tiistai 7. kesäkuuta 2022

Miten aurinko vaikuttaa väreihisi?

Kesä on saapunut ja sehän tarkoittaa myös ihon ruskettumista suurimmalla osalla meistä. Muista tottakai auringolta suojautuminen.

Mutta miten ruskettuneempi iho vaikuttaa pukeutumiseen ja sinun omiin väreihisi? Mitä kannattaa suosia silloin?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen tässä postauksessa.Voiko ruskettuminen muuttaa värityyppiäni?

Ruskettunut iho ei muuta sinun värityyppiäsi. Vaikka iho saa enemmän väriä se ei muuta lämpöastettaan eli kylmä värityyppi pysyy silti viileän sävyisenä ja iho saa enemmän yleensä pinkin sävyä.
Samoin lämmin värityyppi pysyy lämppimänä ja rusketus saa enemmän kultaisen ruskeaa sävyä.

Rusketus voi kyllä vaikuttaa esim. jos haluat värianalyysin, siihen että on hankalampi erottaa mitä vuodenajan alalajia edustat (eli vaikka pehmeä syksy, lämmin syksy ja tumma syksy). Sillä värisi ovat syvemmät mitä edustat esim. talvella. 

Mutta muuten et muutu syksystä talveksi vaikka saisitkin lisää väriä.

 Ruskettuminen mahdollistaa myös tummemmat värisävyt

Jos olet esimerkiksi hyvin vaalea ja kartat tummempia värisävyjä jotka sopivat sinun värityypillesi. Niin kesä on loistava aika alkaa kokeilemaan niitä. 
Omat värisi ovat hieman syventyneet joten myös syvemmät värit sopivat silloin väreihisi todella kauniisti.

Miksi korostan sitä että oman värityyppisi mukaiset syvemmät sävyt? Koska ne on suunniteltu juuri sinulle ja tuomaan sinun omat parhaimmat puolesi esiin.En halua ruskettua, miten suojaudun?

Jos haluaa välttää auringon haitallisia vaikutuksia niin kannattaa suojautua vaatteilla auringolta. Esim nyt muodissa olevat maksimekot ovat kätevä apu, ne ovat väljiä ja viileitä mutta silti suojaavat auringon säteiltä. 
Väljät vaatteet ovat suojautuessa käteviä sillä ne antavat viileyttä mutta silti suojaavat auringolta. Leveälieriset aurinkohatut taas suojaavat myös kasvojasi auringolta samoin kuin päätäsi.

Luonnonmateriaalit ovat myös ykkösvalinta kesäksi (pellava, viskoosi, ohuempi puuvilla yms) sillä ne pitävät lämmön poissa kesäisin ja lämmittävät puolestaan talvisin.

Muista myös auringonsuojavoiteet sekä kasvoilla että muulle keholle (vaikka ruskettuminen ei sinua haittaisikaan).
Värit jotka korostavat rusketustasi

Mitkä väreistä sitten korostavat rusketusta ja ihon hehkua? 
Universaaleista väreistä valkoinen ja turkoosi on perinteisesti olleet ne värit jotka korostavat ruskettuneempaa ihoa ja saavat värin esille.

Toinen vaihtoehto on valita omasta väripaletistaan vaaleampia sävyjä ja käyttää niitä pukeutumisessa. Samoin kankaista sopii hyvin tähän esim kevyt satiini ja muut kevysti hohtavat kankaat. Samoin ohuen läpinäkyvät kankaat ja kimallus on myös hyvä vaihtoehto rusketuksen korostamiseen. Ei ehkä läpinäkyvää meshiä koko vaatteeseen mutta yksityiskohtina tekee todella hyvää.Minulle on myös tullut uusi palvelu, laajempi värianalyysi kankailla. Tämä palvelu tapahtuu paikanpäällä Salossa ja Turussa. Selvitän silloin perusvuodenaikasi lisäksi myös alalajin mitä edustat ja saat silloin itsellesi ne täydellisimmät värit selville.
Tarjouksessa nyt 100€ (norm. 140€) kesäkuun ajan.

Myös etävärianalyyseissä sama palvelu saatavilla ympäri Suomen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten lisään väriä vaatevalikoimaani?

 Hyvin useasti värianlyysien yhteydessä tulee esiin tämä kysymys, miten lisään vaatekaappiin väriä kun tällä hetkellä pukeudun ainoastaan yh...