tiistai 8. maaliskuuta 2022

Masentaako mustiin pukeutuminen oikeasti?

 Usean ihmisen mielestä musta väri on masentava ja masentuneet ihmiset pukeutuvat siihen. Sitten on niitä jotka rakastavat pukeutumisessaan mustaa ja pukeutuvat siihen päästä varpaisiin.

Onko väitteellä oikeasti perää vai onko se vain ikivanha myytti?



Mustan värin psykologinen merkitys

  • Musta väri on klassikko ja yksi neutraaleista, mutta sitä käytetään myös tunteiden peittämiseen
  • Mustaa väriä käytetään paljon luksusbrändeissä, se huokuu sivistynyttä glamouria ja eleganssia
  • Värin musta kertoo myös voimasta ja seksikkyydestä
  • Musta on myös nykyään yleinen suruväri

Masennus ja musta?

Itse huomasin, kun kiloja tuli lisää niin aloin pukeutua mustaan ja rehellisesti sanottuna koko mielialastani tuli musta. Mutta tässä on toisaalta tämä juttu, musta ei ole ikinä ollut lempivärieni joukossa, jos se olisi niin voisin kokea mustan jopa energisoivana voimavärinäni.

Käsittelisin koko mustan ja masentuneisuuden ehkä enemmän värianalyysien maailmasta. Mitä tällä sitten tarkoitan? 
Musta on oikeasti vain talven väri ja sitä edustaa vain todella pieni määrä meistä suomalaisista. Meille muille tähän väriin kokonaan pukeutuminen ei oikeasti ole eduksi. Se tekee meistä kalpeat, korostaa tummia silmänalusia ja ryppyjä ja tekee yleisesti ottaen väsyneen näköiseksi. Kuulostaako masentavalta?
Eli jos väri saa kasvosi näyttämään masentuneilta niin periaatteessa pukeudut siihen tunteeseen joka päivä. Tottakai sillä on merkitystä silloin kun siitä tulee vallitseva olotila.

Keskustelin tästä asiasta juuri ystäväni kanssa joka on talvityyppiä, hänellä musta näyttää todella hyvältä ja kuuluu hänen väripalettiin. Hän ei todellakaaan koe mustaa masentavana värinä, päinvastoin.

Tarkoitanko tällä, että me muut vuodenaikojen edustajat emme voi käyttää mustaa? En, minä itsekin vaaleana kevättyyppinä käytän mustaa vaikkei se minulle kaikkein paras olisikaan. Käytän sitä alaosissa enkä kasvojen lähellä. Silloin kun käytän sitä kasvojen lähellä niin kompensoin asian meikin avulla tai lisäämällä omaan väripalettiini kuuluvia värejä kasvojeni lähelle. 

Jos et tiedä omaa värityyppiäsi, niin värianalyysi selvittää sen kätevästi,

Musta näyttää upealta Talven sävyisillä

 

Hoikentaako musta?

Kyllä ja ei. Musta värinä häivyttää toisin kuin valkoinen joka kiinnittää huomion itseensä. Mutta jokainen tummempi sävy toimisi näin vaaleamman rinnalla, eli sävyn ei ole pakko olla pikimusta. 

Samoin kokomustiin pukeutumisen sanotaan hoikentavan ja pidentävän. Totuus on, että mihin tahansa väriin pukeutuminen päästä varpaisiin tekee saman asian, se pidentää ja hoikentaa vartaloasi sillä siitä muodostuu suora linja ylhäältä alas


Tunne olosi hyväksi siinä värissä mihin pukeudut

Kaikkein tärkein kysymys kuitenkin on, pidätkö sinä itse väristä? Tuntuuko musta sinusta hyvälle ja nautitko siihen pukeutumisesta?
Silloin väri ei sinua tule masentamaan, sillä se tuo iloa ja kauneutta elämääsi. Ja hyvä olo näkyy aina ulospäin.


Tässä muutama ihana kevätlöytö mustan värin ystäville:

Nämä kuvat sisältävät *mainoslinkkejä*.

*Neuleliivi* on kätevä takin korvike kevääseen






*Röyhelomekko* johon musta tuo särmää


*Hatut* on yksi kevään trendeistä


Pidätkö sinä mustasta väristä pukeutumisessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...