maanantai 13. joulukuuta 2021

5 väriä jotka sopivat kaikille?

 Olen itse sitä mieltä, että jokaisesta väristä löytyy jokaiselle sopiva sävy, mutta onko olemassa värejä jotka suoraan sopivat kaikille?

Itseasiassa vaatteissa on olemassa ns. universaaleja värejä, joiden sanotaan sopivan kaikille. Tässä postauksessa kerron niistä muutaman ja lopuksi esittelen Pantonen vuoden värin, joka itseasiassa on myös yksi näistä universaaleista värisävyistä.


Petroolin sininen

Petrooli on yhdistelmä sinistä ja vihreää, eli siinä yhdistyy kylmät ja lämpimät sävyt. Mikä tekee siitä värin, joka sopii kaikille. 
Sinisen ja vihreän yhdistelmistä myös turkoosi ja minttu ovat myös universaaleja.
Jos tuntuu että sopivaa sävyä petroolista ei löydy, niin kokeile värityypillesi (kylmä, lämmin) sopivaa sävyä valitsemalla enemmän vihreään taittuva jos olet lämmin ja enemmän siniseen taittuva jos olet kylmä väreiltäsi.Punainen

Punainen on väri, jonka myös sanotaan sopivan kaikille oli sitten kyse huulipunasta tai vaatteista. 
Väri on kuitenkin lämmin, joten jos olet kylmemmän värityksen omaava, niin kokeile karpaloa tai viininpunaista jollet ihan kirkkaan punaisesta pidä.Valkoinen

Yksi kaikkein tunnetuimmista universaaleista väreistä ja neutraaleista on tietysti valkoinen. Valkoinen väri raikastaa heti asun kuin asun ja on helppo yhdistää mihin tahansa muuhun väriin.
Pehmeän valkoinen on sävy, joka sopii kaikille. Suosi kirkkaan valkoista tai norsunluuta, jos olet kylmän sävyinen ja lämmin valkoinen tai kerma sopii paremmin lämpimän sävyisille.Liila

Liila on myös yhdistelmä kylmää ja lämmintä, eli tässä tapauksessa sinistä ja punaista. Sen takia värin katsotaan sopivan hyvin kaikille värityypeille. 
Kannattaa tässä tapauksessa kuitenkin myös, ehkä suosia enemmän purppuraa jos olet lämpimämpi ja enemmän siniseen taittuvaa kylmempien värien ystävänä. Liila on myös siitä kiinnostava väri että värin syvyys vaikuttaa myös siihen miten hyvin väri sopii.
Pastellipinkki

Pastellipinkki, eli yhdistelmä aiemmin mainittua punaista ja valkoista luokitellaan myös kaikille sopiviin väreihin. Tämä väri onkin monikäyttöinen ja helppo yhdistellä muihin sävyihin.
Jos pastellit eivät ole sinun juttusi niin valitse mieluummin pinkin sävyistä syvempiä.Siinä oli muutama kaikille sopiva väri esiteltynä, näitä on toki olemassa lisääkin kuten, laivastonsininen, taupe, osa vihreän sävyistä yms.

Omaan vaatekaappiin ei kyllä petrooli tai liila kuulu. Pidän kyllä näistä sävyistä ja ihastelen niitä useasti mutta en silti koe niitä sävyjä omiksi valinnoiksi. Onko sinulla näistä väreistä joku jota et todellakaan valitsisi?

Ensi vuoden suosituin väri.

Pantonen vuoden väri on valittu ja se on ihana Very peri. Tämä sinisen liila on myös yksi sävyistä joka sopii kaikille (mutta ei ehkä ole kaikkien mieleen).
Väri valittiin kuvastamaan toivoa Koronapandemian keskellä ja värivalinta oli siitä erikoinen, että se valittiin valmiiden ensi vuoden värikarttojen ulkopuolelta.


Jos sinua kiinnostaa värien maailma enemmän, niin muistathan että minulla on vielä joulukuun ajan värianalyyseistä tarjous. Lisätietoa löydät täältä.


2 kommenttia:

 1. Ihana blogi sinulla, alan seuraamaan mielenkiinnolla. Violetti on lempivärini, onpa kiva kuulla, että se mitä todennäköisimmin myös sopii minulle. :D

  Olen itse täysin uusi bloggaaja ja olet tervetullut seuraamaan blogiani, joka tosin on vielä aivan lähtökuopissa, mutta pikkuhiljaa saan lisää sisältöä. :)
  https://kauneudenhelmet.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon Minna. :) Lempivärit onkin muuten hyvä pitää vaatteissakin vaikkei ne niin "sopisikaan" sillä niissä on kumminkin sitä hyvää energiaa mukana. Mutta kyllä violetti sinulle todellakin sopii.
  Kaunis blogi sinullakin ja mielenkiintoista nähdä millainen siitä kehittyy. Oriflamen tuotteet ovatkin yksiä omista lemppareista.

  VastaaPoista

Ensi kevään muotivärejä

 Miltä näyttää ensi kevään ja kesän värimuoti? Viime vuonna kevään värimuoti yllätti koska siinä oli mukana paljon perinteisiä syksyn värejä...