tiistai 21. helmikuuta 2023

Luksusta värien avulla pukeutumiseen


Väreillä on omat energiansa ja vaikutuksensa, valitset sitten riemunkirjavia väriyhdistelmiä tai sitten tasaisen vaaleita neutraaleita niin värit kertovat paljon sinusta ja tyylistäsi. Itseasiassa sanotaan että värit ovat asia jonka huomaat ensimmäiseksi ihmisessä ja hänen pukeutumisessaan.

Väreillä voi myös viestiä erilaisia sanomia joita haluaa kertoa sanattomasti. Mitkä värit sitten ovat sellaisia jotka viestivät luksuksesta ja hyvästä mausta (tämä asia on kyllä sellainen joka riippuu myös henkilökohtaisesta mausta)?
Musta on ykkönen luksuksessa

Katsotaan vaikka luksusbrändien logoja miin ajaton musta kertoo luksuksesta nopeammin kuin muut värit. Siihen voi yhdistää miltei mitä tahansa ja lopputulos on elegantin tyylikäs, esim. musta ja kulta on hyvin klassinen yhdistelmä.
Silti oikeasti kokomustaan pukeutuminen sopii vain harvalle meistä. Musta vie helposti värit kasvoilta ja korostaa tummia silmänalusia sekä tekee meistä nuutuneen ja väsyneen näköisiä. Yhdistä silloin mustaan jotain omaan värikarttaasi kuuluvaa väriä ja musta on silloin hyvä lisä vaatekaappiin. Jos sinä et vielä tiedä omaa värikarttaasi, niin suosittelen tutustumaan värianalyyseihini jotka antavat sinulle parhaiden värien lisäksi myös niihin sopivat neutraalit.

Musta on toimiva klassikko

Kamelinruskea

Kameli on myös väri mikä sopii hyvin luksukseen. Se on toimiva neutraali ja näyttää erityisen kalliilta yhdistettynä esim mustaan.
Kameli on vaalean ruskea väri josta löytyy lämpimämpi sävy (alempana kuvassa ) ja toisaalta myös astetta kylmempi sävy mennen enemmän perinteiseen vaaleaan beigeen. Eli jos värityyppisi on lämmin suosi kuvassa näkyvää sävyä ja kylmemmille sopii klassisemman ruskea yhdistelmä.


Valkoinen

Valkoinen on myös hyvä lisä jos etsit luksusta vaatevarastoon. Vaaleat neutraalit ja erityisesti valkoinen on hyvä lisä ja toimii myös mustan tapaan miltei jokaisen muun värin kanssa yhdistettynä.

Hyvä keino lisätä astetta enemmän luksusta on esim. pukeutua päästä varpaisiin valkoiseen ja valita jakku jotain muuta väriä. Jos sinä olet värisävyiltäsi enemmän syvään ja kirkkaaseen menevä silloin kannattaa ehdottomasti tuoda vaaleiden neutraalien rinnalle jotain piristävää väriä.Tummansininen

Royal blue joka yleensä mielletään tummana laivastonsinisenä on väri joka huokuu arvokkuutta sekä klassista luksusta. Se on hyvä vaihtoehto jos olet esim. joku kesän värityypeistä ja musta ei ole sinun juttusi. Tummansininen on hellempi vaihtoehto kovalle mustalle.

Musta on muuten väri jota ei kannata käyttää laivastonsinisen kanssa perinteisten tyylioppien mukaan. Sillä todella tumma sininen menee niin lähelle mustaa että kun yhdistät niitä samassa asuyhdistelmässä se näyttää kuin olisit pukeutunut pimeässä ja erehtynyt värisävyistä.

Yllättävän toimiva väri sinisen kanssa onkin vastaväri eli kokeilepa kirkkaanpunaista kaveriksi.
Sivistyneen harmaata

Harmaa on väri joka liitetään myös luksukseen ja arvokkuuteen. Harmaan kanssa sopii hyvin myös lähes kaikki värit ja erityisesti vaaleilla neutraaleilla saadaan kauniita yhdistelmiä esim. vaaleansininen ja vaaleanpunainen.

Toisaalta harmaa antaa myös kiinnostavan kontrastin tummemmillekin väreille kuten esim viininpunainen. Lyhyesti sanottuna harmaa on astetta lempeämpi vaihtoehto mustalle värille.


Kuninkaallista liilaa

Liila on väri josta joko tykkää tai sitten ei todellakaan. Entisaikaan kuninkaalliset käyttivät pukeutumisessa paljon purppuraa joka on liilan sävy jossa on enemmän punaista kuin sinistä. Eli tälläinen sävy sopii hyvin jos ihosi menee enemmän lämpimään värityyppiin.

Suosi mieluummin siniseen menevää liilaa jos ihosi on enemmän kylmän sävyinen ja liila näyttää sinulla upealta.
Löysitkö sinä oman suosikkisi näistä värisävyistä vai luotatko mieluummin kirkkaampiin väreihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään ja kesän 2023 trendejä

 Viime viikolla aiheena blogissani oli kevään ja kesän muotivärit , tällä viikolla jatketaan samalla aiheella mutta käsitellään yleisesti se...