tiistai 11. tammikuuta 2022

Virtuaalinen sovitus, onko se toimivaa?

 Virtuaalisten sovituskoppien sanotaan mullistavan vaateostoksilla käynnin, sillä ne antavat sinun nähdä suoraan miltä vaatteet näyttävät päälläsi ilman varsinaista sovitusta. Toimiiko tämä oikeasti ja missä kaikissa jutuissa käytetään "digisovituksia" hyväksi?

Omasta mielestäni virtuaalisia sovituksia voi käyttää suuntaa antavana, mutta oikeasti toimiakseen se ei olekaan niin yksinkertaista.


Virtuaalinen sovituskoppi ei ole photoshoppausta

Miksi otin tämän puheeksi? Koska törmäsin somea selatessani ammattilaiseen, joka tarjosi tyylipalvelua jossa vaatteet puetaan asiakkaan ylle photoshoppaamalla. Tämä on ihan kiva idea, mutta sisältää myös monta riskiä. 
Virtuaaliset sovituskopit, joiden käyttöä ainakin Stockmann jossain vaiheessa harkitsi ovat enemmän maailmalla suosittuja. Ne perustuvat siihen, että joudut aluksi riisuutumaan alusvaatteillesi, jotta saadaan tarkat vartalon mittasuhteet. Jonka jälkeen kyseisessä sovituskopissa olevat useat kamerat ottavat sinusta kuvat eri kulmissa. Näistä sitten muodostuu digitaalinen 3d malli sinusta, jonka päälle voit sitten valita haluamasi vaatteet sovitukseen. 
Tämä oikean virtuaalisen sovittamisen malli toimii sinäänsä hyvin suuntaa antavana, mutta kannattaa silti oikeasti tehdä se lopullinen päätös konkreettisesti sovittamalla.

Sen sijaan se vaatteiden photoshoppaus. Voit saada hyvää inspiraatiota vaikka väreistä, mutta siihen miten vaate istuu juuri sinun vartalollasi se ei toimi. Jokaisen vartalo on erilainen, vaatteet laskeutuvat eri tavalla ja eri leikkaukset näyttävät ihan erilaisilta eri vartalonmalleilla ja pituuksilla

Tämän takia esim. omissa nettistailauksissani näytän sinulle malleja, jotka sopivat sinun vartalollesi perustuen vastauksiisi kysymyksiini ja valokuvaan sinusta. 

Photoshopatut kuvat ehkä auttavat sinua itseäsi kuvittelemaan itsesi kyseiseen asuyhdistelmään, mutta ne antavat myös vääriä odotuksia. Otetaan esimerkiksi vaikka Liisa, joka on jo pitkään ollut masentunut omasta tyylistä ja vartalosta. Sitten hän näkee sen photoshopatun kuvan asusta, jossa hänen vartalonsa näyttää aivan fantastiselta ja into herää. Hän tilaa asun ja sen saavuttua sovittaa sitä valmiina näyttämään samalta kuin tarjotussa kuvassa.  Liisa pettyy, sillä todellisuudessa paita ei tuonutkaan sitä fantastista vartaloa hänelle.
Oliko paita väärin valittu? Varmaankaan ei ,sillä ammattilainen on sen hänelle valinnut ja paita saattaa todellisuudessakin olla parhaimman näköinen juuri hänen vartalolle, sekä paremman näköinen kuin mikään muu Liisan vaatekaapissa. Silti pettymys tulee esiin, kun ennakko-odotukset eivät vastaa todellisuutta.
Ja kyseessä voi olla vaikka joku pieni asia (varjo tms.) mikä loi illuusion upeasta vartalosta, eikä välttämättä se että kuva oli suoraan photoshopattu Victoria´s Secretin alusvaatemallin ylle.




Tyylin nettipalvelut vaativat tarkkuutta

Sovitan itsekin etävärianalyysissä asiakkaan kasvojen lähelle ns. digitaalisia kankaita, sillä haluan sinun saavan saman kokemuksen kuin paikanpäällä tapahtuvassakin värianalyysissä. Sekä näkevän itse miten eri värisävyt vaikuttavat omiin piirteisiisi. 
Tarkkuus tulee siitä, että kyseiset "kankaat" ovat täsmälleen oikeita värisävyjä. Samoin kuin värikartat, jotka lähetän sinulle teen hyvin täsmällisten hex koodien avulla, jotta saat sen juuri oikean sävyn.
Kokeilen monilla eri värimalleilla saadakseni sinun värityypin selville, sillä monetkin vaihtoehdot saattavat toimia sinulle. Joku toimii silti aina kaikista parhaiten ja sitä ollaan selvittämässä.
Etävärianalyysin on tarkoitus olla yhtä tarkka sävyissä kuin liveversionkin, jossa kankaat on hankittu ammattipaikoista juuri värisävyn tarkkuuden takia.

Oikea sovitus kannattaa aina.

Sovitatko sinä kaikki vaatteet ennen ostamista ja oletko kokeillut virtuaalisia sovituksia?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...