tiistai 22. maaliskuuta 2022

Sopiiko kapselivaatekaappi värikkääseen pukeutumiseen?

 Kapselivaatekaapista on yleensä neutraaleihin väreihin perustuva vaikutelma, jossa on vain muutama vaatekappale kaappia täyttämässä ja nekin ovat bleiseri, kahdet suorat housut ja kolme paitapuseroa.

Entä sitten jos rakastatkin värejä, pidät vaihtelusta ja rennommasta tyylistä?

Itseasiassa tuo ensimmäinen väittämä kapselivaatevarastosta ei pidä ollenkaan paikkaansa. Sain inspiraation tähän postaukseen instagramista yhdeltä upealta kapselipukeutujalta (en valitettavasti muista nimeä ) joka mainitsi noista uskomuksista. Jäin miettimään itse asiaa ja tottahan se on. Yleinen uskomus kapselivaatevarastosta on Pinterestin mukaan juuri tuollainen, vaikka sen kuuluu olla oikeastikin persoonallinen ja sinulle sopiva.

Miten sitten saa omasta kapselivaatekaapista arjessa toimivan?


Tärkeintä on olla mahdollisimman vähän vaatteita

Kapselivaatekaapin tarkoitus on olla minimalistinen ja sisältää yleisimmin noin 20-40 vaatetta. Tämä kuulostaa hyvin pieneltä, mutta sen teho on juuri siinä että kaikki sopii yhteen toisen kanssa. Tämä antaa vaatteille lukemattoman määrän yhdistelmiä.

Mutta jos oikeasti pitää isommasta vaatevarastosta tai haluaa perustaa pienemmän kapselin vaikka vain töitä tai lomamatkaa ajatellen, ei sekään ole poissuljettu vaihtoehto. Tärkeintä on että lukumäärä toimii sinun arjessasi.

Samoin kun vaikka sinulla on 3 ulkotakkia vaatekaapissa, mitä joku sinulle on sanonut että saa olla enintään ja törmäät aivan täydellisen ihanaan takkiin. Joka sopisi niin täydellisesti sinulle värinsä, hintansa ja muutenkin istuu aivan täydellisesti. Niin mitkään kapselivaatekaapin vartijat eivät tule sinua tuomitsemaan tuosta ostoksesta. Jos se sopii muihin väreihin ja sille löytyy monta eri asuyhdistelmää, niin anna mennä ja osta se. Tärkeintä on, että sinä saat iloa omasta vaatevarastostasi, kuin se että se on tarkkojen sääntöjen mukainen.




Värit kuuluu kapselipukeutumiseen

Täydellisesti koostetut kuvat kapselivaatekaapista on yleensä tehty vain neutraaleista väreistä, vaikka tehostevärit kuuluvat sielläkin asiaan. Tottakai jos rakastat itse vaikka beigeä ja valkoista yli kaiken niin se on eri asia.
Tärkeintä on että värit sopivat hyvin yhteen, joten niistä on helppo koostaa erilaisia asuyhdistelmiä. Neutraalit ja pääväri ehkä muodostavat selkärangan vaatekaapille mutta tehostevärit tuovat sinun persoonasi esille. 
Tähän hyvä ohje muuten on, että koosta värit oman värityyppisi paletista. Näin saat taatusti yhteensopivat värit ja värit jotka tuovat sinun parhaat puolesi esiin. Alla kuva tumman syksyn väreistä, nimiä väreille ei kyllä löydy kartoistani. (Jos et tiedä omaa värityyppiäsi niin tutustu värianalyysiin tästä ).



Tietyt vaatekappaleet on pakollisia?

Yleensä näkee juuri jakkupuvuista ja muista "siistimmän" business-tyylin vaatteista koostettuja vaatevarastoja, jotka näyttävät kyllä upeilta ja klassisilta. Mutta jos olet normaalisti farkku ja sporttityylisempi ihminen, niin nämä tuskin tuovat sinulle ahaa-elämystä miten voin tehdä itselleni kapselivaatevaraston.
Tärkeintä kuitenkin oikeasti on sinun oma tyylisi ja arkesi, sillä kaikelle on olemassa vaihtoehtoja.
Jos sinun tyyliisi ei se jakkupuku kuulu ja ulkoilu kuuluu muutenkin olennaisena osana elämään niin miksei se vaihtoehto voisi olla vaikka siistimpi huppari? Tai jotain muuta sinun omaa tyyliäsi oleva juttu.
Sama juttu mekkojen ja hameiden kanssa, jos ne eivät ole sinun mieleesi niin silloin etsi jotain muuta mistä pidät edemmän. 

Teet kapselivaatekaappia helpottaaksesi omaa pukeutumista, etkä sen takia että se olisi täsmälleen ohjeiden mukainen.



Jos koet tarvitsevasi apua oman persoonallisen kapselivaatekaappisi kehittämiseen niin ota yhteyttä (stylisti.annika@gmail.com) ja jutellaan sopisiko uusi palveluni sinulle.


Onko sinulla jo kapselivaatevarasto käytössä vai onko se uusi tuttavuus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...