tiistai 16. elokuuta 2022

Mitä minulta kysytään usein värianalyyseistä?

 Saan usein paljon kysymyksiä värianalyyseistä ja väreistä yleensäkin, tässä postauksessa keskustelen muutamista niistä. Ja tietysti jos sinulle tulee itselle kysymyksiä mieleen, niin lähetä viestiä (stylisti.annika@gmail.com) tai jätä kommenttia postauksen loppuun.

Värianalyysit on minulle se aihe mitä rakastan yli kaiken työssäni. Se on se tunne kun huomaa eron oikeissa väreissä ja niissä väärissä, mutta vielä parempaa on kun värianalyysin tilaaja itsekin huomaa sen.



Muuttuuko värit ajan myötä? Jos olen ostanut vuosia sitten värianalyysin niin olenko yhä Lämmin Kevät?

Värianalyysit on tehty kestämään vuosikymmeniä. Et esim. pysty vaihtumaan kylmästä lämpimään tai muuttamaan koko vuodenaikaasi. 
Mutta kyllä, värisi voivat muuttua hieman vuosien myötä. Esim. vaikka lämmin kevät saattaa löytää myös sävyjä myöhemmin myös vaikka vaalealta keväältä jotka myös sopivat upeasti.



Joudunko luopumaan värianalyysin jälkeen vaatteista jotka eivät sovi värityypilleni? Entä jos en pidä väreistä jotka saan?

Värianalyysin tehtävänä on tuoda sinulle lisää värejä, ei missään tapauksessa ryöstää sinulta värejä pois.
Jos sinulla on värejä jotka eivät "sinulle sovi" mutta rakastat niitä, niin voit hyvin ajatella niitä ns. voimaväreinä. Niiden on tarkoitus tuoda sinulle hyvää oloa ja energiaa, sillä hyvä olo näkyy aina ulospäin vaikkei se väri sinun kartassasi olisikaan.

Aika usein tämä väri mikä ei sinäänsä meistä monen karttaan sovikaan on musta. Se on talven väri ja tekee muuten meistä kalpean mutta silti kaikilla sitä löytyy vaatekaapista (minultakin). Eli neuvon myös miten voit sitä väriä käyttää, vältä kasvojen lähellä ja jos sitä paidoissa käytätkin niin tuo myös omaa väriäsi kasvojen lähelle vaikka koruilla, villatakilla tai huivilla yms. Se tasapainottaa nopeasti.

Jos värianalyysin lopuksi saat värikartat joista ei oikeasti löydy mitään sinun käyttämistäsi väreistä tai jopa kaikki värit on inhoamiasi, niin kannattaa ehdottomasti ilmoittaa värianalyysin laatijalle ja pyytää tarkistusta. Sillä se on selkeä merkki väärästä värityyppiarviosta, jos mikään ei resonoi sinun omien mieltymysten kanssa vaan päinvastoin.







Sopiiko värianalyysi myös miehille?

Sopii, miehet hyötyvät niistä oikeista väreistä siinä kuin naisetkin. M iehet kun käyttävät myös meikkivoiteita ja muita apuja vähän meitä naisia harvemmin , hyötyvät todella paljon kun paita on täsmälleen oikeaa sävyä ja saa ihon näyttämään kirkkaalta ja levänneeltä.
Itseasiassa viimeisin miesasiakkaani värianalyysissä oli oma pikkuveljeni joka tuli Manchesterista käymään vaimonsa kanssa ja hän löysi väreistään monta suosikkiaan ja monia muita uusia värejä kokeiltavaksi.




Miten etävärianalyysi voi toimia? Ei pelkän kuvan perusteella voi tietää toisen värityyppiä!

Etävärianalyysejä on olemassa monen tyyppisiä, osa tekee päätöksen tosiaan pelkän kuvan avulla ja päättelee hiustesi väristä ja silmistä yms. mitä vuodenaikaa edustat. 
Itse luotan täsmälleen samaan kuin "oikeassakin" värianalyysissä, eli värien sovittamiseen ylle. Käytän ns. digitaalisia kankaita apunani joiden teho perustuu täsmällisiin värisävyihin joita käytetään värianalyysikankaissa. Näin sekä sinä että minä näemme molemmat miltä ne värit näyttävät ja miten päädyn sinun värityyppiisi.
Tottakai teen myös nopean kyselyn ja pystyn valokuvan perusteella arvaamaan miltei sataprosenttisesti arvaamaan sen vuodenajan ja alakategoriankin mutta luotan silti enemmän siihen miltä ne värit näyttävät vasten kasvoja.


Eri vuodenaikojen värit vaikuttavat
myös kuviin


Entä jos löydän kaupasta paidan joka ei ole täsmällistä värisävyä värikartan kanssa, mistä tiedän sopiiko se minulle?


Voit aina katsoa sopiiko se esim. sinun perusvuodenaikasi sävyihin (kirkas ja lämmin= kevät jne.) , nekin sopivat sinulle upeasti.

Tai sitten itse suosin sitä että sovitan sitä kahden muun vaihtoehdon kanssa (yksikin riittää jos hirmukiire). Toinen on varma valinta, väri jonka tiedän sopivan minulle ja toinen on huono valinta, väri jonka tiedän olevan minulle täysin väärä. Sitten sovitan näitä kolmea ja katson kumpaan suuntaan tämä väri mistä olen epävarma kaatuu.
 Onko sillä jommankumman kanssa samaa vaikutusta?





 Miten sitten tiedän ostoksilla sen oikean sävyn?

Lähetän aina värianalyyseissäni pdf:värikartat sähköpostiisi. Ne on helppo tulostaa sieltä ja ottaa ne värikarttasivut mukaan tai sitten avata tiedosto puhelimesta niin ne värikartat pysyy mukana.
Samoin nettishoppailussa on kätevää avata värikartat toiselle välilehdelle ja toisella selata haluamiaan tuotteita. Värejä on silloin todella helppo vertailla.

Paikan päällä tehtäviin värianalyyseihin saa myös pienen värikartan joka sopii hyvin lompakkoon mukaan niin värit pysyy mukana menossa.


Paikan päällä tehtävissä värianalyyseissä
 saat mukaan pienen lompakkoon sopivan värikartan

Värikartat on myös helppo kuljettaa
 puhelimessa mukana



Jäikö sinulle vielä joku kysymys väreistä ja värianalyyseistä? 



Minulla on vielä muuten elokuun loppuun asti kaksi tarjousta värianalyyseihin liittyen.

Meikkioppaat tulee kaupan päälle jokaiseen värianalyysiin vielä elokuun ajan.

Kuosioppaat saa ennakkotilata 30€ hintaan(norm. 50€), eli neuvoja mitä värejä värityyppisi kannattaa suosia, millaista värimaailmaa yms.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...