tiistai 9. maaliskuuta 2021

Tiedätkö värityyppisi?

 Perinteiset värityypit vuodenaikojen mukaan on ehkä viime aikoina mielletty enemmän vanhanaikaisiksi mutta onko omien värien tietämisestä sinulle oikeasti hyötyä?

Minun mielestä on ehdottomasti. Ei se tarkoita sitä että joutuisit heittämään kaikki värityyppisi ulkopuolelta oleva sävyiset vaatteet pois (nekin on hyvin helppo saada näyttämään upealta ylläsi), vaan osaat valita itsellesi parhaat sävyt vaatteisiisi. Kun tiedät värisi niin ostoksilla käynti helpottuu huomattavasti ja tiedät mitkä värit saavat sinut hehkumaan.Mistä tunnistaa epäsopivan värin?

Väri joka saa sinut näyttämään liikaa kalpealta tai ihonsävyn muuten vaan väärälle. Rypyt ja silmäpussit tulevat myös paremmin esille kuin oikeassa värissä joka puolestaan saa sinut näyttämään upealta ihan ilman meikkiäkin.
Eli jos huomaat käyttäessäsi tiettyä paitaa joudut lisäämään paljon enemmän peitevoidetta vaikka olisitkin saanut kunnon yöunet niin värisävy saattaa olla sinulle väärä.
Tarvitseeko minun siis luopua lempiväristäni?

Ei tietenkään, voit esim. käyttää saman värin eri sävyä. Alla olevassa kuvassa näytän miten punainen väri näyttää itselläni eri vuodenaikojen väreissä.
Toinen vaihtoehto on käyttää omiin väreihin sopivia värejä kasvojen lähellä ja muuten omia lempivärejäsi. Miksi näin päin? Koska värisävyillä on suurin vaikutus sinun kasvoillesi, näyttävätkö ne piristävän sinua vai saaden sinut näyttämään väsyneeltä.


Kylmä vai lämmin?

Värityypin määritykseen vaikuttaa olennaisesti oletko kylmän vai lämpimän sävyinen. Kevät on yleensä vaaleampi värityksellisen lämpimän väri. Syksy taas sopii tummemman sävyiselle lämpimälle.
Kesä on sinulle joka olet kylmä ja vaaleampi. Talvi taas luonnollisesti kylmän ja tummemman sävyiselle.
Voit helposti määrittää "lämpöasteesi" katsomalla verisuoniesi värin ranteestasi. Jos ne ovat vihertävämmät tai turkoosit niin ihossasi on enemmän keltaista pigmenttiä ja olet lämmin. Kylmällä värityypillä ne vastaavasti ovat selkeästi sinisemmät kuin lämpimän värityypin verisuonet.
Toinen vaihtoehto on miettiä käytätkö enemmän kullanvärisiä (lämmin) koruja vai hopeisia (kylmä).
Ja jos tarvitset vielä varmistusta niin kannattaa sovittaa esim. huiveja joissa on selkeästi kylmää tai lämmintä ja katsoa kumpi näyttää paremmalta. Alla on kuva jonka perusteella näet miten paljon värin lämpöisyys vaikuttaa.


Kontrasti

Nämä neljä vuodenaikaa muuten voidaan jakaa vielä eri alalajeihin riippuen kontrastistasi. Eli iho, hiukset ja silmät vaikuttavat tähän. Jos siis värjäät hiuksesi niin sekin voi vaikuttaa tähän.
Jaan taas tähän alle esimerkin omalla kuvallani niin näet kätevästi miten kontrasti vaikuttaa väreihini.
Värit ovat aina olleet itselle yksi intohimoista sillä harrastan korujen tekemistä, maalaamista, piirtämistä yms. Ja pienilläkin sävyjen eroavaisuuksilla on merkitystä, näin ainakin perustelin eksälle kynsilakka kokoelmaani. :)

Pidätkö sinä väreistä vaatteissasi ja haluaisitko oppia niistä lisää?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kohdeyleisön tunteminen työhaastattelussa

 Kirjoitin elämäni ensimmäisen vieraskynäkirjoituksen , voit lukea sen täältä.  Aiheena pyydettiin businesspukeutumisen koodien selvitystä y...