tiistai 18. huhtikuuta 2023

Mikä on Voimavaate?

 Törmäsin käsitteeseen voimavaate muutama kuukausi sitten kun ystäväni näytti minulle artikkelin lehdestä ja kysyi minulta mielipidettä asiasta. Ensin ajattelin että kyseessä on ns. luottouniformu jota käsitettä itse käytän, mutta kyseessä oli hieman erilainen asia.

Tässä postauksessa kerron enemmän voimavaate- käsitteestä ja miten voit hyödyntää tätä omassa pukeutumisessa sekä saada mitä haluat.



Voimavaate vs. luottouniformu

Käytän usein asiakkaideni kanssa käsitettä luottouniformu, sillä se on sellainen joka sopii kun tuntuu että mikään ei näytä hyvältä ja kaikki tuntuu tukalalta ylläni yms. Eli luottouniformu on sellainen asuyhdistelmä joka toimii tukenasi kun oikeasti iskee vaateahdistus ja auttaa sinua tuntemaan olosi hyväksi omassa tyylissäsi. 

Voimavaatteella on sama käyttötarkoitus, tuoda itsevarmuutta kun sitä tarvitset. Ja hyvää oloa. Mutta erona kyseisessä artikkelissa oli se että voimavaate muistaakseni oli aika kotoiluun tarkoitettu vaate.

Silloin jäin miettimään koko konseptia. Entä jos voimavaate toimisikin eduksesi myös kodin ulkopuolella ja kaikissa tilanteissa missä tarvitset apua?



Alter egon voimaa

Aloin aiemmin lukemaan Todd Hermanin kirjaa Alter egoista. Hän kertoo kirjassaan miten voit hyötyä omasta alter egostasi ja miten useampi urheilija, näyttelijä yms. julkkis käyttää tätä hyväkseen. Kun tunnet olevasi joku muu niin pystyt toimimaan uusilla tavoilla. Mutta ei tästä sen enempää kuin lyhyt selostus.

Voimavaatteet kun ovat supersankareilla yleisiä ja tuovat heille voimaa sekä itsevarmuutta. En siis tarkoita että puet viitan ja naamion päällesi ja alat kiitämään yössä vaan tarkoitan ylipäätänsä ideaa että vaatteilla on omat voimansa.


Näitä juttuja on ollut jo kauan ennen supersankareiden aikaa. Jo muinaiset ihmiset käyttivät eläinten voimia hyväkseen pukeutuessaan niiden nahkoihin ja käyttäessään niitä amuletteina kuvitellen näin saavansa karhun voimat, pantterin nopeuden tms. 

Sama toimii vähän erilaisessa yhteydessä vaikka sängyssä roolileikkien muodossa. Kun pukeudut roolihahmon mukaisesti pystyt käyttäytymään aivan eri tavalla kuin arjessa toimisit, sillä sehän et ole sinä vaan alter ego joksi pukeudut.


Mitä hyötyä siitä on arjessani?

No mitä hyötyä sitten tästä on? Tässä on kyse sanonnasta pukeudu sitä asemaa varten jota haluat äläkä siihen missä olet. Eli jos haluat vaikka ylennyksen niin pukeudu niinkuin siinä asemassa oleva pukeutuisi jo nyt. 

Tai sanotaan vaikka että haluaisit alkaa kuntoilla enemmän ja tiputtaa painoa mutta et löydä energiaa siihen. Silloin upea urheiluvaate voi herättää siihen innostuksen (ja hyvä keino on muuten pukeutua ensin urheiluvaatteisiin ja päättää vasta sitten oletko treenituulella, useimmiten tulet olemaan). Tai miten pukeutuisit erilailla jos olisit jo unelmapainossasi? Jos se on vaikka se että uskaltaisit käyttää kesällä mekkoja niin ala käyttämään niitä jo nyt.

Sillä kun pukeudut vaatteeseen jossa on mukana jo haluamaasi energiaa sinun on paljon helpompi päästä tavoitteeseesi mikä se sitten olikaan.

Mieti siis, miten sinä joka on jo saavuttanut asian pukeutuisi ja miten tuot sitä jo nyt pukeutumiseesi.




Voiko oikeissa vaatteissa olla taikaa?

Tämä on asia minkä allekirjoitan 100 prosenttisesti. Oikeat vaatteet ja jokainen on kaunis, upea ja ainutlaatuinen. Olen nähnyt tämän työssäni niin monta kertaa ja se on syy miksi teen työtäni.

Alunperin huomasin tämän maagisen muodonmuutoksen oikeissa vaatteissa kun olin työssäoppimispaikassani vaateliikkeessä opiskellessani stylistiksi. Nainen tuli juttelemaan minulle väsyneen ja masentuneen näköisenä kun kysyin voinko olla avuksi. Hän oli kiertänyt koko ison kauppakeskuksen etsiessään yläosaa hautajaisiin ja mitään ei ollut löytynyt. Näytin hänelle silloin juuri tullutta avointa mustaa jakkua jonka ajattelin sopivan hänen ruuminrakenteelleen ja tilaisuuteen. Nainen totesi lohduttomasti että kai se täytyy kokeilla ja meni sovittamaan. Oma työvuoroni oli juuri päättymässä joten kävin hakemassa takahuoneesta tavarani ja olin lähdössä kun tämä nainen tuli ulos sovituskopista jakku yllään kysymään mielipidettäni. Se muutos oli aivan uskomaton, ryhti oli parantunut, vartalo näytti upealta ja väsymys oli poissa korvattuna hymyllä.

Sinä hetkenä tajusin että tämä on minun juttuni. Haluan auttaa ihmisiä löytämään ne oikeat vaatteet jotka tekevät samanlaisen muodonmuutoksen kuin tällä asiakkaalla.

Myöhemmin kun olen alkanut toimimaan yrittäjänä ja auttamaan stailauksillani naisia paikanpäällä niin tämä juttu on edelleen se mitä rakastan. Kun naiset menevät sovittamaan ja toteavat näyttävänsä ensin ihan hyvältä, sitten upealta ja loppujen lopuksi hymy huulillaan jumantsukka, olenko se oikeasti minä?!? 
Siinä se taika on kun jokainen vaate mitä lähtee sovittamaan näyttää hyvältä ja jotkut aivan jumalaisilta, niin sitä viimein katsoo itseään ihan oikeasti peiliin. Jokainen meistä on omalla laillaan kaunis, joskus sitä vain tarvitsee muistutuksen asiasta kun on unohtunut arjen kiireisiin. 

Hyvä olo vaatteissa näkyy aina ulospäin.


Jos muuten kaipaat vähän enemmän itsevarmuutta omaan pukeutumiseesi ja haluaisit aloittaa kesän uudella upealla tyylillä niin suosittelen tähän uutta tyylipakettiani joka yhdistää väri- ja vartaloanalyysin. Silloin saat tietää omien parhaiden värien lisäksi ne vaatteet jotka korostavat sinun omia parhaita piirteitäsi vartalossasi.






Onko sinulla jo oma voimavaate?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...