tiistai 26. tammikuuta 2021

Uskallatko pukeutua niin kuin haluaisit?

 Pukeudutko sinä niin kuin haluaisit vai tuntuuko sinusta että pysyt tällä hetkellä taka-alalla?

Ajattelet että sitten kun laihtunut tarpeeksi niin alan panostaa pukeutumiseeni ja pukeudun kaikkiin niihin ihaniin vaatteisiin joihin olen aina halunnutkin... Tai kun olen viimeinkin rehkinyt tarpeeksi kuntosalilla ja saanut lihaksia ja muotoja enemmän niin uskallan pitää vartalonmyötäisempiä vaatteita joita katselen ihaillen vaatekaupoissa. 
Ehkä sitten kun olen saanut töissäni sen ylennyksen voin panostaa itseeni ja viimein ostaa itselleni parempia vaatteita. Mikä syy ikinä onkaan sille että et pukeudu niin kuin haluat juuri nyt niin se oikeasti vain hidastaa ja estää sinua eikä ole avuksi sinun tyylillesi.
Lupa tuntea olonsa kauniiksi

Sinulla on täysi oikeus tuntea olosi kauniiksi riipumatta vaakalukemasta, iästä tai vaikka varallisuudesta. Mikä ikinä se juttu onkaan minkä takia et voi mielestäsi pukeutua niin että tunnet olosi tyylikkääksi, kauniiksi se ei oikeasti saisi estää sinua toteuttamasta itseäsi.
Sinulla on oikeus tuntea olosi hyväksi omassa tyylissäsi juuri sellaisena kuin olet. Tällä hetkellä ja tässä vartalossa.Elämä on tässä ja nyt

Liian moni meistä lykkää haaveensa tulevaisuuteen ja unohtaa kokonaan tämän päivän. Sitä ajattelee että ostan sitten vasta niitä vaatteita jotka oikeasti haluan kun olen laihtunut sen ylimääräisen kymmenen kiloa. Sitten minulla on oikeus käyttää se itseeni ja uskallan viimein käyttää niitä lyhyempiä hameita kun olen aina halunnut. Ja vuodet vierii huomaamatta, loppujen lopuksi vaaka näyttääkin sen maagisen numeron, jee!! Mutta sitten vaatekaupassa alkaakin uusi pelko nostaa päätään: Entä jos olen liian vanha jo käyttämään minihameita???
Mitäpä jos olisitkin mennyt jo alunperin sinne vaatekauppaan ja valinnut sen hameen joka tuntui hyvältä päälläsi juuri silloin ja näytti aivan upealta päälläsi. Olisit tuntenut olosi hyväksi, saanut kehuja ja rohkaistunut ostamaan toisen samantyylisen hameen tai vaikka yläosan joka olisi näyttänyt kauniilta sen jo ostamasi hameen kanssa. Loppujen lopuksi näin tehdessäsi olisit saanut vaatevaraston jota rakastat ja olisit viettänyt  ne vuodet keskittyen elämään etkä murehtimaan. 
Koskaan ei ole liian myöhäistä antaa omalle tyylille aikaa ja rakkautta.Sinä määrität oman tyylisi

Vain sinä voit määritellä oman tyylisi ja mitä sinulle tyylikkyys merkitsee. Jollekin se on housupukuja ja toiselle tyllihameita, kolmas saattaa tykätä villapaidoista ja neljäs taas nahkahousuista. 
Mihin suuntaan ikinä haluatkin tyylisi viedä varmista että sinä  tunnet olosi siinä hyväksi, sillä hyvä olo näkyy aina ulospäin. 
Jos taas tunnet tutuksi tälläisen jutun että päätät haluavasi nyt oikeasti panostaa puketumiseesi ja alkaa kääntää katseita tyylilläsi. Menet sitten kaupungin parhaaseen liikkeeseen ja myyjä etsii sinulle kauden kuumimmat trendit. Olit ehkä vähän epävarma niitä sovittaessasi mutta kaikki on kuitenkin juuri sinun kokoasi mitä kaikki tämän hetkisen vaatekaappisi vaatteet eivät ehkä ole.Tunnet olosi vielä hyväksi kassalla vaikka vaatteiden loppusumma saakin kätesi hieman tärisemään ja sinut tekemään laskusuorituksia päässäsi riittääkö tilillesi jäävä summa loppukuun elämiseen.
Sitten pistät ylpeänä vaatteet kaappiisi ja suunnittelelet pistäväsi huomenna uuden paidan päällesi jonka myyjä kehui olevan juuri nyt niin trendikäs. Aamulla heräät, juot kahvin ja suihkun jälkeen kokeilet sitä paitaa päällesi. Se ei näytäkään hyvältä näiden housujen kanssa. Vaihdat nopeasti housut niihin mitkä ostit eilen. Kokonaisuus ei näytä sinulta, vaan uudelta. Ahdistut, uskaltaako tällä tyylillä mennä töihin, mitä muutkin ajattelee... Apua, kello onkin jo noin paljon, täytyy mennä ja päädyt valitsemaan vanhan lempiasusi äkkiä kaapista. Palaat näihin uusiin vaatteisiin myöhemmin puolen vuoden päästä kun olet siivoamassa vaatekaappiasi ja mietit mitä järkeä näitäkin oli ostaa kun osassa on vielä hintalaputkin tallella.
Jos ylläoleva kuulostaa tutulta niin haluatko kuulla mikä siinä meni vikaan? Jatka silloin lukemista..Mikä meni vikaan?

Yllä olevassa jutussa meni se vikaan että lähdettiin rakentamaan tyyliä vain sen mukaan mikä on uusinta uutta. Vaatteet ja värit eivät välttämättä sopineet asiakkaan väreihin vaan niistä rakennettiin uusi tyyli tuntematta ollenkaan lähtötilannetta eli mitä vaatekaapissa jo on ja mitä asiakas oikeasti haluaa tyyliltään. Sen takia on oikeasti tärkeää tuntea lähtötilanne ja mihin haluaa tyylinsä kehittää. Mitkä ovat parhaat puolesi ja minkälaisia vaatteita tarvitset töihin, vapaa-aikaan yms.
Tottakai sinua alkaa pelottamaan uusi tyylisi ulos lähtiessä jos et ole siihen jo tottunut tai se ei sisällä sinulle mitään tuttua. Sen takia on tärkeää että uusi tyyli tuntuu sinusta hyvältä, ja saa sinut tuntemaan olosi kauniiksi.Jos sinusta tuntuu että haluaisit lähteä itse kehittämään tyyliäsi tai että pelko hallitsee omaa pukeutumistasi tällä hetkellä, niin olen järjestämässä myöhemmin Löydä oma uniikki tyylisi-verkkokurssia jossa keskitytään juuri siihen että löydät oman upean tyylisi. Tyylin joka näyttää sinulta, korostaa parhaita puoliasi ja helpottaa omaa arkeasi.

Lisätietoja kurssista löydät täältä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten lisätä itsevarmuutta pukeutumisella?

 Jokaisella meistä tulee elämässä eteen tilanteita jolloin pienelle itsevarmuuslisälle olisi todellakin tarvetta oli sitten kyse treffeistä,...