tiistai 23. maaliskuuta 2021

Helpoin tapa kehittää omaa tyyliäsi

 Haluaisitko kehittää omaa tyyliäsi ihan itse? Tyylin kehittämiseen löytyy paljon ammattiapua mutta se onnistuu myös sinulta itseltäkin helposti ja nopeasti. Ammattiapu on aina hyvänä tukena ja helpottaa mutta välistä sitä ehkä haluaisi testailla vähän itsekin ja oppia omasta tyylistään.

Tyylissä on kuitenkin hyvin tärkeää että se kuvastaa sinua itseäsi ja toimii juuri sinun arjessasi. Tyylin ei tarvitse jumittua paikalleen vaan se voi kehittyä sinun itsesi ja elämäsi mukana.




Tyylipäiväkirja

Tämä on yksi kaikkein helpoimmista keinoista seurata oman tyylinsä kehitystä. Voit ottaa kokovartalokuvan päivittäin asustasi ja näet näin helposti mikä toimii ja mikä ei. Vaihtoehto on kirjoittaa ylös vaikka paperille (löydät muuten myös valmiiksi ladattavan viikkokalenteri pdf:n etsykaupastani ) mitä pidit päälläsi. Tuossa minun versiossani on myös muutama kysymys mitkä auttavat miettimään tyylin kehittämistä.
Tämä paperille täytettävä versio on muuten myös kätevä ajansäästäjä jos sitä käyttää etukäteen viikon asujen suunnitteluun esim. sunnuntaisin. Mietit vaan mitä tapahtumia sinulla on ja suunnittelet asusi sen mukaan. Helpoin tapa on laittaa asut valmiiksi henkarille ja laittaa korut yms. asusteet mukaan vaikka organzapussissa. Näin aamuisin jää paljon enemmän aikaa ja vältyt asustressiltä ennen töihin lähtöä.



Ostosuunnitelman laadinta siivouksen jälkeen

Tämä keino on yksi yksinkertaisimmista keinoista saada oma vaatevarastosi toimimaan täydellä teholla.
Eli kun olet siivonnut vaatekaappisi niin mietit ja kirjoitat ylös mitä vaatteita sinulta puuttuu. Esim. sinulta puuttuu jotain tiettyä väriä jotta saisit jonkun vaatekappaleen toimimaan oikeasti (muuten se jää helposti kaappiin lojumaan), tai tarvitset vaikka lisää mustia farkkuja sillä laitoit aiemmat kierrätykseen koska ne kiristävät lanteista. 
Samalla kannattaa miettiä ostopaikka, budjetti ja muut yksityiskohdat. Tämä helposti printattava pdf on oiva apu siihen.

Jos taas siivoaa vaatekaappinsa uutta sesonkia varten niin minulla on myös toinen vähän laajempi versio tuosta yllämainitusta versiosta. Silloin kannattaa käydä läpi kaikki mitä tarvitset tulevaa vuodenaikaa varten esim. nyt kesää varten tarvitsetko uusia kesäkenkiä, hameita tai vaikka t-paitoja yms. Täältä löydät tuon version.

Ostosuunnitelman laadinta selkeyttää sitä mitä oikeasti tarvitset. Sillä muuten ainakin itsellä tulee välistä ostettua uusia vaatteita ei niinkään tarpeen vaan pikemminkin mieliteon kautta. Huomatakseen vain kotona että minulla oli jo kotona aika samanlainen mutta olisinkin tarvinnut erivärisen.



Verkkokurssin avulla opiskelu

Olen tehnyt itsekin verkkokurssin Löydä oma Uniikki tyylisi jossa opetan alusta asti kaiken mitä tarvitset oman tyylisi kehittämiseen niin että se korostaa sinun parhaita puoliasi. Verkkokurssista löytyy lisätietoja yllä olevasta linkistä mutta siellä käydään läpi mm. vartalotyyppejä, parhaat värit juuri sinulle, miten ostat vaatteita tehokkaasti ja ilman stressiä ja miten saat tyylisi viemään sinua eteenpäin.

Sain muuten jo ensimmäisiä palautteitakin kurssista:

"Tästä kurssista oli ehdottomasti apua itselleni, sillä vaateostoksilla käyminen ja vaatekaapille menikin on jo vuosia ahdistanut. Tuntui, että omasta vaatekaapista ei koskaan löytynyt juuri niitä vaatteita, joita tänään halusin laittaa päälleni ja kaikki lempparit oli aina pyykissä. Sain tästä kurssista uudenlaisen inspiraation omaan tyyliini, sen kehittämiseen ja vinkkejä miten ostaa uusia vaatteita jatkossa. Oma tyylini kehittyi mielestäni huimasti näiden kurssipäivien ansiosta, olen alkanut jopa pukeutumaan hieman paremmin jopa vain kotipäivinä."

"Kurssi oli todella monipuolinen ja kattava. Ensin tuntui, että vauhti on liikaa, kun video tuli kerran päivässä s-postiin, mutta lopulta jäin kaipaamaan päivittäisiä videoita ja tehtäviä oman tyylini parissa. Käyttöön jäi erityisesti Pinteresti taulu, jota aloin täyttää kurssin aikana ja sinne oon aina välillä lisännyt omaan tyyliini sopivia juttuja sekä jopa on tullut huomaamatta ostettua pari hupparia mitä oon kerännyt Pinteresti tauluuni. Kiitän hyvästä ja mielenkiintoisesta kurssista. Näitä olisi ehdottomasti kiva saada lisääkin."






Tässä muutama helppo neuvo päästä itse tyylin kehittämisessä alkuun. Jos sinua kiinnostaa enemmänkin ammattilaisen apu kuin itse oppiminen niin löydät palveluni osoitteesta: stylistiannika.fi .

Minulla on myöskin suunnitteilla myöskin ihan uudenlainen palvelu Tyylivalmennus, jossa saat ammattitaitoisen stylistin omaksi "personal traineriksi" tyylillesi. Autan sinua henkilökohtaisesti oman tyylisi kehittämisessä, tsemppaan ja annan tehtäviä jotta sinä saat tyylistäsi ja vaatekaapistasi kaiken hyödyn irti ja kehität oman persoonallisen upean tyylisi. Tähän otan vain muutaman valmennettavan mutta tästä lisää myöhemmin.

Odotatko sinä jo innolla kevätvaatteiden käyttämistä? Itse odotan todellakin että saa luopua talvitakista ja ottaa uuden kevättakin käyttöön... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...