tiistai 24. tammikuuta 2023

Värianalyysi vie minulta mustan värin?

 Tämä on muuten yleinen pelko asiakkaillani, kun tulen värianalyysiin niin kiellän kokonaan mustan värin käytön ja täytän heidän vaatekaappinsa pehmeillä pastelleilla ja muilla inhokkiväreillä.

Mutta vastaus on ei, en edelleenkään kiellä keneltäkään mustaa tai muuta vaatteiden värejä sellaiseksi mitä inhoat.

Päinvastoin, opetan sinua miten sinä voit edelleen käyttää mustaa tai vaikka tiilenpunaista jos se on enemmän sinun juttusi. Ja autan sinua löytämään niitä uusia värejä sen mustan rinnalle.



Mustallakin on eroja

Niinkuin millä tahansa muullakin värisävyllä niin mustalla on sävyeroja. Normaalisti jokaisesta värisävystä löytyy se oikea sävy haluamastasi väristä. No musta on hieman eri asia, siinä on sävyeroja mutta silti joku muu tumma neutraali saattaisi oikeasti sopia sinulle sitä paremmin. Mustaa tulee silti pikimustana, hieman kulutetun näköisenä, sinisenmustaa jne... Eli mustat jotka ovat hieman pehmeämpiä sopivat ehkä paremmin kun kaikkein värikyllästeisimmät sävyt.

Musta on yleensä väärä väri juuri kovan kontrastinsa ansiosta ja juuri kasvoja vasten. Eli jos käytät vaikka syvempää kaula-aukkoa niin musta näyttää paremmalta sillä tuot enemmän ihosi väriä esille.

Sama juttu materiaalien kanssa. Kun valitset pehmeämpiä materiaaleja kuten vaikka neuleita mustan sävyisinä niin ne voivat toimia paremmin kuin kiiltävän musta tekonahkainen jakku.  Pehmeämmän materiaalit heijastavat vähemmän ja imevät hieman väriä itseensä ja pehmentävät näin vaikutelmaa.

Myös materiaaleilla on väliä

Mitä teen jo olemassa olevien vaatteiden kanssa?

Jos sinulla on entuudestaan kaappi täynnä mustia vaatteita niin älä huolestu. Tuot vain enemmän omia värejäsi kasvojen lähelle ja kaikki on hyvin. Eli huivia, toppia, kaulakorua tai vaikka korvikset. 

Ja takuulla vaatekaapistasi löytyy jo nyt niitä "oikeita" värejä jotka sopivat sinulle paremmin, jollei löydy niin kannattaa olla yhteydessä henkilöön joka teki sinulle värianalyysin. Sillä se ettei yhtään värisävyä löydy tai edes muista käyttäneensä kertoo aina itselle että kannattaa tarkistaa värityyppi. Jokaisella meistä on jo jotain luonnollista vetoa oman värityyppinsä väreihin.

Siinä vaiheessa kuitenkin jos olet todella alhainen kontrastiltasi esim. vaikka pehmeä kesä niin silloin mustan pariksi kannattaakin valita niitä oman väripaletin tummempia sävyjä jotta kontrastiero asuyhdistelmässä jää mahdollisimman pieneksi.

Mutta voit huoletta pitää myös väripalettisi ulkopuolelta vaatteita edelleen kaapissasi, tarkoitus ei ole riistää sinulta värejä vaan tuoda enemmän väriä elämääsi. Vaatekaupassa käyminen tosin jatkossa helpottuu kun tiedät itsellesi ne kaikkein parhaimmat värisävyt. 




Lopputulos mustan käyttöön:

  • Käytä sitä mieluummin alaosissa ja käyttäessäsi yläosissa tuo kasvojen lähelle niitä hyviä omia sävyjäsi
  • Musta on hyvä neutraali ja silläkin on pieniä sävyeroja
  • Jos sinun kontrastisi on alhainen niin valitse mieluummin tummempia sävyjä värikartastasi mustan kaveriksi
  • Pehmeämpi materiaali = Pehmeämpi musta
  • Voit myös käyttää värejä jotka eivät sinulle sovi ns. voimaväreinä eli ne tuovat sinulle energiaa ja rakastat niiden käyttöä





Oletko jo ilmoittautunut mukaan Tyylipäivälle? Paikkoja on vielä muutama jäljellä, joten kannattaa pitää kiirettä! Lisätietoja löydät täältä tai lähetä minulle suoraan viestiä  stylisti.annika@gmail.com ja varaa omasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...