tiistai 31. toukokuuta 2022

Ilo takaisin pukeutumisella

 Olen jo aiemmin kirjoittanut pukeutumisen vaikutuksista tunteisiin, mutta tällä kertaa aihe keskittyy enemmän miten pystyt omilla tyylivalinnoillasi saamaan olosi paremmaksi.

Tämä postaus sai alkuunsa omasta viimeaikaisesta sairastumisesta ja miten voi itse vaikuttaa tunteisiin pukeutumisen avulla.
Pukeudut tunteeseen joka päivä

Mitä tuo otsikko käytännössä tarkoittaa? Sinä pukeudut sen tunteen mukaan mikä sinulla on vaatteita valitessasi. Kun olosi on iloinen tartut mitä luultavimmin mieluummin kuvioihin, kirkkaisiin väreihin tai vaikka lempipaitaasi jossa tiedät näyttäväsi upealta. Huonompana päivänä taas valitsee mieluummin jotain vaan kaapista ja vähät veisaa miltä se näyttää. Näin ainakin itsellä käy hyvin useasti.

Nyt oloni oli vähän enemmän väsynyt ja mikään ei huvittanut. Joten luonnollisesti valitsin mahdollisimman rentoja vaatteita, sillä tyyli ei juuri nyt ollut päälimmäisenä mielessä.
Silmäsairaus esti päätetyöskentelyn, lukemisen ja monet muut ihan normipäivätekemiset. 
Samalla sairaalakäynnillä ilmeni myöskin toinen pidempiaikainen sairaus joten olo muuttui aika nuutuneeksi.

Kun huomaa olon olevan maassa, niin yksi helppo keino tuoda iloa takaisin on käyttää pukeutumista ja omaa tyyliä apuna. Valita niitä vaatteita missä tunnet olosi kauniiksi, sillä usko pois, pienillä muutoksilla on iso vaikutus.Väreistä on helpoin aloittaa

Väreillä johon pukeudut on iso merkitys tunteisiin. Ns. dopamiiniväreistä on ollut paljon juttua koronan aikana, eli kirkkaat ja iloiset värit jotka saavat iloiseksi pelkästään jo katsomalla.

Jos kirkkaat värit eivät ole sinun juttusi, niin valitse mieluummin värejä jotka ovat sinulle kaikkein parhaimpia. Nopea keino tietää ne parhaimmat värit on värianalyysi.

Tai valitse yksinkertaisesti värejä mitä rakastat, sillä hyvä olo näkyy aina ulospäin. Pukeutumalla siihen väriin mitä rakastat tuot iloa elämääsi. Ja jos se väri on musta, niin anna mennä. Mustaa pidetään masentavana värinä, mutta mielestäni sinä itse annat värille merkityksen.Mikä tyyli on oikea?

Minkä tyylisiä vaatteita sitten pitäisi valita tuodakseen ilon takaisin elämään? Sellaisia mitä itse rakastat, missä tunnet näyttäväsi upealta ja tiedät että tyylisi näytää siltä mitä ikinä haluatkin.

Sillä kun pukeudut siihen mitä rakastat tuot sitä tunnetta enemmän elämääsi. Toiselle se tarkoittaa kotelomekkoa ja bleiseriä, toiselle taas ylisuurta villatakkia ja legginsejä. 
Huomiomalla pikkuisen enemmän omaa tyyliä ja pukeutumistasi alat tuntea olosi jälleen paremmaksi,

Yleensä sillä saa vaan hallaa aikaan kun haluaa pukeutua paremmin ja muuttaa tyylinsä sellaiseksi mikä ei kuvasta sinua itseäsi. Silloin olo tuntuu siltä että pukeudut naamioon joka päivä eikä omalta itseltäsi.


Nopeat neuvot:

  • Mieti värit jotka tuovat sinulle iloa
  • Pukeudu vaatteisiin joita rakastat
  • Valitse vaatteita jossa tiedät näyttäväsi upealta
  • Valitse tietoisesti aamulla vaatekaapin edessä, mihin tunteeseen haluat pukeutua
  • Panosta pukeutumiseen ja käytä asusteita joita rakastat
  • Sinä olet tärkeä ja niin on sinun tyylisikin. 
  • Ota rohkeasti aikaa myös itsellesi
Siinä on muutama neuvo ilon tuomiseen pukeutumisella. Aika usein sitä ei oikeastaan mieti mitä valitsee päivän asuksi tai että sillä on vaikutusta myös muilla elämänalueilla.

Mihin väriin sinä pukeudut ollessasi iloinen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten lisään väriä vaatevalikoimaani?

 Hyvin useasti värianlyysien yhteydessä tulee esiin tämä kysymys, miten lisään vaatekaappiin väriä kun tällä hetkellä pukeudun ainoastaan yh...