoksi (silloin), olin vain rintavampi. Tuo kommentti saattoi olla totta, että heiltä ei oikeasti löytynyt mitään minun koolleni. Mutta miten asia ilmoitetaan on eri asia.

Sama juttu kävi ystävälläni, joka osti vaatteita netistä ja haki ne myymälästä. Myyjä sitten jutteli iloisesti niitä näitä, mutta heitti loppuun kommentin, että meiltä löytyy sitten paljon isompiakin kokoja jos nuo ovat väärää kokoa.
On eri asia sanoa, että vaatteen saa käydä vaihtamassa toiseen kokoon tarvittaessa, kun vihjata suoraan koon olevan liian pieni. 
Ystäväni jätti sitten palautetta myymälään ja myöhemmin huomasi palvelun parantuneen.

Sinulla on oikeus tuntea olosi hyväksi
myös vaateostoksilla.


Vartalotyyppien mukainen pukeutuminen

Minä itse kannatan vartalotyyppien mukaista pukeutumista, sillä se auttoi minua itseäni kun oma vartalotyyppi muuttui ja kiloja kertyi.
Mutta kannattaa muistaa siinäkin, että poimi ne pukeutumisneuvot sieltä mitkä koet omaksesi. Ihan niinkuin muotia seuratessasi. Poimi vain ne mitkä tuntuvat hyvältä sinulla.
Eli vaikka tuo poolopaita esimerkkinä. Sinä voit käyttää sitä vaikka edustaisit mitä vartalotyyppiä jos koet sen omaksesi. Vaikka esim. V-vartalolle sitä ei suosita sillä se saa rintojen alueen näyttämään tukkoiselta ja korostaa ylävartalon muotoja väärällä tavalla, voit vaikka valita löysemmän mallisen poolon, hyödyntää kaulakoruja ja muita asusteita yms. Ja vaikka haluaisit käyttää sitä ihan itsessään, niin anna mennä. Hyvä olo vaatteissa näkyy aina ulospäin.

Vartalotyyppien mukainen pukeutuminen sisältää suosituksia ja niitä voi kiertää tai muokata niin, että ne saa toimimaan eduksesi.

Itselle ne tulivat pelastukseksi, kuten aiemmin mainitsin. Saadessani vakituisen työpaikan pukeutumistyylini muuttui rennommaksi. Kuminauhavyötäröt antoivat tilaa huomaamattomasti kilojen kertymiselle. Yhtenä päivänä vain tajusin juhla-asua sovittaessani, että kiloja oli tullut lyhyessä ajassa huomaamattomasti paljon lisää. En enää tuntenut oloani kauniiksi, vaan vaatteista oli tullut sellainen asia että tärkeintä on että ne mahtuvat päälle.
Tutustuessani enemmän silloisen vartalotyyppin mukaiseen pukeutumiseen, löysin uudelleen pukeutumisen ilon. Muoti ja kaunis olo ei katso vaakalukemaa.

Oma vartalonmuutos lähti siitä, että opin pukeutumaan oikein silloiselle vartalolleni.


Kaunis molemmissa kuvissa, mutta tunnen oloni paremmaksi 
nykyisessä vartalossani.Jos kaipaat apua puketumiseen ja oman vartalotyyppisi tunnistamiseen, niin suosittelen tutustumaan joulutarjoukseeni Oma tyyli-pakettiin.
Se sisältää vartalotyyppisi mukaisen pukeutumisoppaan ja sen lisäksi värianalyysin, jolla saat itsellesi kaikista upeimmat värit.
Ota askel kohti unelmiesi vaatekaappia, jossa tunnet olosi hyväksi ja kauniiksi omana itsenäsi, lisätietoja täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensi kevään muotivärejä

 Miltä näyttää ensi kevään ja kesän värimuoti? Viime vuonna kevään värimuoti yllätti koska siinä oli mukana paljon perinteisiä syksyn värejä...