tiistai 28. helmikuuta 2023

Miten tuot eri kulttuureja arkipäivän pukeutumiseesi?

 Minulla oli aivan mahtava tapaaminen ihanan asiakkaan kanssa, joka halusi tuoda ripauksen Japania pukeutumiseensa, opin itsekin paljon uutta mm. hakama, yurit yms. käsitteitä joista en ollut tietoinen.

 Mutta osaan auttaa siinä miten saat kyseisen tyyliset vaatteet toimimaan omalle vartalollesi ja väreihisi yms, sekä siinä miten saat kyseistä tunnelmaa pukeutumiseen ihan täältä perusvaateliikkeistä.

Tämä kirjoitus on tarkoitettu antamaan sinulle neuvoja siitä miten otat erilaisia kulttuureita tai sitten vaikka tiettyä aikakautta, tai ihan muuta aluetta joka on oma intohimosi ja haluaisit sen näkyvän myös omassa pukeutumisessa.
Mieti mikä sinulle on tärkeintä

Aina kannattaa lähteä liikkeelle perustasta. Mikä sinut sai alunperin innostumaan kyseisestä jutusta? Mikä kyseisessä tyylissä on se juttu mikä herättää huomiosi?

Tämä on se asia mikä muodostaa perustan, oli se sitten joku tietty väri, tietynlaiset vaatteet, asusteet tai vaikka elokuvan tyyli.

Sillä kun tiedät mikä on se juttu mistä pidät niin sinun on helpompi etsiä sitä pukeutumiseesi.


Mikä vastaa hakemaasi tyyliä?

Helpointa tietysti on hakea täsmälleen sitä oikeaa tyyliä suoraan paikoista jotka myyvät sitä. Eli vaikka kauppa joka on perehtynyt afrikkalaisiin perinnevaatteisiin. Sieltä saat suoraan sitä tyyliä mitä haluatkin.
Mutta entä jos paikkakunnallasi ei olekaan kyseistä liikettä ja et halua ostaa netistä. Silloin kannattaa miettiä mikä sinulle tuo samaa fiilistä pukeutumiseen. Eli vaikka upeat ja isot printit kirkkaissa väreissä. Sillä se tunne on sinulle tärkein mikä tuo sitä kyseistä asiaa jota haluat pukeutumiseesi.Tasapaino tuo harmoniaa

Jos vaikka rokokoo on sinun juttusi niin miten tuot sen pukeutumiseen ilman että näytät tulleen suoraan aikakoneesta?

Tasapaino on silloin avainsana kun haluat ottaa vaikutteita muttet suoraan kopioida koko tyyliäsi kyseisestä aikakaudesta tai paikasta.

Eli yhdistä ne modernimpaan pukeutumiseen. Jos käytät vaikka kahta rokokoo tyylin juttua tyylissäsi niin yhdistä ne kahteen selkeästi moderniin. Näin asuyhdistelmästä tulee paljon hallitumpi vaikka tyylissäsi näkyy myös selkeästi se persoonallisuus minkä haluat tuoda esiin. Yksi hyvä tapa on myös käyttää värejä yhdistävänä tekijänä jos joku osa jää liikaa irralliseksi kokonaisuudesta.

Moderneissa jutuissa saa kyllä olla vaikutteita haluamastasi jutuista. Esimerkiksi Japanilainen perinnepukeutuminen sisältää paljon väljää muotokieltä joten ehkä housuista culottetyyliset olisivat hyvä vaihtoehto samoinkuin muut leveälahkeiset ja kauniisti laskeutuvat kuten esim palazzotyyliset.
Käytä siis luovuuttasi ja etsi mitkä vaatteet luovat sinulle haluamasi fiiliksen pukeutumiseen.


  • Yhdistele rohkeasti haluamaasi kulttuuria/aikautta kaupasta löytyvään muotiin
  • Leiki rohkeasti eri tyyleillä, tutki mikä tuo sinulle haluamasi tunteen
  • Huomioi myös värien, kuvioiden sekä vaatteiden leikkauksien vaikutus

  • Asusteet ovat pieniä mutta niillä on iso vaikutus

  • Tutki haluamaasi pukeutumista ja yritä keksiä mikä sinuun siinä vetoaa niin sinun on helpompi etsiä juttuja joilla on sama vaikutus

  • Tasapaino on liittolaisesi kun haluat pukeutumisesi ottavan vaikutteita eikä olevan täydellinen kopio

  • Etsi inspiraatiota elokuvista, netistä lehdistä..

Jos kaipaat lisää apua halutun tyylin etsimiseen ja miten saat sen esille niin lähetä sähköpostia stylisti.annika@gmail.com tai vieraile sivullani ja varaa oma aikasi tyylikonsultaatioon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään ja kesän 2023 trendejä

 Viime viikolla aiheena blogissani oli kevään ja kesän muotivärit , tällä viikolla jatketaan samalla aiheella mutta käsitellään yleisesti se...