tiistai 12. syyskuuta 2023

Miksi kannattaa mennä värianalyysiin?

 Luin viime viikolla mielenkiintoisen nettiartikkelin siitä miksi kannattaa mennä värianalyysiin. Voit lukea jutun tästä.

Ajattelin tässä postauksessa avata osaa mainituista syistä ja antaa omaa mielipidettäni miksi omien värien tunteminen on tärkeää ja helpottaa huomattavasti oman vaatekaapin hallintaa,Vaatekaapin hallinta paranee

Tietämällä sinulle sopivat sävyt luot periaatteessa oman kapselivaatevaraston. Sillä kapselissa tarkoitus on että pystyt yhdistämään kaikkia vaatteita keskenään (no oikeasti kapselivaatevaraston on tarkoitus olla minimalistinen mutta sama periaate toimii).

Sillä kun luot oman värimaailmasi mukaisen vaatevaraston kaikki värit ovat tietysti luontaisesti harmoniassa keskenään. Se on koko jutun tarkoitus.

Eli muutamaa poikkeusta lukuunottamatta (jos esim. tyyli ja leikkaukset ei jossain yksittäisissä jutuissa toimi keskenään) pystyt aamun kiireissä nappaamaan mitä tahansa vaatekaapistasi ja yhdistelmä näyttää tyylikkäältä.

Värisävyjä voi olla kymmenittäin,
mutta kokonaisuus on harmoninen

Meikitöntä vai meikillä..?

Se oikean värinen pusero tekee periaatteessa saman kuin kevyt meikkivoide. Se antaa iholle tervettä hehkua, tasapainottaa ihon väriä ja tuo esiin luontaisen kauneutesi. Siinä missä väärät värit taas vievät kasvoilta elon, korostavat tummia silmänalusia ja juonteita.

Eli kun aamulla ei ole aikaa meikata (tai et ylipäätänsä pidä meikkaamisesta) niin nappaa se täydellisen värinen paita ja tiedät näyttäväsi hyvältä.

Sen sijaan jos rakastat meikkaamista niin silloinkin värianalyysi voi tulla avuksi. Meikkivoiteen valintaan auttaa paljon kun tiedät oman värityyppisi (kylmä, lämmin vai neutraali) sillä silloin tiedät minkätyyppistä sävyä etsit.

Samoin huulipunan sävyihin, luomiväreihin yms. on ainakin minulta mahdollisuus ostaa meikkiopas omalle värityypilleen, silloin kosmetiikkaostoksista tulee yhtä helppoja kuin vaateostoksistakin.

Meikkiostoksista tulee helpompia
tietäessäsi oikeat sävyt itsellesi.

Hiusvärin valinta?

Alkuperäisessä artikkelissa mainittiin hiusvärin valinta yhtenä syynä. Ja kyllähän se helpottuu kun voit sanoa kampaajallesi oletko kylmä vai lämmin.

Mutta tiesitkö että värianalyysiin voit kysyä myös ihan värisuosituksia jos esim. vaikka värjäätkin hiuksesi itse? Saan itse aika usein kysymyksiä juuri mihin suuntaan hiuksia kannattaa alkaa värjäämään.Yleensä ne luonnollisimmat sävyt ovat tietysti kaikkein sopivimmat.

Ja vaikuttaako hiusten värjäys värianalyysiin?

Jos värjäät hiuksesi sinisen mustaksi niin se ei automaattisesti tee sinusta talven värityypin edustajaa. Tottakai hiuksillakin on paljon väliä värianalyysissä mutta ne eivät johda lopputulosta vaan enemmänkin ihosi ja silmäsi.
Eli luonnollisella hiusten värillä on merkitystä mutta ei niinkään sillä oletko värjännyt hiuksesi kirkkaan siniseksi tai sävyttänyt muutaman asteen.
Tyylin ja värianalyysin yhteys?

Artikkelissa mainittiin että värityypeillä on yleensä stereotyyppisiä yhteyksiä esim. talvi suosii dramatiikkaa pukeutumisessa ja kesä röyhelöitä sekä kukkasia yms.

Pitääkö tämä paikkaansa? Ei nyt 100 prosenttisesti voi yleistää kaikkia värityypin edustajia noin mutta se miksi aika monesti nämä yleistykset toimivat liittyy kontrastiin.

Talvella on korkea kontrasti joten hän voikin pukeutua vaikka vastaväreihin ja näyttää upealta. Tämä luo dramatiikkaa samoin kuin geometriset muodot jotka sopivat kuin nakutettu juuri talven värityypille.

Kesä taas on yleisesti ottaen alhainen kontrastiltaan (poikkeuksena kylmä kesä) joten hänen kannattaakin valita samantyylisiä värejä ja luoda pehmeämpi vaikutelma. Sekä kuvioina vesivärimaalausten tyyliset kukkakuviot ovat aivan upeita juuri hänelle.


Kuviot ja värianalyysit antavat suuntaa siihen mitä kannattaa huomioida kuoseja valitessa. Mutta niinkuin muutkin jutut, sinä teet itse sääntösi ja pukeutumisen kuuluu näyttää sinulta. Jos nyt oletkin kesän värityyppiä ja inhoat kukkakuoseja niin ei niitä silloin kannata hommata vaatekaappiin.

Tärkeintä on että sinulla itselläsi on hyvä olo omissa vaatteissasi, sillä hyvä olo näkyy aina ulospäin.

Siinä muutama syy värianalyysin hankintaan. Nykyaikaiset värianalyysit eivät enää ole jäänne menneisyydestä vaan myös nekin kehittyvät ajan myötä antaen ihmisille mahdollisuuden tietää itselleen ne kaikkein parhaimmat värisävyt vaikka omalta kotisohvalta tilattuna. Mutta etävärianalyysejä tilatessa kannattaa varmistaa että myös sinä näet miten värianalyysin tekijä päätyi sinun värityyppiisi sekä että käytössä on ammattilaisen välineet värien tunnistukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nopeat keinot rentoon tyylikkyyteen

 Yksi syksyn trendeistä on rento tyylikkyys, eli sellainen hiljainen eleganssi jossa klassisuus yhdistyy arkipäivään. Tässä postauksessa ann...