tiistai 14. helmikuuta 2023

Oman tyylin löytäminen aikuisena

 Oletko sinä tyytyväinen omaan tyyliisi ja tunnet olosi hyväksi vaatteissasi?

Yllättävän moni aikuinen hukkaa omaan tyylinsä vuosien varrella ruuhkavuosissa ja muun elämän pyörteissä. Sitä helposti alkaa ajatella että keskityn omaan tyyliini sitten kun lapset menee kouluun, muuttavat pois kotoa, saan sen haluamani ylennyksen, saan takaisin kroppani kuntoon jne.

Mutta entä jos pikemminkin alkaa sen etsimisen jo tässä ja nyt? Miksei omasta tyylistään voisi nauttia jo kaiken muun pyörteissä, sillä elämä on tehty elettäväksi ei odotettavaksi.

Tässä postauksessa annan sinulle toivottavasti buustia omaan tyyliin ja nopeita neuvoja mistä sen oman tyylin kehitys kannattaa aloittaa.


Oman tyylin kehittäminen kannattaa aina

En tarkoita että jokaisella meistä kuuluisi olla joku tietynlainen tyyli, vaan tyylin kuuluu sopia juuri sinun persoonaasi ja arkeesi. Korostaa niitä piirteitä mistä itse pidät ja lisätä itsevarmuuttasi ja saada sinut tuntemaan olosi hyväksi ja kauniiksi juuri nyt.

Kun alat kehittämään omaa persoonallista tyyliä niin se on aina matka joka kannattaa, sillä se auttaa sinua myös muilla elämän alueilla.

Panostaminen itseensä ja tyyliinsä on asia joka kannattaa sillä silloin tiedät mitä etsiä kaupoissa, miten saat nykyiset vaatteesi toimimaan ja se näytttää jokaisella erilaiselta. Yhdelle se voi tarkoittaa sitä että viimeinkin luopuu niistä väärän kokoisista vaatteista ja etsii mieluummin sitä nykyistä kokoa. Toiselle taas sitä että viimeinkin ostaa myös itselleen jotain eikä aina vain lapsille. Kolmas taas voi löytää rohkeuden pukeutua viimein kuten haluaa.Mistä aloitan tyylini etsimisen?

Mieti milloin viimeksi tunsit hyvää oloa pukeutumisessasi? Oliko joku ajanjakso sellainen milloin tunsit olosi hyväksi vaatteissasi? En tarkoita että aloitat pukeutumaan niinkuin teinivuosinasi vaan pikemminkin miettimään mikä on muuttunut vuosien varrella. Olitko silloin rohkeampi kokeilemaan uusia tyylejä, toitko omaa persoonaasi enemmän esille vai käytitkö enemmän värejä. Voisitko jotenkin tuoda samaa tunnetta nykyiseen tyyliisi.

Muutenkin kannattaa määrittää millaista tyyliä haet miettimällä vaikka unelmatyyliäsi, miten muut sitä kuvailisivat? 
Tai keksisitkö jonkun tyyli-idolin jonka tyyliä olet aina ihaillut? Tyyliä ei siis tarvitse kopioida suoraan vaan miettiä mikä hänen tyylistään tekee sinun mielestäsi niin upean. Voisitko tuoda jotain siitä myös omaan arkeesi?

Aina kannattaa tietää millaisen
tyylin haluaa

Miten saan sen arkipukeutumiseen?

No miten sitten löydän rohkeutta siihen uuden tyylin kokeiluun?
Totuttele siihen tutussa ympäristössä ja seurassa. Oman kodin rauhassa uuteen tyyliin totuttautuminen käy aivan loistavasti. Totut huomaamattasi pukeutumaan haluamaasi tyyliin ja ennenkuin huomaatkaan astut myös ovesta ulos niissä vaatteissa miettimättä asiaa sen kummemmin. Juju on siinä että normaalisti tunnet olosi erilaiseksi kun kokeilet uusia vaatteita, sopiiko tämä  minulle vai ei, katsooko nyt kaikki minua kummallisesti tms. Näin saat olosi tuntumaan itsevarmemmalta helposti.

Suurin osa tyylikokeiluista kaatuu nimittäin siihen että olo tuntuu liikaa epävarmalta sillä näytät erilaiselta kuin mihin olet itse tottunut. Välistä se muodonmuutos voi olla voimavara mutta suurimman osan aikaa se voi aiheuttaa myös pelkoa eikä uuden aloittamisen innostusta.Nopeat neuvot:

  • Uskalla kokeilla uutta mutta tutustu ja totu siihen kotona
  • Määritä etukäteen millaisen tyylin haluat sillä silloin tiedät mitä kannattaa sovittaa kaupoissa
  • Testaa uutta tyyliä pienin askelin, esim. ota yhdellä viikolla käyttöön uusi väri, panosta toisella viikolla enemmän asusteisiin ja kolmannella viikolla ota käyttöön uuden  tyylin vaatteet tms.
  • Jos sinulla on jo tyyli-idoli mielessä mieti miten saat hänen tyyliään omaan pukeutumiseen. Älä matki mutta poimi niitä juttuja mitkä ovat tehneet sinuun vaikutuksen hänen tyylissään.
  • Keskity korostamaan niitä juttuja joita rakastat itsessäsi!
Jos tunnet tarvitsevasi enemmän ohjausta ja apua tyylimatkasi alkuun, niin ota yhteyttä stylisti.annika@gmail.com ja kerron sinulle enemmän tyylikonsultaatiopalvelustani, katsotaan sitten olisiko siitä apua sinun tarpeisiisi.

Milloin sinä rakastit viimeksi omaa tyyliäsi pukeutua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään ja kesän 2023 trendejä

 Viime viikolla aiheena blogissani oli kevään ja kesän muotivärit , tällä viikolla jatketaan samalla aiheella mutta käsitellään yleisesti se...