tiistai 4. huhtikuuta 2023

Mistä kannattaa aloittaa tyylin kehittäminen?

 Mikä on nopein tapa kehittää tyyliään ja miksi?

Nopein ja helpoin tapa on tietysti kiinnittää huomio niihin asioihin joista pitää itsessään ja alkaa korostamaan niitä pukeutumisessa. Mutta mikä neuvoksi kun on niin hukassa oman tyylinsä kanssa ettei edes keksi ja näe niitä itsessään?

Silloin avuksi tulee se muuten helpoin tapa aloittaa oma tyylimatkansa. Värit.



Väreistä on helpoin aloittaa

Olen jo monta kertaa aiemmin kertonut täällä miten aloitin oman tyylimatkani vuosia sitten kun lihoin nopeasti kymmeniä kiloja. Silloin meni kokonaan ilo pukeutumiseen ja tärkeintä oli että vaate mahtui päälle. Ja huomasin kirjaimellisesti että miltei kaikki vaatekaapissani oli enää mustaa. Olen siis aina rakastanut värejä pukeutumisessa joten oli yllätys huomata värien kadonneen miltei kokonaan. No oma olokin oli sen mukainen.

Lähdin itse liikkeelle vartalotyyppien mukaisesta pukeutumisesta ja todellakin väreistä.

Kun oma tyyli aiheuttaa tuskaa ja ahdistusta ei aina kannata aloittaa maailman suurimmista mullistuksista ja pistää tyyliään kerralla uusiksi niin ettei oma äitikään enää tunnistaisi kun näkisi.
Sillä ne samat asiat jotka aiheuttavat epävarmuutta pysyvät siellä. Ne kuiskaavat korvaan:" mitä sinäkin yrität? Hae nyt ne normi lökövaatteet  kaapista äläkä nolaa itseäsi enää pahemmin!"

Ne äänet ovat oikeasti sellaisia mitä ei todellakaan kannata kuunnella mutta niiden hiljentäminen vie aikansa.

Siksi koin itsekin helpommaksi tutustua niihin väreihin jotka sopivat minulle ja saavat minun oloni tuntumaan hyvältä. En ehkä valitse mitään villiä uudistusta heti vaatteisiin mutta se t-paita oikeassa värissä auttaa jo kummasti.

Kun kumminkin siihen että kokee tyylillistä ahdistusta on monia syitä, oli se sitten vaikka ikä, kilot, rahatilanne, masennus tms. Aina ei itse edes tiedä mikä on oma tyylin tunnelukko ja mistä se on syntynyt vuosien aikana.



Tuo punainen jakku oli muuten yksi
ainoista väreistä enää vaatekaapissani.
Nykyään onneksi värit kuuluvat elämääni.


Mutta mitkä värit sopivat minulle?

Jos vaatekaappi todellakin on täynnä väriä joka ei oikeastaan sovi sinulle tai ainakaan tuo iloa elämääsi niin värianalyysit on nopein tapa saada selville oma värityyppisi ja ne kaikkein upeimmat värit itselleen.

Muuten kannattaa ehkä alkaa miettiä mistä väreistä on ennen pitänyt, olo tuntunut energiseltä tai olet saanut paljon kehuja. Nämä värivalinnat kertovat yleensä sen suunnan mistä kannattaa alkaa näitä värejä etsimään.

Sillä niillä oikeilla sävyillä on uskomaton vaikutus kasvoihin. Se että saat jonain päivänä kehuja että oletko ollut lomalla kun kasvosi hehkuvat ja näytät levänneeltä, mutta olosi onkin oikeasti väsynyt kertoo usein siitä että nyt sinulla on luultavasti täsmälleen oikea sävy päälläsi.
Sama sitten toisinpäin, ihmettelet kun kaikki kysyvät voitko hyvin vaikkei voinnissa ole mitään pahaa. Kannattaa silloin katsoa myös mitä väriä silloin oli päällään.

Oikeilla väreillä on iso vaikutus


Värit energiana

Värejä voi myös käyttää muutenkin voimaannuttavana tekijänä. Eli jos tarvitset rohkeutta niin suosi punaista, haluat olla tyyni ja itsevarma niin sininen toimii hyvin ja tarvitessasi maadoittavampaa energiaa niin ruskea on hyvä valinta yms.

Samoin lempivärisi toimii helposti hyvää energiaa tuovana kun pukeudut siihen, kutsun näitä ns. toteemiväreiksi. Perustana niiden käytölle on niiden tuoma positiivinen muutos omaan tyyliin.




Kun pukeutuu johonkin mitä rakastaa niin se tuo hyvän olon ja hyvä olo näkyy aina ulospäin.
Näin sinun on paljon helpompi jatkaa tyylimatkaasi kun aloitat pienestä muutoksesta ja askel kerrallaan kohti unelmiesi vaatevarastoa. Vaatevarastoa jossa kaikki paitsi näyttää ylläsi upealta niin ne myöskin ovat vaatteita joita sinä itse rakastat käyttää.


Rakastatko sinä värejä pukeutumisessa vai luotatko neutraalien voimaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...