tiistai 29. elokuuta 2023

Mikä on tyylisi "kuminauha"?

 Juttelin ystäväni kanssa tyylistä ja miten se muuttuu vuosien myötä mutta tietyt asiat ovat pysyviä.

Oli sitten kyse tietyistä väreistä, tyylisuunnasta tai vaikka tietyistä vaatekappaleista niin suurimmalla osalla meistä on olemassa jokin asia mikä pysyy.

Se kestää vuodesta toiseen, elämäntilanteiden vaihtumisen ja kaikki muutkin muutokset ympärilläsi.

Miksi näin on ja onko se hyvä asia? Tähän vastauksia tässä postauksessa.


Miksi kuminauha-vertaus?

Miksi sitten sanon tätä kuminauhaksi? Sillä niinkuin kuminauha myös tyyli on venyvää. Tulee kokeiltua uutta kun muoti muuttuu, vaatekoon vaihtuessa myös tyylikin yleensä muuttuu hieman jne.

Mutta silti niinkuin kuminauha, tietyt asiat palaavat kun tyyli on venynyt tiettyyn pituuteen. Aina se ei siis tarkoita että tyylin muuttuminen  olisi huono asia, päinvastoin.

Vaan tietyt asiat kuvastavat sinua niin paljon että ne palaavat. Sillä niistä asioista mitä sinä rakastat muodostuu sinun tyylisi ydin mikä tulee aina loppujen lopuksi palaamaan jossain muodossa.Sama tyyli voi silti näyttää erilaiselta

Vaikka palaatkin johonkin tiettyyn asiaan se voi näyttää täysin erilaiselta kuin vuosia sitten. Tyyli muuttuu ja kehittyy sekä muotikin siinä samalla.
Eli jos olet vaikka rakastanut nuorempana sporttista tyyliä ja se palaa myöhemmin elämääsi niin se saattaa olla verkkareiden ja lenkkareiden sijasta sporttisemmat leggarit ja tennarit yhdistettynä kauniiseen neuleeseen.

Tyylin kuuluu siis muuttua elämän mukana mutta jos huomaat alkavasi kadottaa osia itsestäsi joita alat kaipaamaan niin ne voivat tulla takaisin myös nykyiseen elämääsi.


Kun kuminauha palaa entiselleen

Kun tyyli on ollut vuosia erilainen niin sillä on vaikutusta myös sinuun, elämääsi, persoonaasi yms. Ja jos palaat entiseen niin siinä saattaa tulla sama ongelma kuin siinä että kuminauha on ollut venyneenä jo pitkään. Se ei voi enää palata täsmälleen samaan sillä ydin on niin muuttunut.

Eli otat vaikka vaatteet joita pidit ennen ja kokeilet niitä vuosien jälkeen kun olet kokenut valtavia elämän muutoksia. Silloin ne saattavat tuntua ja näyttää hyvin oudoilta eikä enää tutuilta sillä olet viettänyt niin pitkään aikaa näyttäen erilaiselta.

Silloin on turha enää pakolla yrittää palata entiseen ja yrittää muuttaa tyyliä täsmälleen samaksi, se ei vaan toimi. Mutta siihen on ratkaisu jos haluat tuoda entistä takaisin.Miten tuoda entistä takaisin?


Vaikka vuodet ovat vierineet niin voit tuoda myös sitä entistä takaisin uudella tavalla. Sillä jos alat kaipaamaan jotain entistä niin se yleensä johtuu myös tunteesta joka on siellä taustalla.

Pukeutumisessa on myös hyvin paljon tunnetta mukana.

Eli tunsitko olosi vapaammaksi siinä tyylissä joka sinulla oli, tai iloisemmaksi vai mikä tunne sinulla oli silloin vaatteissasi.

Jos paluu vanhaan ei enää ole mielestäsi mahdollista niin mieti miten saisit saman tunteen takaisin pukeutumisen ja tyylin avulla. Käytitkö vaikka enemmän asusteita, värejä tms. Voisitko etsiä nyt jotsin mikä saa sinulle saman tunteen vaatteissa aikaan? Käytä luovuutta ja kokeile rauhassa miten voit tuoda vanhaa takaisin jos olet sitä jäänyt kaipaamaan.


Kannattaa muistaa:

  • Kaikkien juttujen ei kuulu palata tyyliisi mutta jos huomaat palaavasi aina uudelleen samoihin asioihin niin sillä on merkitystä
  • Jos on kysymys jostain mitä pidit niin monta vuotta sitten että sinusta tuntuu että aikuisten ei enää kuulu julkisesti pitää sellaista, mieti silloin miten tuot nykyiseen tyyliin sitä samaa. Aina samaa ei tarvitse tuoda kirjaimellisesti
  • Tyyli kuvastaa aina myös persoonaasi. Miten olit erilainen silloin persoonana?
  • Hyvä olo vaatteissa näkyy aina ulospäin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nopeat keinot rentoon tyylikkyyteen

 Yksi syksyn trendeistä on rento tyylikkyys, eli sellainen hiljainen eleganssi jossa klassisuus yhdistyy arkipäivään. Tässä postauksessa ann...