tiistai 5. heinäkuuta 2022

Kehoa kuunnellen

 Tästä tulee vähän erilainen ja henkilökohtaisempi postaus. Jos sinua kiinnostaa vinkit miten opit rakastamaan omaa kehoasi pukeutumisessa ja solmimaan kehorauhan itsesi kanssa niin kannattaa joko hypätä loppuun tai lukea myös minun oma tarinani tuosta välistä.

Tämä kirjoitus on pyörinyt omassa mielessä jo pidempään, olenko nykyään vain tekopyhä puhuessani kehopositiivisuudesta ja siitä että jokainen keho ansaitsee tuntea olonsa kauniiksi. Sillä vaikka olen itse ollut dieettejä vastaan, niin tällä hetkellä itselläni on edessä terveyteni takia juuri se painonpudotusmatka.



Oma matkani kehoni hyväksymiseen

Oma intoni pukeutumiseen ja muotiin hävisi vuosia sitten kun vakituisen työn saatuani sain nopeasti paljon lisää painoa. Pukeuduin rennosti ja leggarit sekä teepparit oli peruspäiväpukeutuminen. Väljä istuvuus ja kuminauhavyötärö antoi hyvin tilaa sille että painoa pääsi kertymään ihan huomaamattani. Kuvittele sitä järkytystä kun olin menossa ystäväni juhliin ja luulin edelleen olevani saman kokoinen. Yksikään mekoistani ja muista juhlavaatteista ei enää sopinetkaan päälleni, minulla oli vain ne rennot arkivaatteet jotka olivat vaihtuneet mustan värisiksi huomaamattani. 
Sitten kun aloin etsimään uusia vaatteita, isompaa kokoa mutta silti entiselle vartalolleni sopivia. Huomasin järkytyksekseni että nekään eivät näyttäneet hyvältä nykyisessä vartalossani sillä vartalotyyppini oli muuttunut. 
Päätin tutustua uudelleen omaan vartalooni ja miten korostan sen parhaita puolia ja löysin kuin löysinkin uudelleen ilon pukeutumiseen ja kaappiini tuli uudelleen värejä mustan lisäksi.

Koska aloin keskittyä enemmän omien hyvien puolien korostamiseen kuin vatsani piilottamiseen niin myös painoni alkoi pudota. Toki myöhemmin apuna oli kasvisruokavalioon siirtyminen ja liikunnan lisääminen sillä löysin uudelleen tanssiharrastukseni. 
En tarkoita että vartalossani olisi aiemmin ollut vikaa, tunnen itseni vain enemmän omaksi itsekseni nykyään.Sillä kaunis olo lähtee aina sisältä.

Kaunis molemmissa kuvissa.

Miksi olen dieettejä vastaan?

Olen jo ylioppilaslahjakseni saanut ensimmäiset dieettipillerini kun olin M-kokoinen äidiltäni. Äitini oli aivan ihana ihminen jota rakastan ja kunnioitan edelleen, mutta hänellä oli aina vähän käsitys että mitä pienempi olet sen parempi. Tai niin olen aina itse asian kokenut.

Äitini on myös toisella tapaa se syy miksi dieetit eivät ole minua kiinnostaneet. Hänen sairastumisensa syöpään oli se syy miksi aloin stylistiksi. Olin jo lukenut itselleni stylistin tutkinnon, jota ajattelin käyttää hyödyksi vaateliikkeissä työskentelyyn. Mutta hoitaessani äidin juttuja, lakatessa kynsiä, siivotessa vaatekaappia ja tekemällä tuollaisia pieniä juttuja. Aloin miettimään, että tätä minä haluan tehdä. Haluan auttaa naisia tuntemaan olonsa kauniiksi. Elämä on liikaa lyhyt siihen että elää jonkun muun unelmaa.

Varsinainen syy dieettien vastustukseen oli nähdä kuinka äiti kuihtui pois sillä hän ei enää pystynyt syömään rankan syövän takia. Nähdä oman vanhempansa kuihtuminen luuksi ja nahaksi on kivuliasta myös läheisille.





Mikä muuttui?

Pidin omasta kehostani ja opin rakastamaan sitä. Rakastin kokeilla uusia vaatteita ja tyylejä sillä tiedän mikä näyttää minulla hyvältä vaikken missin mitoissa olekaan. Muutama ylimääräinen kilo sopi mielestäni minulle ja tunsin oloni kauniiksi.

Kunnes sitten toukokuussa sairastuin akuuttiin iriittiin(silmätulehdus)ja jouduin Salon päivystyksestä suoraan Turkuun. Siellä lääkäri sitten pamautti minulle tiedon: Sinulla on diabetes.
Verensokeri ja verenpaine olivat niin korkealla että hänen mielestä asia oli selvä, suoraan sairaalaan. Sain kuitenkin matkustaa vielä takaisin Saloon ja vaikka nyt olikin kiire odotin seuraavaan päivään ennen sairaalaan menoa. Sen jälkeen elämäni onkin täyttynyt labroista ja lääkäreistä.

Tämä sairaus on tuonut paljon menneisyyden aaveita takaisin luokseni, teinkä tämän itselleni? , oliko painoni syypää tähän? Olinko vain liikaa laiska huolehtimaan paremmin terveydestäni...

Totuus on että tunsin oloni terveeksi ja en edes osannut arvata tuota. Viimeaikaiset stressit elämässäni johtuen myös isäni kuolemasta ja muista oman elämän murheista saivat olon sen verran turraksi etten edes huomannut mitään varoitusmerkkejä.

Aloitin samantien oman elämämäntapamuutokseni kohti terveyttä. Luovuin sokerista ja herkuista, sekä kiinnitin huomiota ravintoarvoihin ja määriin. Liikunta tuli suunnitelluksi osaksi kävelyn lisäksi.
Sillä vaikka sainkin lääkkeet käyttööni niin paras tapa on myös palata "normaalipainoon".

Olo on tuntunut vähän tekopyhältä sillä nyt pudotan suunnitellusti painoa mutta olen edelleen sitä mieltä että jokaisella on oikeus omaan kehoonsa riippumatta painosta, iästä yms. Paino tai vaatekoko ei kerro sinusta mitään ihmisenä tai määritä sinun arvoasi.
Olet kaunis juuri sellaisena kuin olet.



Nopeat neuvot oman  kehon hyväksyntään:

  • Keskity tuomaan esiin oma kaunein piirteesi, sitten kaksi parasta piirrettäsi jne. Näin tuot enemmän iloa pukeutumiseesi kuin keskittymällä piilottamaan ne ongelmakohdat
  • Vartalotyyppien mukainen pukeutuminen auttaa korostamaan oman vartalon hyviä puolia, esim. tämä palveluni antaa täydelliset ohjeet siihen
  • Jos uusien vaatteiden kokeilu kodin ulkopuolella jännittää, niin kannattaa totuttautua kotona niihin. Näin tunnet olsi hyväksi ja rennoksi myös uusissa vaatteissa.
  • Positiiviset mantrat ovat myös hyvä apu, kiinnitä vaikka vaatekaapin siäpuolelle lappu jossa lukee keksimäsi voimalause. Esim. Rakastan täyteläisiä lanteitani tms. Mikä tuntuu sinusta hyvälle.
  • Muista aina että vaatekoko ei ole yksiselitteinen juttu, leikkaukset, alkuperämaa ja materiaalit yms. vaikuttavat siihen mikä koko sopii. On aina parempi valita se oikea istuvuus kuin tuijottaa kokolappua.
  • Tunne olosi kauniiksi vaatteissasi, valitse vaikka värejä mitkä tuovat sinulle hyvää oloa tai muuten sopivat sinulle täydellisesti.
Ja ennenkaikkea nauti pukeutumisesta ja tuo esille oma kauneutesi. Olet ainutlaatuinen ja kaunis ihan juuri nyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...