tiistai 7. helmikuuta 2023

Tuo persoonaa pukeutumiseesi

 Vastaako pukeutumisesi persoonaasi vai onko se peittämässä sitä?

Mielestäni meidän jokaisen kannattaisi tuoda pienesti omaa persoonaamme esiin tyylillämme, sillä muuten olo tuntuu siltä kuin emme olisi kotona vaatteissamme. Tottakai työpaikkapukeutuminen on tärkeää ja osalle pakollista mutta miksi myös silloin kannattaisi tuoda omaa itseämme esiin edes pienesti?Miksi persoona kannattaa tuoda esille?

Persoonan näkyminen kannattaa. Olin menossa Kupittaan toimistolle ja huomasin siellä joukon hyvinpukeutuneita miehiä ja naisia, kaikilla oli tumma business formal tyyli pukuineen. Kaikki olivat pukeutuneita täsmälleen samoihin tummaan laivaston siniseen tai mustaan väreinä ja kauluspaidat olivat perinteistä valkoista tai vaaleansinistä. 

Kunnes sitten viimeisenä joukkoa otti kiinni rivakasti kävelevä mies jolla olikin tumman harmaa puku yhdistettynä tummaan liilaan. Katse kiinnittyi heti väreihin jotka olivat silti perinteistä tummaa neutraalia mutta erottuivat helposti tuosta joukosta.

Eli jopa tiukemmassa työpukeutumisessa erottautuminen pienillä tavoilla kannattaa.

Kun erotut eduksesi niin siitä on hyötyä elämän kaikilla osa-alueilla aina parisuhteesta työelämään. 

Värivalinnoilla on vaikutusta

Kerrot itsestäsi omilla vaatevalinnoillasi

Kun tapaat uuden ihmisen hän tekee välittömästi huomioita persoonastasi, varallisuustilanteestasi, koulutustaustastasi jne. Nämä ovat automaattisia reaktioita jotka eivät välttämättä edes perustu tosiasioihin.

Kuvittele tapaavasi treffeillä mies jolla on yllään virallinen vaalean neutraali beige puku. Hänen hiuksensa on siististi mutta ehkä vähän tylsästi laitettu, partavesi on myös sellainen mikä ei todellakaan erotu. Miellyttävä muttei todellakaan räiskyvä on ensivaikutelmasi ennen kuin hän edes avaa suutaan,
Kuvittele sitten että hänellä onkin todella räiskyvä persoona kun hän alkaa puhumaan, äänensävy onkin vaihteleva ja juttua ja naurua piisaa. Hänen kätensä heiluvat kuin airot kirkkoveneessä hänen selostaessaan vuorikiipeilystä Mount Everestille ja ensi viikon laskuvarjohypystä. Hän innostuu vielä laulamaan sinulle serenaadin taustabändin tahtiin ja lopettaa illan kunnon tanssiesityksellä pöydän päällä.

No ehkä vähän karrikoitu esimerkki, mutta ymmärrät varmaan pointin. Jos et kerro mitään omasta persoonastasi tyylilläsi niin mieti mikä on vastapuolen reaktio? Tottakai se tulee myöhemmin selville mutta miksi et voisi kertoa siitä jo etukäteen ja saada positiivista huomiota jo nyt itseesi. 

Persoonasi on kaunis ja jos piilotat itsesi aina niin ihmiset menettävät mahdollisuuden nähdä sinut omana itsenäsi.

Anna persoonasi näkyä!

Nopeita keinoja saada persoonaa näkyviin:

  • Asusteet ovat hyvä keino saada itseään näkyviin jos työpaikalla on valmis työpuku
  • Valitse värejä joita rakastat!
  • Ikä ei kerro siitä ettet enää voi pukeutua vaikka punk-tyyliin jos se on sinun juttusi, yhdistele vaikka pienemmässä määrin mutta anna oman tyylisi näkyä
  • Älä anna vartalosi tms. ulkoisten tekijöiden viedä sinulta omaa tyyliäsi. Rakastu omaan tyyliisi ja tuo kauneuttasi esille
  • Jos et ole tottunut tuomaan omaa persoonaasi esille niin aloita pienesti askel kerrallaan. Kokeile vaikka sellaisissa paikoissa ja seurassa missä tunnet olsi eniten omaksi itseksesi
  • Yhdistele rohkeasti tyylejä, kokeile mistä pidät ja mikä kertoo sinusta itsestäsiTuotko sinä omaa persoonaasi esille pukeutumisessasi? 

Jos kaipaat ideoita miten toisit omaa persoonaasi esille ja saisit enemmän itseluottamusta pukeutumiseen niin lähetä viestiä stylisti.annika@gmail.com tai käy tutustumassa palveluihini tästä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään ja kesän 2023 trendejä

 Viime viikolla aiheena blogissani oli kevään ja kesän muotivärit , tällä viikolla jatketaan samalla aiheella mutta käsitellään yleisesti se...