tiistai 11. toukokuuta 2021

Miksi kannattaa suosia vartalotyypin mukaista pukeutumista?

 Joidenkin mielestä vartalotyyppien mukainen pukeutuminen on täynnä turhia sääntöjä, eivätkä edistä kehopositiivisuutta. 

Minä taas itse uskon että se että tiedät oman vartalotyyppisi ja osaat pukeutua omia parhaita puoliasi korostaen on avainasia oman kehon hyväksymiseen ja rakastamiseen.Omien parhaiden puolien korostus

Tärkein oppi kaikissa näissä eri vartalotyyppien oppaissa ja säännöissä on se että korostat omia parhaimpia puoliasi.
Kun otat tavoitteeksi tuoda pukeutumisellasi kauneimmat piirteesi niin ihan itsestään ne mielestäsi ongelmakohdat jää vähemmälle huomiolle. Esim. itselläni on taipumista omenavartaloon ja vatsan alue on minulle siis luonnollisesti se ongelma-alue, mutta kun kohdistan huomion sääriin (usealla omenavartaloisilla on kauniit jalat) tai ylemmäs kasvoihini niin unohdan itsekin tämän ongelmani. Suurin osa tästä negatiiviseksi koetusta asiasta on myös kiinni siitä että me itse kiinnitämme huomion ongelmaan mitä muut ei ehkä niin selkeästi huomioisikaan. Esimerkkinä toimii vaikka lyhyempi hame mihin olet tottunut, sitä huomaamattaan nykii alaspäin helmaa ja huomio kiinnittyy muillakin juuri siihen hameeseen jonka pituudesta olet epävarma. Säännöt kuulostaa liikaa rajoittavilta ja monimutkaisilta

Nämä "säännöt" on tarkoitettu helpottamaan pukeutumista eikä suinkaan tekemään asioita turhan monimutkaiseksi.
Suurin osa niistä on tarkoitettu nopeiksi nikseiksi miten saat helposti enemmän irti omista asuistasi. Otetaan esimerkkinä vaikka päärynävartalo. Tämän vartalotyypin kannattaa suosia kuvioita ja kirkkampia värejä yläosaan ja vastaavasti hillitympää ja tummempaa alaosiin. Simppeliä ja tehokasta kun tuossa riittää vain sävyerotkin, eli sinun ei tarvitse pukeutua mustavalkoisesti.
Ainakin itse olen keskittynyt oppaissani antamaan mahdollisimman nopeita ja arjessa toimivia valintoja pukeutumiseen.
Ja säännöt kannattaa ottaa enemmän suosituksena kuin kiveen hakatuilta säännöiltä, joita ilman mikään ei onnistu. On ihan sinun itsesi asia mitä haluat omalta pukeutumiseltasi ja tuoda esiin.


Miten pukeutuminen auttoi minua oman kehon hyväksymisessä?

Kerron nyt ihan nopeasti oman tarinani miten pukeutuminen auttoi minua oman kehon hyväksymisessä, jos asia kiinnostaa niin tästä blogikirjoituksesta löydät enemmän tietoa.
Olen alunperin pukeutunut aikalailla päinvastaisesti kun silloiselle vartalotyypilleni sopi, eli olin v-vartaloinen ja korostin pukeutumisellani juuri rintojen aluetta, mikä oli jo muutenkin selkeästi erottuva.
Myöhemmin sorruin liian rentoon ja mukavaan tyyliin, jonka ansiosta kiloja tuli huomaamatta paljon lisää. Vartalotyyppini muuttui enemmän omenavartaloon, joten se vaatii toisenlaista pukeutumista ja en ihan heti tiennyt enää mikä sopi. Aloin siis enemmän pitää vain vaatteita jotka vain sopivat eivätkä tuottaneet minulle iloa, tai saanut minua tuntemaan oloani kauniiksi.
Kun sen sijaan käänsin huomioni takaisin siihen että tilanne on nyt tämä, en voi enää pukeutua vanhojen neuvojen mukaan, vaan minun on löydettävä uudelleen pukeutumisen ilo. 
Aloin tutustua siihen mitä nykyinen vartalotyyppini tarvitsee vaatteilta ja huomasin että ne saivat minut tuntemaan oloni jälleen kauniiksi. Kuin huomaamatta aloin jälleen nauttia pukeutumisesta ja asuyhdistelmien teosta tuli jälleen hauskaa.
Oma keho alkoi tuntua jälleen hyvälle ja en enää tuntenut häpeää, tai syyllisyyttä kun joku vaate ei tietyssä koossa sopinutkaan minun päälleni.
Tämä yksi muutos pukeutumisessani sai hyvän olon näkymään ja suurin osa kiloistakin lähti ihan itsestään, kun annoin itselleni luvan pukeutua kauniisti ja omalle vartalolleni sopivasti.Tässä on oma kokemukseni miksi suosin itse vartalotyypin mukaista pukeutumista, en nyt aina ihan kirjaimellisesti, mutta vaatteita jotka saavat minut tuntemaan oloni hyväksi juuri tälläisenä kuin olen.

Jos vartalotyypit kiinnostavat sinua, niin minulla on uimapukuopas tilaajalahjana kuukausikirjeen saajille. Juuri niitä nopeita neuvoja miten korostat oman vartalosi parhaita puolia ja vietät hauskan kesän rannalla ilman uimapukujen valinnasta stressaamista. 

Voit tilata oppaan tästä linkistä ilmaiseksi:


Mikä on sinun suhtautumisesi vartalotyyppien mukaiseen pukeutumiseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miksi valitsen aina mustan laukun?

 Sain viime viikolla asiakkaalta kysymyksen minkä ajattelin olevan mielenkiintoinen blogikirjoituksen aihe. "Ihailen aina kauniin väris...