tiistai 18. toukokuuta 2021

Saako persoona näkyä pukeutumisessa?

 Minun vastaus on, saa ja sen kuuluukin näkyä.

Mutta varsinaisen aiheen tähän kirjoitukseen sain lukiessani Iltalehden artikkelia jossa kerrottiin suomalaisten mielestä pahimmista tyylimokista ja asuyhdistelmistä.

Osasta tyylimokista olen samaa mieltä niinkuin epäsiistit (rikkinäiset ja likaiset ) vaatteet ja osa menee vähän tilanteesta (arki vs. työ,juhla tms.) riippuen.

Yllättävän moni näistä "tyylimokista" koski juuri värejä ja näistä halusin tämän kirjoituksen tehdä.
Epäsopivat värit

Yhtenä tyylimokana mainittiin epäsopivat värit. Miksi tämä osui silmääni?
Jos lähdetään miettimään värejä niin meidän suomalaisten kestosuosikki musta, oikeasti se sopii vähän päälle kymmenelle prosentille meistä suomalaisista. Musta on talven värityypin väri ja sopii oikeasti todella harvalle pohjoismaalaiselle. Ja silti melkein jokaisella meistä löytyy sitä väriä vaatevarastosta, minä itse mukaan lukien.
Eli en tarkoita että heitetään kaikki mustat värit pois vaan sitä, että vaikka se on epäedullinen väri suurimmalle osalle, se on silti tyylikäs klassikkoväri. Jos sinä pidät mustasta niin silloin se sopii juuri sinulle. Itseasiassa kirjoitin aiemmin jutun siitä miten voit käyttää värejä jotka eivät sovi sinun värikarttaasi, voit lukea sen täältä.


Värikäs persoona

Tuossa artikkelissa mainittiin myös paljon muita juttuja kuten kirjavat sukat miehillä (naisille vaan ok :D???), kuvioiden yhdistely ja" Kirkkaat värit, kirjavat vaatteet tai liiallinen värienkäyttö".
Siis todella mielenkiintoinen aihe pitää tyylimokana. 
Tähän asiaan liittyen aloitin (viimeinkin) viime viikonloppuna katsomaan Emily in the Paris-sarjaa Netflixiltä. Tämä sarja on ollut jo pitkään katselulistalle juuri tyylin takia. Sitä on todellakin parjattu ja haukuttu tyylittömyyden huipuksi. Täytyyhän tämä siis katsoa ja täytyy myöntää että todellakin kuosien yhdistely välistä on aika mielenkiintoista yms. 
Mutta itse ainakin päädyn lopputulokseen kaikesta Emilyn värikkäästä pukeutumisesta, mielenkiintoisesta asuyhdistelmistä (ja jopa laukkukorusta ;) ) huolimatta lopputulokseen että se tyyli jää mieleen. Ranskalaiset naiset luonnollisesti katsovat klassisen minimalistisessa tyylikkyydessään värikästä amerikkalaista nenäänsä pitkin mutta loppujen lopuksi heidän asuvalintansa eivät herätä kiinnostusta tai jää mieleeni. 
Onko se loppujen lopuksi tyylimoka antaa oman persoonan näkyä pukeutumisessa?
Tietysti pääset välistä vakuuttamaan esim. työpaikalla enemmän omasta ammattitaidostasi mutta kyllä persoonankin pitää näkyä. Jos olet muutenkin värejä rakastava henkilö niin miksei se voisi näkyä myös virallisemmassa pukeutumisessa.

Kaikkien ei tarvitse mahtua samaan muottiin, elämässä saa olla värejä.Jos sinua kiinnostaa enemmän värit pukeutumisessa niin teen myös värianalyysejä netin kautta, pääset tästä tutustumaan palveluuni.

Mitä mieltä sinä olet väreistä ja värikkäästä pukeutumisesta? Tai jostain muusta Iltalehden mainitsemista tyylimokista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miksi valitsen aina mustan laukun?

 Sain viime viikolla asiakkaalta kysymyksen minkä ajattelin olevan mielenkiintoinen blogikirjoituksen aihe. "Ihailen aina kauniin väris...