tiistai 5. tammikuuta 2021

Uuden vuoden lupaus tyylille

 Harrastatko sinä uuden vuoden lupauksia?

Mitäpä jos tänä vuonna tekisit sen omalle tyylillesi, eli tekisit päätöksen josta on hyötyä sinun omalle vaatevarastollesi.

Eli tarkoitan niitä asioita joita tulee lykättyä koska ikinä ei ole aikaa, rahaa tai vaikka ei huvita alkaa selvittämään. 


Haluan kokeilla uutta

Jos tavoitteenasi on kokeilla jotain uutta tänä vuonna niin suosittelen ottamaan tavoitteeksi mennä mukavuusalueen ulkopuolelle kerran viikossa (tai vaikka kuukaudessa). Aloita pienin askelin esim. joku erilainen väri tai kuvio. Tai yhdistele jotain mitä et ole ennen käyttänyt omasta vaatekaapistasi. Ennen kuin vuosi on ohi olet varmasti kehittänyt itsellesi uutta tyyliä tai tuonut uusia puolia omaan tyyliisi.



Koko vaatevarasto käyttöön

Jos ongelmanasi on että ostat uusia vaatteita vaikka sinulla on kaappi täynnä vaatteita jossa on vielä hintalaput kiinni niin voi olla viisasta ensin pohtia miten saat koko nykyisen vaatevarastosi tehokäyttöön.
Tähän tarkoitukseen voi olla viisasta ottaa erikseen nämä vaatteet joita et ole kertaakaan käyttänyt (tai vaikka vain kerran sovituksen jälkeen) ja ottaa tavoitteeksi kerran viikossa/kuukaudessa käyttää jotakin niistä asuyhdistelmässä. Voi olla viisasta käyttää niitä ns. kotipäivänä jolloin saat rauhassa tottua kyseiseen vaatteeseen. 
Jos sinusta edelleen tuntuu että kyseinen vaate ei todellakaan ole muuta kuin virheostos vaikka kokeilet eri yhdistelmien kanssa niin voi olla viisasta siirtää se kierrätykseen. Joskus vaatteet ovat vain epämukavia tai ne eivät näytä hyvältä juuri sinun vartalolla tai väri on ehdottoman väärä niin siinä ei ole mitään väärää antaa vaate eteenpäin jollekulle jolla se näyttää hyvältä.



Selkeämpi tyyli

Tuntuuko sinusta että tyylisi on vailla suuntaa ja se ahdistaa? Tyylien sekoittamisessa ei ole mitään pahaa mutta jos sinusta tuntuu että sinun vaatekaapistasi löytyy vaatteita yli kymmenelle eri tyyliselle ihmiselle se voi olla myös haittatekijä jos haluat selkeästi edustaa jotain tiettyä tyyliä.
Ota tällöin tavoitteeksi miettiä mitä nykyinen tyylisi edustaa (ihan vain pari sanaa riittää) ja mieti sen jälkeen mitä haluaisit tyyliäsi kuvailtavan. Sinä itse luot näille sanoille merkityksen, eli jos sinulle neulepuserot kuvaavat haluamaasi boheemia tyyliä niin se on sinun näkemyksesi ja aivan oikein. 
Kun sinulle selkeentyy mihin haluat tyylisi kehittyvän niin kannattaa alkaa tekemään leiketaulua niistä asioista mitkä kuvaavat haluamaasi tyyliä, esim. pinterest on tähän loistava metodi.



En pidä vartalostani ja vaatteistani

Silloin luultavasti pukeudut väärin vartalotyypillesi ja sen takia pukeutuminen ahdistaa. Sinussa ei ole mitään vikaa, olet juuri ainutlaatuisen ihana sen kokoisena ja mallisena kuin oletkin. Jokaisella meillä on omat parhaat piirteensä, sinun täytyy vain löytää keinot millä korostat niitä.
Vaatteiden kokolappu ei kerro yhtikäs mitään sinusta ihmisenä. On turha pitää vaatevarastossa "sitten joskus vaatteita" jotka eivät ole sinulle sopivia juuri nyt. Se oikeasti vain ahdistaa kun huomaat että ei tämä tänäänkään tuntunut hyvältä päällä ja nappikaan ei mennyt kiinni. Oikean kokoiset vaatteet näyttää aina paremmilta kuin liikaa suuret tai pienet.
Tutustu rauhassa omiin parhaisiin puoliisi. Ota tavoitteeksi sanoa itsellesi ainakin kerran päivässä joku kohteliaisuus,oli se sitten miten pieni tahansa. Ja hymyile samalla.
Kokeile mitkä vaatteet, tyylit ja materiaalit saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi. Hyvä olo näkyy aina ulospäin.


Haluaisin panostaa pukeutumiseen mutta rahaa ei ole

Jos sinä olet jo pitkään himoinnut jotain vaatetta mutta lompakkosi on kanssasi joka kerta eri mieltä niin ratkaisuna voi olla suunnitelmallinen säästäminen. 
Pistä joka kuukausi rahaa esim. eri tilille tavoitteena ostaa jotain kalliimpaa itsellesi. Kun kohtelet tätä pakollisena kulueränä niin tulee helpommin pistettyä rahaa säästöön. Ja jos tuntuu että eihän minulla ole edes varaa pistää kauheasti sivuun niin kannattaa muistaa että pienistäkin summista kertyy vuodessa ihan kunnon yhteissumma. 
Näin saat helposti vuoden loppuun mennessä kerättyä itsellesi tarvitsemasi summan ilman että tuntuu että joudut luopumaan paljosta. 





Oma lupaukseni tyylilleni on ottaa käyttöön vähemmän mukavia kotiasuja, koronan ja kotoilun myötä nämä ovat nyt muodostuneet päivittäisiksi arkiasuiksi. Joten otan nyt tavoitteeksi panostaa myös kotilookkiini enemmän kuin viime vuonna. Ei kotiasuissa mitään pahaa ole mutta itsestäni olo alkaa tuntua liian laiskan mukavalta. :)

Jos sinusta tuntuu että tarvitset enemmän apua vaatevarastosi ja tyylisi kanssa niin autan mielelläni. Toimin tällä hetkellä Salon ja Turun alueella mutta minulla on myös erilaisia nettipalveluita jotka eivät ole paikasta kiinni.

Samoin olen järjestämässä myöhemmin keväällä verkkokurssia: Löydä oma uniikki tyylisi jossa ennakkoilmoittautuminen on nyt käynnissä. Ennakkoilmoittautuminen ei sido mihinkään mutta hinnassa on tuntuva alennus nyt 49€ kun se on normaalisti 99€.
Kurssin aikana opit keinot miten korostat parhaita puolia, määrität vartalotyyppisi (mitä välttää ja mitä korostaa), omat värisi sekä paljon muuta. Vähennät näin virheostosten määrää ja vaateostoksilla käynti helpottuu huomattavasti.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...