tiistai 17. toukokuuta 2022

Miten stailata asut viikonloppu kaupunkilomalle

Hei lukijat,
Sain kunniaksi olla tämän viikon blogipostauksen vieraskynäilijä. Olen Minna ja suunnittelen koruja omaan Etsy kauppaani nimeltä FjeldDesign. Minulle syntyi kirjoitusajatus viikonloppulomasta, jota ehdotin Annikalle ja hän innostui ajatuksesta. Tässä postauksessa kerron miten voit säästää matkalaukusta tilaa tuliaisille ja miten voit helposti stailata itsesi viikonloppulomalla.


Monet tuttavani ovat nyt matkustaneet Italiaa, jta itsekin rakastan sen arkkitehtuurin ja vanhan kaupunkimaisemaisen tunnelman vuoksi. Rakkaus kirjeitä Julialle oli joskus ihana leffa, kun se sijoittui Italiaan ja näytettiin viinitiloja ja itsetehtyä aitoa italialaista pizzaa nam!


Viikonloppulomalle on usein vaikea arvioida mitä tarvitsee mukaan ja usein sitä pakkaa aivan liikaa kaikkea. Itse olen minimalisten pakkauksen puolesta ja yritän aina säästää tilaa matkalaukusta tuliaisille, jos suinkin mahdollista.
  • Levitä mukaan otettavat tavarat sängyllesi tai lattialle ennen matkalaukkuun laittoa
  • Laita omiin pinoihin paidat, hameet, mekot ja asusteet sekä kengät
  • Laita ma pino kaikille tärkeille tavaroille, joita tarvitset lentokentälle mennessäsi ja ennen lentokoneeseen menoa
Tällä tavoin näet heti mitä olet ottamassa mukaan eikä sinun tarvitse penkoa pakattua laukkua uudelleen varmistuaksesi oletko ottanut mukaan lempimekkkosi tai kengät. Näet myös, jos jotain ei ehkä tule käytettyä matkalla ja kaikki tärkeät asiat tulevat myös otettua mukaan kuten se puhelimen laturi, joka aina tuppaa jäämään kotiin.

Kun matkalaukku on hyvin pakattu ja mukana on kaikki tarvittava, voit huoletta viettää kaupunkilomaasi ja keskittyä sen kulttuuriantimiin ja nauttia paikallisesta ruuasta sekä kenties viinistä, jos olet viinin ystävä.


Olipa kohteesi mikä tahansa kannattaa aina tarkistaa matkakohteen sää, jotta tiedät miten pukeutua. Ota huomioon myös vuodenaika. Täällä Suomessa tuntuu aina olevan kylmempää kuin muualla Euroopassa tai edes naapurimaassa Ruotsissa, jonne kevätkin saapuu ennen meitä!

Valitse kaupunkilomalle helppo asu, jota on helppo stailata muutamalla asusteella iltaa varteen. Hameeseen saat uutta ilmettä valitsemalla näyttävä vyö vaikkapa huivilla, jota itse olen joskus käyttänyt vyönä ja jos mukaan ei tarttunut kaulakorua tai et kenties tykkää edes käyttää kaulakorua, kiedo näyttävä huivi kauniisti kaulakoruksi.

Jos sää sallii, etkä tarvitse välttämättä paksua ulkotakkia, kannattaa se vaihtaa kevyempään jakkuun tai neuletakkiin mikäli olet menossa vain pienelle iltakävelylle ihastelemaan kaupungin näkymiä etkä syömään hienoon ravintolaan. Näyttävät rintakorut ovat oivalliset jakun pieleen laitettava koriste, jonka kanssa et välttämättä tarvitse kaulakorua.


Valitse matkalle mukaan kaksi laukkua, toinen iltaa varten ja toinen päiväkäyttöön. Jos olet ostosmatkalla tai lahjaostoksilla, kannattaa päivälaukun olla isompi, shopper laukku. Laukkuihin sopii myös mainiosti rintakorut ja laukkuun kiedottavat huivit, joita löytyy monissa eri kuoseissa ja väreissä. Huivin avulla saat hetkessä uutta ilmettä asuusi ja laukkuusi!

Asusteissa puhuttaessa monelta unohtuu esim. korvakorut. Itse tykkään valtavasti korvakoruista, mutta tämän koronan vuoksi lähes kaikki ihanat näyttävät korut ovat jääneet vähemmälle käytölle. FjeldDesignilta löytyy kuitenkin hyvä ratkaisu korvakoruiksi, jos arvostaa näyttävyyttä, minimalistisuutta ja käytännöllisyyttä.

Näyttävät ketjukorvakorut sopivat niin päivä- kuin iltakäyttöön. Nämä korvakorut ovat saatavilla hopeituna tai kullattuna ja mikä parasta voit itse päättä ketjunlenkkien määrän aina 10 ketjulenkkiin saakka. Korvakorut ovat nikkelittömät ja on helppo käyttää kasvomaskin kanssa, sillä pelkoa näiden putoamisesta ei ole, toisin kuin koukullisten korvakorujen kanssa, jotka saattavat pujahtaa pois korvista yhdessä maskin kanssa. Lisätiedot korvakoruista tästä.Muista myös osallistua Instagramissa olevaan arvontaan, jossa palkintona on laajempi etävärianalyysi (arvo 100 €). Osallistumisaikaa on 19.5.2022 asti. Onnea arvontaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten lisään väriä vaatevalikoimaani?

 Hyvin useasti värianlyysien yhteydessä tulee esiin tämä kysymys, miten lisään vaatekaappiin väriä kun tällä hetkellä pukeudun ainoastaan yh...