tiistai 31. tammikuuta 2023

Voiko vartalotyyppi muuttua?

 Tämän viikon aiheena on vartalotyyppien mukainen pukeutuminen, miksi se on kannattavaa ja miten voi sitä käyttää väljemmin ohjenuorana? Eli voiko siitä poimia vain osan.

Sekä yleinen kysymys: "Voiko vartalotyyppi muuttua?" saa vastauksen joten kannattaa lukea loppuun asti.
Miksi vartalotyypit auttavat pukeutumisessa?

Vartalotyypeillä on itseasiassa iso apu pukeutumisessa, ne auttavat sinua korostamaan vartalosi parhaimpia puolia ja samalla ne epävarmuus tekijät hieman häivyttyvät ja unohtuvat (itse ainakin huomasin tämän).

Uskon itse mieluummin perinteisiin vartalotyyppeihin (päärynä, omena tai kirjaimina sama asia A,O) kuin Kibben vartalotyyppeihin. Kibben vartalotyypit eivät itsestäni olleet niin toimivat sillä ne sisältävät enemmän ns. tyylipersoonallisuutta. Koen itse sen vähän liikaa rajoittavana että se liittyy suoraan tyyliin millä pukeudun, eli esim. pidemmät ihmiset eivät voisi pukeutua pehmeästi yms. Mutta makunsa kullakin tässä asiassa.

Itse löysin vuosia sitten avun omaan pukeutumiskriisiini juuri vartalotyyppien mukaisesta pukeutumisesta. Sain nopeassa aikavälissä itselleni runsaasti lisää kiloja ja mukavien lökövaatteiden käytön ansiosta en edes ihmeemmin huomannut asiaa. Kunnes koitti ystävän juhliin pukeutuminen ja sen asian huomaaminen että vaatekaapissani ei enää ollut itselleni mitään oikean kokoista kuin mukavan rennot ja kuminauhavyötärölliset. Siinä sitten hätäpäissään ja itku kurkussa tuli mentyä ostamaan isommat koot omista suosikkityyleistä. No eihän siitä oikeasti ollut apua vaikka koko olikin tällä kertaa oikea, ne vain korostivat juuri niitä vääriä paikkoja ja saattoivat muuten roikkua päällä. Minun vartalotyyppini oli muuttunut ja silloiset kurvini kaipasivat jotain ihan muuta kuin mihin olin tottunut.

Oli hyvin masentavaa huomata muutos ja se vei minulta kokonaan ilon pukeutumisesta. Aloin vihata kehoani ja omaa pukeutumistyyliäni joka perustui silloin siihen että riittää että se mahtuu päälle.
Yhtenä päivänä stten sain tarpeekseni. Halusin tuntea taas iloa muodista, väreistä ja pukeutumisesta, sekä olin valmis ottamaan selvää mitä vartaloni kaipasi. 

Aloin käyttämään oikean silloisen vartalotyyppini mukaisia vaatteita ja keskittyä mieluummin niiden hyvien puolien korostamiseen. Aloin taas vähitellen tuntemaan oloni kauniiksi ja ilmaista itseäni pukeutumisella. Kilotkin lähtivät sitten tippumaan mutta tärkeintä oli mielestäni huomata että hei, tämäkin keho voi näyttää jo nyt kauniilta omalla tavallaan. Minun ei tarvitse olla kokoa xs- jotta voisin pukeutua niihin vaatteisiin joihin haluan. Jokaisella ihmisellä on oikeus pukeutua vaatteisiin joissa tuntee olonsa kauniiksi ja itsevarmaksi.

Vartalotyyppien mukainen pukeutuminen
auttoi minua löytämään uudelleen tyylini.


Mutta se tuntuu liian rajoittavalta?

Tämän pukeutumistyylin ei kuulu tuntua rajoittavalta tai siltä ettet saa enää pukeutua lempivaatteisiisi, Sen tarkoitus on auttaa sinua saamaan tyylistäsi parhaat irti ja auttaa sinua tuntemaan olosi itsevarmaksi. Eli helpottaa elämääsi.
Otetaan vaikka esimerkkinä kynähameet. Olet omenavartaloinen ja kynähameet kuuluvat ei niin hyviin hamevaihtoehtoihin sinulla, miten voit silti käyttää niitä? Tasapainottamalla tämä valinta, eli valitsemalla kuvioita kynähameeseen ja vaaleampi väri kuin yläosassa. Bonuspisteitä saat jos yläosa on hieman väljempi sillä kynähame on yleensä muotoja mukaileva.

Eli hyödynnä pieniä niksejä ja keinoja millä saat kyseisen vaatteen toimimaan.

Ja itse ainakin olen nuorempana kääntänyt vartalotyyppini mukaisen pukeutumisen välillä päälaelleen. Olin alunperin V -vartaloinen eli ylävartaloni on isompi kuin alavartaloni. Pidin silti rintojani kauneimpana piirteenä joten saatoinkin korostaa niitä entisestään enkä kiinnitänyt huomiota mieluummin alavartaloon. Tärkeintä kuuluu olla mistä sinä itse pidät ja rakastat.

Tärkeintä on oma hyvä olo

Voiko vartalotyyppi muuttua?

Kuten jo aiemmin luit niin vartalotyyppi voi todellakin muuttua esim. kilojen lisääntymisen tai menetyksen ansiosta. Myös iän kertyminen, raskaus tms voivat vaikuttaa paljon asiaan.

Sekä voit esim. aloittaa kuntoilun ja vartalotyyppisi muuttuu riipuen mitä lihaksia harjoitat. Tämä oli muuten aika yleinen tapa viime vuosina kun kaikki halusivatkin päärynävartalon eli isomman alavartalon. Silloin treeniksi tuli erilaiset pepputreenit ja harjoitukset jotka lisäsivät takamukseen massa.

Mutta varsinaisesti vartalotyyppisi ei voi muuttua, toinen  vartalotyyppi voi peittää sinun perusvartalotyyppisi kuten minun tapauksessani paino kertyi enemmän keskivartaloon ja minusta tuli omena. Mutta hartioiden leveys on kiinni luustosta joten se että ylävartaloni on suurempi pysyy silti mukanani vaikka edustaisinkin periaatteessa kahta vartalotyyppiä jopa samaan aikaan.

Kuntoilu voi myös muuttaa
sinun vartalotyyppiäsiJos sinua kiinnostaa enemmän selvittää mitä vartalotyyppiä edustat ja miten voit hyödyntää sitä pukeutumisessa niin kannattaa katsoa vartaloanalyysini.

Vartaloanalyysit tapahtuvat ympäri suomen valokuvan avulla ja nyt ne ovat saatavilla paikan päällä Salossa ja Turussa tutustumishintaan.

Hyödynnätkö sinä vartalotyyppien mukaista pukeutumista omassa pukeutumisessasi?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään ja kesän 2023 trendejä

 Viime viikolla aiheena blogissani oli kevään ja kesän muotivärit , tällä viikolla jatketaan samalla aiheella mutta käsitellään yleisesti se...