tiistai 2. maaliskuuta 2021

Miten lisätä itsevarmuutta pukeutumisella?

 Jokaisella meistä tulee elämässä eteen tilanteita jolloin pienelle itsevarmuuslisälle olisi todellakin tarvetta oli sitten kyse treffeistä, appivanhempien tapaamisesta tai vaikka työhaastattelusta. Onko siis mahdollisuutta että omalla pukeutumisella voisi vaikuttaa asiaan?Power dressing eli voimaa pukeutumisesta

Tämä trendi oli hyvin pinnalla 80-luvulla. Eli naisilla tämä usein sisältää kaksiosaisen puvun. Bleiseri ja puvun housut tai hame. Ja olkatoppaukset tietysti tuovat oman lisänsä tähän "toimistohaarniskaan".
Pukeutuminen pukuun tuo tietysti itsevarmuutta pukeutumiseen kun tarvitsee lisää varmuutta mutta vaarana on ehkä liikaa virallinen lookki. Jos se ei kuvasta sinua itseäsi niin kannattaa ehdottomasti lisätä aina jotain itsestäsi pukuun. Oli se sitten lempiväri, huivi, asusteilla leikkiminen, meikki tai vaikka kengät niin aina kannattaa olla jotain kertomassa sinusta itsestäsi. Muuten olo saattaa helposti tuntua liikaa naamioituneelta eikä omalta itseltäsi.


Väreistä lisää puhtia

Värit ovat myös yksi lisäkeinoista tuoda lisää itsevarmuutta. Perinteisesti punainen on ykkösväri tähän mutta myös mustaa käytetään paljon. 
Kirkkaat värit liitetään myös huomioon ja itsevarmuuteen. Ja esim. jos joudut pitämään esitelmän tai muuten puhumaan julkisesti niin kirkkaan väriset bleiserit (tai muutkin yläosat) ovat aivan parhaita tähän. Tutkimusten mukaan esiintyjät jotka käyttävät kirkkaita värejä jäävät paremmin mieleen sekä ihmiset muistavat paremmin mitä sinulla oli sanottavana.
Sisäinen tunne ja ulkoinen olemus

Itsevarmuus lähtee oikeasti aina sisältä mutta oikeilla vaatteilla saat helposti annettua varmemman kuvan itsestäsi.
Yksi avaintekijöistä on juuri sinulle istuvat vaatteet. En siis tarkoita täydellisesti räätälöityjä pukuja juuri sinun mitoillesi ( ei niistäkään tosin haittaakaan ole) vaan siitä että valitut vaatteet ovat oikeita juuri sinun vartalollesi ja korostavat parhaita puoliasi. Sekä vaatteet eivät tietysti saa olla kooltaan väärät. Liian pienet tai suuret vaatteet eivät todellakaan tuo sinulle itsevarmaa oloa vaan saavat sinut näyttämään ahdistuneelta. 
Sekä tietysti kannattaa välttää sellaisia asuja jotka ärsyttävät, kutittavat tai ovat muuten vaan ihan liikaa epämukavia päällä. Sitä on hankala olla itsevarmana kun tekisi mieli alkaa kunnolla raapimaan kutinakohtaa.Sinun tyylisi - Oma varmuutesi

Kun tunnet oman tyylisi ja tiedät mistä pidät ja mistä et, se tuo helposti lisää varmuutta pukeutumiseesi. Tiedät millaisen kuvan haluat itsestäsi antaa ja keinot millä teet sen niin itsevarmuutesi kasvaa ja kehittyy. Kun tyylisi on sinun itsesi kehittämä ja se keskittyy juuri sinun omiin vahvuuksiisi niin silloin se vie sinua todellakin eteenpäin.
Jos taas sinusta tuntuu että tarvitsisit apua juuri oman tyylisi kehittämisen kanssa niin minulla on tähän tarkoitukseen loistava verkkokurssi Löydä oma uniikki tyylisi. Tällä kahdeksan päivän tehokurssilla käymme läpi miten oma tyyli kannattaa muodostaa, mitä korostaa ja miten häivyttää sekä tietysti sen miten se toimii käytännössä vaateostoksilla ja sinun vaatekaapissasi.
Tuoko sinun pukeutumisesi tällä hetkellä sinulle lisää itsevarmuutta vai päinvastoin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kohdeyleisön tunteminen työhaastattelussa

 Kirjoitin elämäni ensimmäisen vieraskynäkirjoituksen , voit lukea sen täältä.  Aiheena pyydettiin businesspukeutumisen koodien selvitystä y...