tiistai 2. helmikuuta 2021

Oikeus omaan tyyliin

 Kirjoitin viime viikolla postauksen (voit lukea sen tästä) siitä että uskallatko pukeutua niinkuin haluaisit, ja tarkoituksenani oli tällä viikolla kirjoittaa enemmän pukukoodeista ja mitä ne merkitsee. Satuin sitten aloittamaan yhden nettikirjan pukeutumisen aihepiiristä. Alkuun kirja vaikutti ihan mukiin menevältä mutta pidemmälle edetessä aloin huomata enemmän ja enemmän ärsykkeitä. Oli siis kirjassa paljon asiaakin ja hyviä vinkkejä mutta en pitänyt siitä miltä kirjoittaja kuulosti ja miten rajoittuneita tietyt käsitykset hänellä olivat. Esim. nelikymppisen ei enää pitäisi ostaa vaatteita ketjuliikkeistä vaan enemminkin katsoa sitä parikymppistä mallia heidän mainoskuvissaan ja todeta sovittaessaan että ei näytä samalta ja hyvältä. Tuohon lauseeseen loppui minulta sen kirjan lukeminen. 

Sinulla on oikeus omaan tyyliisi, riippumatta iästä, vartalostasi tai mistään tuollaisesta. Pukeutumiseen panostaminen ei automaattisesti tarkoita että sinun pitäisi ostaa vaatteesi vain muutamasta boutiquesta Helsingissä. 

Mutta jotenkin tuntui tuin jälkeen ahdistavalta alkaa kirjoittamaan pukeutumiskoodien säännöistä vaan kirjoitan tällä kertaa tästä aiheesta.

Uskalla olla oma itsesi

Aitous on aina hyvä asia, myös tyylissä. Pukeutumisella voit näyttää kuka olet ilman että sinun tarvitsee sanoa sanaakaan.
Mielestäni on hyvä tuoda oma persoonansa esille myös työelämässä. Jos sinulla on valmis työasu niin tietysti mahdollisuudet tuoda esille oma tyylisi on varsin rajalliset, mutta esim. pienillä koruilla tms. voit saada edes hippusen omaa itseäsi mukaan. Ja jos sinulla on pukeutumissäännöt työpaikan puolesta niin katso niiden rajoissa miten voit tuoda edes hippusen omaa persoonaasi esille.
Olisi kauheaa (ainakin omasta mielestä) olla joka viikko 30-40 tuntia pukeutuneena asuun (sekä hiukset ja meikki) jossa ei ole mitään kertomassa minusta itsestäni. Mutta tietysti jos ei ole muuta mahdollisuutta niin ota todellakin ilo irti vapaa-ajan pukeutumisesta.
Ostamalla vain merkkivaatteita olet tyylikäs

Merkki ei aina kerro laadusta. Joskus vaatteesta tai asusteesta joutuu maksamaan ison hinnan vain sen takia että siinä on jonkun luksusbrändin logo. 
Mutta kannattaako ostaa sitten vain halvempaa? En usko siihenkään, välistä ostamalla halvempaa rahasi menevät vain hukkaan. Joudut ostamaan vaikka kymmenen paitaa vuodessa sillä niihin tulee nyppyjä, saumat eivät pysy suorassa ja langatkin irtoilevat. Kun sen sijaan olisit ostanut laadukkaamman paidan joka olisi maksanut vähän enemmän niin se olisi kestänyt sen vuoden ja ylikin. Määrä ei korvaa laatua.


Tyyli lähtee asenteesta

Tiedätkö sinä sen naisen joka herättää huomiota joka kerran kun astuu huoneeseen? Hänellä on aina upea asuyhdistelmä joka sopii kyseiseen tilanteeseen. Ei ehkä maailman värikkäin asu tai eniten asusteita mutta jotain siinä on mikä kääntää katseet. Hänellä on hyvä ryhti ja hän katsoo silmiin puhuessaan ja hänestä huokuu luottamusta omaan tyyliin.
Tiedän montakin tälläistä naista ja heidän ostopaikkansa saattaakin olla välillä vaikka vain Prisman vaateosasto mutta he kantavat vaatteensa tyylillä. Tietävät selkeästi oman tyylinsä ja ovat ylpeitä siitä.
Toiset taas saattavat kuluttaa enemmän rahaa ja ostavat vaatteensa viimeisimpien trendien mukaan merkkiliikkeistä ja silti heidän asuvalintansa eivät herätä yhtä positiivista vastaanottoa. 
Oman tyylin tunteminen ja parhaiden puolien korostaminen on avain upeaan tyyliin.Siinäpä tämän viikon postaus. Viimekertaisesta postauksestani löydät muuten tietoa Löydä oma Uniikki tyylisi - verkkokurssistani joka on pian valmistumassa myyntiin asti. Jos ilmoittaudut mukaan 7.2. mennessä niin alennushinta 49€ (norm. 99€) on vielä voimassa.

Nyt pääset myös katsomaan ilmaiseksi ensimmäisen päivän videon maistiaiseksi täältä . 


Millainen tyyli sinulla on ja rakastatko omaa tyyliäsi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten lisätä itsevarmuutta pukeutumisella?

 Jokaisella meistä tulee elämässä eteen tilanteita jolloin pienelle itsevarmuuslisälle olisi todellakin tarvetta oli sitten kyse treffeistä,...