tiistai 12. heinäkuuta 2022

Stylistin kanssa ostoksilla

 Esitin viime viikolla kysymyksen, kiinnostaako aiheena tulevan syksyn trendivärit, mitä tapahtuu kulissien takana kun olet stylistin kanssa ostoksilla vai kenties molemmat? Molemmat oli äänestyksen tulos, joten ensi viikolla tulee juttua syksyn väreistä.


Tämän viikon aiheena kerron mitä tapahtuu kun tilaat ammattilaisen mukaan vaateostoksille. Onko se pelkkää glamouria hienoimmissa putiikeissa vai mitä se oikeasti tarkoittaa ja mitä sinä saat.




Työn aloitus

Kun tilaat stailauksen tai kyselet siitä mikä stailauspaketti sinun kannattaisi valita, siitä alkaa minun työni. 

Vapaiden aikojen ehdottelun lisäksi pyrin heti alkuun ottamaan selvää myös taustatiedoista mm. lyhyen kyselyn avulla sekä keskustelemalla sähköpostitse tms.

Sillä mitä enemmän tietoa on mahdollisuus saada tyylistäsi, mikä sinulle on tärkeää vaatteissa, väreistä yms, sitä paremmin stailaus onnistuu. Lahjaksi tulevassa stailauksessa taustatietojen saaminen on vähän hankalampaa yllätyksen säästymiseksi, joten täytyy tulla toimeen vähemmällä tiedolla.

Silti vaateliikkeet missä käydään ovat aina yhdessä suunniteltuja, jotta tyyli ja budjetti säilyvät.


Varsinainen shoppailupäivä

Paikanpäällä tapahtuvissa stailauksissa päivä lähtee käyntiin matkalla Turkuun tai Salon keskustaan. Pyrin aina olemaan vähän ennen paikalla, sillä taustatyö ei jäänyt kyselyyn yms.

Vaan teen aina nopean katsauksen liikkeissä mihin olemme menossa ostoksille. Katson värivaihtoehdot, eri tyylit ja jos minulla on jo tiedossa mitä etsitään niin pistän merkille muutaman vaihtoehdon.

Tämä mahdollistaa mahdollisimman tehokkaan ajankäytön asiakasta varten, silloin on paljon helpompaa käyttää aika josta sinä maksat oikeiden vaatteiden löytymiseen.

Salon juna-asemalla matkalla kohti Turkua


Vaatteiden valinta

Pyrin aina olemaan sinulle kuin ystävä vaateostoksilla, jolta saat mielipiteen vaatteista joita sovitat. Neuvomaan tarvittaessa millä saat omat parhaat puolesi korostettua, sekä ne epämukavan olon aiheuttajat piilotettua. Vaatteiden kuuluu myös istua sinun jo olemassaolevaan vaatekaappiin, jotta ne oikeasti tulevat käyttöön.

Eli varsinainen kierros vaateliikkeessä on oikeasti töitä, kannan sinulle ne vaatteet mitä haluat sovittaa tarjoamistani vaihtoehdoista. Sitten kun alkaa olla kunnon pino kyseessä suunnataan kohti sovitushuonetta.

Sovittaessa näkee mitkä valinnat onnistuivat ja mitkä kohdat eivät toimi sinulla ja tyylissäsi. Haen tarvittaessa eri kokoja (yleensä kannan jo aloitusvaiheessa kahta kokoa mukana) ja eri värejä sovituksen yhteydessä.

Ensimmäisen sovituksen aikana yleensä jo löytyy niitä hyviä vaihtoehtoja mutta välistä joutuu käymään uudestaan kierroksella. Tämä on  helppoa ja nopeampaa sillä sinun vaatemakusi on selkeytynyt samoin kuin muut jutut millä täydellinen asukokonaisuus luodaan. 
Välistä joutuu käymään useammassa liikkeessä minkä takia tuon ensikatsauksen yhteydessä kannattaa myös vilkaista sopivan tyylisiä kauppoja läheltä.





Siinä käytännössä on miten shoppailupäivä edistyy, jos ollaan sovittu jo tietystä tuntimäärästä (nopein on puoli tuntia ja pisimmät menevät 3-5 tuntiin ). 

Shoppailupäivissä itselle ehdottoman paras juttu on huomata kun asiakas alkaa huomata oman kauneutensa. Se saattaa löytyä välistä jo ensimmäisten vaatteiden kanssa ja välillä tarvitaan useampi sovitettava. Mutta sen näkee joka kerta kun koko olemus muuttuu.

 Hymy löytyy ja ryhti parenee, sekä koko olemus silminnähden valaistuu. 

Ja en liioittele tuossa, tuo on oikeasti se lopputulos mihin pyrin valitessani vaatteita sinulle.

Voit lukea lisää stailauspaketeista täältä.


Miten shoppailet itse kuin ammattilainen?

  • Sovita vaatteet, se oikeasti kannattaa. Vaikka tuntisit oman kokosi täydellisesti niin vaatteiden leikkauksissa on eroja.
  • Varaa mahdollisuuksien mukaan sovituksiin kaksi eri kokoa (joskus kannattaa valita normikoon lisäksi yksi pienempi ja yksi isompi)
  • Tarkkaile myös ettei vaate ärsytä (materiaali ja saumat yms) ja pystyt liikkumaan siinä normaalisti
  • Kokeillessasi uusia tyylejä huomioi päätöksessä mihin sen yhdistät vaatekaapissasi, eli mieti kolme valmista asuyhdistelmää. Näin vaate ei jää kaappiin lojumaan vaan tulee käyttöön
  • Etsiessäsi jotain aivan tiettyä esim. tiettyä väriä tai tietynlaista yläosaa niin kannattaa ehdottomasti pukeutua siihen mihin ajattelit sen yhdistää, näin näet itse lopputuloksen käytännössä
  • Alennuksien hyödyntäminen on järkevää, sillä säästät rahaa. Mutta osta silloinkin tarvetta varten. 



2 kommenttia:

  1. Kahden lapsen jälkeen oma kehoni hakee nyt muotoaan ja olen hieman hukassa mikä on minun tyyli. Tai ennemmin ehkä se, että millainen leikkaus vaatteessa pitäisi olla, että se näyttää hyvältä. Kokokin saattaa olla vähän hakusessa. Kiitos vinkeistä, pitäisi tosiaan ajan kanssa lähteä kaupoille ja sovittaa kaikkea mahdollista. :)

    VastaaPoista
  2. Hauskaa shoppailureissua ja Ihanaa jos vinkeistä on apua. Lähetä vaikka viestiä jos kaipaat enemmän vinkkejä mihin kiinnittää huomiota, kun lasten jälkeen on aika yleistä tosiaan että oma tyyli unohtuu ja vartalokin muuttuu. :)

    VastaaPoista

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...