tiistai 15. maaliskuuta 2022

Vähentääkö värit uskottavuuttasi työpaikalla?

 Törmäsin aiemmin Iltalehden juttuun Aira Samulinista, joka kertoi naispolitiikkojen pukeutuvan liikaa värikkäästi. Että pitäisi ottaa enemmän oppia miehiltä ja pukeutua tummempiin neutraaleihin.

Sama juttu tuli esiin tehdessäni värianalyysejä aivan ihanalle työporukalle. Virkanaiset eivät ole uskottavia jos he käyttävät värejä, tämä on iskostettu mieliin jo pienestä pitäen.

Minun mielestäni värit eivät missään nimessä ole kiellettyjä, ne tuovat persoonasi esille, saavat kasvosi näyttämään eloisimmalta ja jäät paremmin mieliin. Värit eivät ole asia jotka syövät uskottavuutta, mutta tottakai niiden käytössä kannattaa pitää muutama asia mielessä, jottei yhdistelmistä tule liian sekavia.




Yhdistele värejä neutraaleihin

Saat nopeasti eloa perinteiseen työpukeutumiseesi tuomalla niitä värejä, joita rakastat ja jotka näyttävät sinulla upeilta kasvojesi lähelle. Eli vaikka huivit, korvakorut tai kaulakoru käyvät hyvin pieninä asusteina. Tai sitten toppina, puserona tms. 
Näin nämä värit saavat kasvosi näyttämään levänneiltä ja upeat piirteesi esiin ja yhdistäessäsi ne vaikka mustaan. Musta ei viekään niin paljon värejä kasvoiltasi kuin aiemmin.



Suosi oman värityyppisi neutraaleja

Nopein tapa on kuitenkin poimia oman värityyppisi tummemmat neutraalit perinteisten mustan ja tumman harmaan sijaan.
Eli otetaan esimerkkinä vaikka vaalea kevättyyppi. Hän normaalisti valitsisi tumman harmaata tai mustaa, mutta jos hän ottaakin neutraaleina esim. vaaleamman harmaata, kamelinruskeaa tms. ne muodostavat paljon paremman kontrastin kuin mustan kanssa.
Jokaiselle värityypille on olemassa omat tummemmat ja vaaleammat neutraalit, joihin on todella helppo yhdistää värejä omasta paletista.




Aloita totuttelu väreihin kevyesti

Värien käytön lisääminen saattaa tuntua oudolta, jos heität päällesi niin paljon värejä että joulukuusikin jää kakkoseksi. Ja itseasiassa tuo on asia mitä kannattaa välttää, sillä jos sinulla on vaikka pusero villillä kukkakuviolla ja siinä kahdeksaa eri väriä, yhditettynä raitahameeseen kahdella värillä jotka ei sovi aiempiin väreihin, ja siihen sitten vielä kirkkaan sinitaivaan värinen bleiseri niin asuyhdistelmä on jo liikaa sekava. Tällöin saattaa olla, että et ehkä olekaan niin uskottava kuin haluaisit olla.

Muuten kirkkaatkaan värit eivät ole huono asia, esim. puhujat ja esitelmien pitäjät joilla on kirkkaan värinen jakku jäävät paljon paremmin mieleen ja heitä kuunnellaan enemmän kuin sanotaan vaikka puhujaa joka pukeutuu beigeen. 

Totuttele siis mieluummin kevyesti ja lisää sitten väriä ajan kanssa, niin sinä ehdit itsekin tottua muutokseen.




Uskalletaan tuoda oma persoonallisuus esiin myös työpaikalla. Kun värit yhdistää osaksi työtyyliä, uskottavuutesi ei todellakaan kärsi.

Jos sinulla on mietinnässä omat värisävysi niin minulta on nyt saatavissa myös nopeampi versio perusteellisesta värianalyysistä. Tämä antaa sinulle parhaat värit sinun vuodenajallesi samoinkuin neutraalit ja mitä kannattaa välttää väreissä.
Pääset tutustumaan palveluun tästä.

Käytätkö sinä värejä töissäsi?







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...