tiistai 3. elokuuta 2021

Ensisilmäys Syksyn muotiin

 Heinäkuu meni todella nopeasti ja ollaankin jo elokuussa. Vielä on kesää jäljellä, mutta katseet kääntyy jo enemmän tulevan syksyn muotiin. 

Tässä nopea katsaus tulevan syksyn ja talven trendeihin.Syksyn värit

Perinteisten syksyn värien kuten oranssi, ruskea ja keltainen oltua jo koko vuoden muodissa niin nyt mukaaan tulee myös vieläkin tummempia sävyjä. Nyt vaikutteita antanut 60-70 luku on tuonut nämä jo keväällä muotiin mikä on ollut hieman erikoisempi ilmiö.
Fuksia ja magenta ovat piristävät värit ensi syksyyn samoin kuin tumman punainen (miltei liila).
Musta ja valkoinen pysyvät hyvin trendikkäinä ja ovatkin kätevät sävyt sillä ne sopivat kaiken kanssa yhteen.
Kannattaa myös pitää silmällä eri sinisen ja vihreän sävyjä sekä näiden yhdistelmiä, sekä ihanaa pastellipinkkiä.


Epäsymmetrisyys

Epäsymmetrisyys on yksi syksyn trendeistä läpinäkyyvyden ohella. Yksi olkaimiset topit, tai paita jossa toisella puolella on topin olkaimet ja toisella hiha yms. erottuvaa toista puolta.
Housuissa tämä näkyy hauskana "drunken tailor" trendinä. Eli housut on tarkoituksellisesti ommeltu väärin ja se saa näkyä, tai nappi on vähän vinossa. Tämä on hauska trendi vapaa-aikaan tai vaikka juhliin, mutta virallisemmassa pukeutumisessa miettisin kunnolla mihin sen yhdistän.
Nahkaa ja ketjuja

Nahka on jo pidemmän aikaa ollut muodikas materiaali ja niin tulee olemaan tänäkin syksynä. Tänä vuonna nahka on tummemman väristä ja mustaa.
Ketjut ovat myös vieläkin trendikkäät koristeet esim. laukuissa ja muissa asusteissa. 
Jos haluat vähän enemmän asennetta olevan asuyhdistelmän niin yhdistele näitä keskenään, sekä vähemmän rokahtavaan asuun käytä vain toista elementtiä.Discofiilistä

Kimallusta, strasseja ja paljetteja. Nyt on aika loistaa 70-luvun henkeen. Käytä rohkeasti ja jätä discopallot kakkoseksi, tai sitten yhdistele vähän klassisempaan (esim. bleiseri) niin saat asuun enemmän tyylikkyyttä ja eleganssia.
Samoin muodissa ovat erilaiset metallivärit mm. takeissa ja muissa yläosissa.


Poolokaulukset ja korostetut olkapäät

Poolokaulukset tulevat näkynään seuraavan sesongin muodissa, lyhyempinä ja kunnon perinteisen mallisina. Niitä löytyy topeista, t-paidoista ja neulepuseroista.
Toinen asia mitä kannattaa yläosissa pitää silmällä on korostetut olkapäät ja hartian linja. Eli toppaukset, olkapääkoristeet ja leikkaukset sekä pidempään muodissa olleet puhvihihat (tämä trendi alkaa jo pikkuisen tuntumaan pikkuisen kuluneelta).Cut outsit ja rypytykset

Cut outsit (eli periaatteessa "kurkistusaukot" vaatteessa) ovat myös kasvattamassa suosiotaan ja siirtymässä enemmän selän puolelle. Tämä on muuten kätevä tapa korostaa omia parhaimpia puoliaan esim. vyötärön alueelle jos olet tiimalasivartaloinen. Tai rintojen alapuolelle jos olet päärynävartaloinen. Kohdista huomio pois omista epävarmuusalueilta vartalossasi.
Rypytykset ovat myös muodikkaat, varsinkin jos ne tehdään kiristysnyöreillä. Nyörit, narut ja hapsut pysyvät edelleen trendikkäinä.Kirjoitan lisää elokuun aikana syksyn trendeistä. Haluaisitko kuulla jostain tietystä aiheesta esim. takkimuoti, kengät tms.?

Ihanaa elokuuta sinulle ja nautitaan vielä kesästä kun sitä on jäljellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä sävy sopii eri värityypeille: Vihreä

 Vihreä on yksi tämän talven ja syksyn muotiväreistä mutta minkä sävyinen vihreä sopii millekin värityypille? Tästä pääset lukemaan aiemman...