tiistai 8. elokuuta 2023

Miten käytät syksyn värejä

 Syksy on tulossa ja se perinteisesti tarkoittaa lämpimiä ja mausteisia värejä, oranssia, ruskeaa, keltaista yms. Värit saavat silloin inspiraationsa ruskan väreistä ja loistosta.

Mutta entä jos lämpimät värit eivät olekaan sinun juttusi tai niiden murrettu värimaailma ei todellakaan sovi sinun väreihisi? Miten silloin voit käyttää niitä ihanan perinteisiä syksyisiä värejä ilman että ne saavat sinut näyttämään kalpean väsyneiltä?

Tässä postauksessa annan sinulle neuvot miten otat värisävyt käyttöösi ja näytät upealta. Ensin neuvon vuodenajoittain mutta postauksen lopusta löytyy neuvot myös yleiseen käyttöön.



Kevät

Kevään värit ovat kirkkaita ja lämpimiä joten perinteiset syksyn oranssit sopivat kun valitset niistä kirkkaampia värejä. Perinteinen syksyn sinapinkeltainen toimii ihan hyvin myös keväälle mutta mieluummin kannattaa valita auringon keltaista joka on kirkkaampi ja puhtaampi keltainen. 

Poikkeuksena kevään alalajeista on lämmin kevät, joka periaatteessa pystyy pitämään myös värejä perinteisen murretun lämpiminä.



Kesä

Kesän värit ovat myös pehmeän murrettuja mutta perinteiset syksyn sävyt ovat hieman liikaa lämpimiä.
Joten valitse murrettuja sävyjä mutta säädä lämpötilaa vähän pienemmälle.
Esim vihreästä valitse sävyjä joissa on enemmän sinistä kuin keltaista. 

Toinen sävy mikä itsestäni on todella hyvän näköinen syksyllä on liila. Se korostaa kauniisti keltaista ja oranssia eikä riitele myöskään vihreän kanssa.

Kesän alajeista lähimpänä syksyä on pehmeä kesä, mutta siinäkin tapauksessa neuvoisin mieluummin pitämään kasvojen lähellä omia värejäsi jollei värityyppisi ole neutraali.



Syksy

Syksylle sopii jokainen perinteisistä syksyn väreistä (no tietysti) eli nauti maanläheisistä ruskeista, rakastu oranssiin ja tuo iloa keltaisella.

Sinä loistat tässä vuodenajassa kuten luontokin. 

Jos haluat kuitenkin kokeilla jotain perinteisestä poikkeavaa niin esim. petrooli, viininpunainen ja pronssi ovat syviä sävyjä jotka näyttävät sinulla todella hyviltä.




Talvi

Talven sävyt ovat kylmän kirkkaita jalokivisävyjä joten hyödynnä syvempiä syksyn sävyjä kuten smaragdinvihreää, tummaa liilaa ja käytä niitä kylmemmissä sävyissä.

Talven alalajeista tumma talvi on lähimpänä syksyä joten hänenkin kannattaa kokeilla viininpunaista ja petroolia mutta mieluummin kylmemmän sävyisenä.



 

 

Kannattaa muistaa:

  • Epäsopivia värejä pystyy silti käyttämään kunhan pidät niitä alaosissa eli housuissa ja hameissa
  • Käytä syksyn värejä osana kuvioita (kunhan ne eivät ole hallitsevin osa)
  • Jos olet epävarma sopiiko väri sinulle, niin vertaa sitä peilin edessä värin kanssa jonka tiedät sopivan sinulle. Tekeekö väri saman vaikutuksen? Jos tekee niin hyvä, sävy on sinulle oikea. Jos taas huomaat selkeästi eron huonompaan suuntaan niin kannattaa välttää sitä.
  • Värejä voit myös käyttää asusteissa tuomaan syksyisempää fiilistä tai päinvastoin. Eli jos käytät oranssia paitaa ja se saa sinut näyttämään sairaalta niin tuo väri takaisin kasvoillesi valitsemalla oikean värinen huivi tms.
  • Valitsemalla hieman syvemmän kaula-aukon neutralisoit värin vaikutusta kasvoihisi, eli käytä epäedullisten värien kanssa tätä kikkaa.
Ja ennen kaikkea nauti väreistä. Jos sinusta itsestäsi tuntuu että syksyn värit tuovat iloa elämääsi niin käytä niitä vaikka kuka sanoisi ettei ne "sovi" sinulle. Hyvä olo vaatteissa näkyy aina ulospäin.


Jos et vielä tiedä omaa värityyppiäsi ja haluaisit tietää itsellesi ne parhaimmat värisävyt niin elokuun loppuun asti etävärianalyyseissä on 50€ alennus.
Kannattaa siis käydä tutustumassa tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...