tiistai 16. maaliskuuta 2021

Henkilöbrändäys vaatteiden avulla

 Meistä jokaisella on henkilöbrändi. Meidät tunnetaan yleensä jostain, Marja on auttavainen, Liisa ahkera ja Ritva tunnollinen. Mutta mitä sinun pukeutumisesi kertoo sinusta?

Ensivaikutelma sinusta kertoo myös sinun henkilöbrädistäsi. Ihmiset tekevät muutamassa sekunnissa päätöksiä pukeutumisestasi eli tulotasosi, koulutustaustasi yms. Ei ne aina paikkaansa pitäviä olettamuksia todellakaan ole mutta jokaiselle syntyy vaikutelma sinusta ennen kuin ehdit edes sanoa päivää.




En usko siihen että pukeutuminen vaikuttaa elämääni

Jokaisella on mielestäni oikeus omaan tyyliinsä ja pukeutua haluamallaan tyylillä. Mutta entä jos tyylisi ei oikeastakaan kuvasta persoonaasi ja toimi sinun eduksesi?
Pukeutumisen pitäisi mielestäni parhaimmissa tapauksissa kuvastaa sinun persoonaasi ja sitä suuntaa mitä sinä haluat elämässäsi. Mieti jos olisit ostamassa vaikka hyvin kallista asuntoa kaupungin parhaimmalta alueelta, tuntisit olosi ylpeäksi että olet saavuttanut tämän vaiheen elämässäsi. Sitten luoksesi saapuu kiinteistövälittäjäsi pukeutuneena risaiseen t-paitaan, lyhyisiin shortseihin ja rantasandaaleihin. Sinulla varmaan alkaisi hälytyskellot soida että onkohan hän oikeasti kiinteistövälittäjä ja puhtaat jauhot pussissa. Ja kyseinen kiinteistövälittäjä voi vaikka oikeasti olla unohtanut kokonaan tapaamisenne ja muisti viime hetkessä kotona asian eikä halunnut enää vaihtaa vaatteitaan jotta ehtisi paikalle ajoissa. Tämä nyt on todella karrikoitu esimerkki, mutta jos kysymyksessä on todella kalliiden asioiden myynti niin mielikuva myyjästä ratkaisee hyvin useasti.



Mitä tyylisi kertoo sinusta

Kuvastaako sinun tyylisi persoonaasi? Jos pukeutumisesi ei toimi sinun eduksesi niin haluaisitko kehittää sitä kertomaan itsestäsi?
Näitä tyylinkehitys keinoja käsittelen paremmin verkkokurssillani mutta nopeasti ottaen voit miettiä mikä kuvailee sinun haluamaasi tyyliä. Esim. haluaisit saada johtajan paikan ja ylennyksen niin mieti mitä yleisesti ottaen huomaat työpaikkapukeutumisesta työpaikallasi. Älä matki suoraan mutta poimi vaikutteita ja inspiraatiota.
Sama juttu muuten nyt kun kuntavaalitkin on tulossa, kannattaa huomioida brändäys myös tässä. Eli pukeudu puolueesi arvoja kuvastavalla tavalla ja tarkkaile myös miten saisit omalla pukeutumisellasi vakuutettua äänestäjäsi. 
Kannattaa myös miettiä henkilöbrändiä kehittäessä ihan yleisiä stereotyyppejä. Mitä vaatteita yleisesti ottaen liitetään haluamaasi henkilöbrändiin? Liittyykö esim. kampaus, meikki ja asusteet myös tähän...




Eli naamioituminen kannattaa?

Naamioituminen ei mielestäni ole oikea keino eli käyttää vaatteita jotka eivät mitenkään kuvasta sinun persoonaasi jotta saisit ihmiset vakuutettua henkilöbrändistäsi. Naamiot tippuvat aina sillä ne eivät ole osa sinua ja loppujen lopuksi se tulee aina esille.
Ajatellaan vaikka että päätit hakea suoraan jotain työtä miltä alalta sinulla ei paljoa kokemusta mutta esimiehen palkka houkutti. Ja saisit tehtyä vaikutuksen omalla henkilöbrändilläsi mitä olet kehittänyt, pukeutuminen, eleet, puhetapa yms. Saat paikan mutta siitähän ne ongelmat alkaa, sinun on nyt lunastettava lupauksesi ja pystyttävä toimimaan työssäsi. Tietysti jotkut ihmiset ei oikeastikaan tarvitse paljoa aikaa sopeutuakseen mutta jossain vaiheessa kokemattomuutesi tulee ilmi.
Kannattaa ennemmin kehittää tyyliään siihen suuntaan mitä haluat mutta tuoda myös osa itsestään siihen. Värit, asusteet yms. on hyviä keinoja miettiä miten saat tavoitetyyliisi myös omaa persoonaasi.



Vähän erilainen postaus tällä kertaa mutta kannattaa muistaa aina tuoda omat parhaat puolensa esiin. Lisäsin muuten Etsy-kauppaani Vartalotyyppisi - Löydä omat parhaat puolesi oppaat jos tiedät jo vartalotyyppisi niin tämä on kätevin keino. Saat oppaan heti sähköpostiisi tehtyäsi tilauksen. Opas sisältää kaiken tarvitsemasi tuoda oman vartalosi parhaat puolet esiin.

Mitä sinun pukeutumisesi kertoo omasta henkilöbrändistäsi tällä hetkellä?









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...